Ryd 206

4 500 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
199 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Ryd
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1909
Fast.beteckning:
Ryd 9:6

7 dagar kvar till visning.

4 Juni
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Charmig gård med anor ifrån 1800-talet. Nu ges möjligheten att förvärva en sann idyll på Öland - en oerhört charmig gård med lugnt och trivsamt läge. Ursprunget är från omkring 1800-talet, en Öländsk ryggåsstuga, som byggts ut 1984 och 1998. Fastigheten är vackert och rofyllt belägen i det öländska landskapet, endast 20 minuters bilfärd till Kalmar. En riktig pärla där det bara är att flytta in och njuta! Fastigheten har en ny solcellsanläggning vilket bidrar till extremt låga driftkostnader i jämförelse med liknande fastigheter.
Låga driftkostnader och uthyrningsmöjlighet På fastigheten finns en modern stallbyggnad byggd 1992 med godkänt stall, 4 stora boxar med takhöjd för stora hästar. Höskulle. Stor uppvärmd sadelkammare. Belyst paddock 60 x 22 m. I stallbyggnaden finns även en trevlig lägenhet med möjlighet till uthyrning, något som kan bidra till en mycket låg boendekostnad. Fastigheten i sig är oerhört trevligt belägen och den enkla tillgängligheten mellan de olika byggnaderna gör livet med häst till en sann fröjd.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Ryd 9:6
Adress
Ryd 206
Postadress
386 95 Färjestaden
Område
Ryd
Kommun
Mörbylånga
Boarea
199 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
6 404 m²
Pris
4 500 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Entré
En stor och härlig altan i västerläge leder oss fram till en av ytterdörrarna. Du välkomnas av en ljus och rymlig hall med golvvärme och vacker slipad öländsk kalksten på golvet. Hallen fungerar som ett nav mellan två huskroppar som på ett smakfullt sett föreningar äldre charm och moderna lösningar.

Allrum:
Till vänster i hallen kommer vi in i den äldre delen som innehåller tre rum, varav ett av rummen är allrum - mellan de båda sovrummen. Ett mycket mysig del med stor charm och härliga karaktär. Synliga takbjälkar, plankgolv och en kamin påminner om husets äldre ursprung. Detta rum fungerar utmärkt som en liten lounge, ett bibliotek eller TV-rum.

Sovrum 1 och 2:
Två sovrum i den äldre delen bär samma starka karaktär som allrummet, det ena har öppet i nock, synliga takbjälkar och en eldstad - detta rum har i nuvarande ägares regi agerat "master bedroom". Det andra sovrummet är något mindre, men rymmer med enkelhet en dubbelsäng och enklare möblering/förvaring.

Kök:
I den nyare delen - till höger ifrån husets entré finns köket med pergogolv. Köksutrustningen utgörs av spis med glashäll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Köket har en separat matplats. Vid kökets matplats finns en trappa upp till den inredda övervåningen, här finns två mindre rum som antingen kan användas som extra sovrum, hemmakontor eller förvaring.

Vardagsrum:
Intill köket ligger ett helt fantastiskt vardagsrum med pergogolv och en stor öppen spis med keddyinsats som sprider värme och hemtrevnad. Imponerande takhöjd! Ljuset flödar in från tre väderstreck.

Badrum:
Badrum, renoverat 2013, med dusch, toalett, tvättställ och handdukstork.

Tvättstuga:
Tvättstuga, renoverat 2013, med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även husets varmvattenberedare (160 l).

Byggnadstyp
1-plan med mindre övervåning
Byggnadsår
1909
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Taktegel
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el, kamin, luft/luftvärmepump, öppen spis med insats
Vatten/avlopp
Enskilt vatten, enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1985
Övriga byggnader/utrymmen
På tomten finns en modern stallbyggnad byggd 1992 i lättbetong med godkänt stall, 4 boxar, takhöjd för stora hästar. Stallet har en stor sadelkammare.Här finns också en inredd del med rum, kök och badrum utrustat med wc, dusch, badkar, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. På det övre planet finns hall och stort inrett rum. Stallbyggnaden inrymmer även ett stort dubbelgarage. Utanför stallbyggnaden finns en belyst paddock 60 x 22 m.
Tomten
Tomtarea 6 404 m² (friköpt). Möjlighet att arrendera ytterligare mark finns.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-04)
Primärtenergital
63 kWh/m2/år
Energiklass
B

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev om sammanlagt 2 635 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
12 756 kr /år
Vatten/avlopp
1 213 kr /år
Renhållning
2 523 kr /år
Försäkring
6 988 kr /år
Summa
23 480 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 10 727 kr tillkommer)
Solcellsanläggningen producerar mer kwh än vad nuvarande ägare har förbrukat, därav 0kr uppvärmning, samt fått tillbaka delar av kostnaden för hushållselen. Vägsamfällighetsavgift kan komma att utgå framöver, troligtvis ca 2000kr/år.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 901 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1968
Byggnadsvärde:
1 448 000 kr
Markvärde:
453 000 kr
Skatt/avgift:
10 727 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 0840-452.1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]