Svanebergsgatan 2

3 995 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 2 -3 sovrum
Boarea/biarea:
150/99 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Svaneberg
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1955
Fast.beteckning:
Björnen 1

2 dagar kvar till visning.

1 Oktober
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Vackra Svaneberg/Tegelviken! Välkommen till Svanebergsgatan 2, där möjligheterna är oändliga i denna fantastiska villa som ni kan skräddarsy för en livsstil med både komfort och kreativitet.

Denna gedigna familjevilla med entréplan på ca 101 kvm, plus övre plan med en golvyta på ca 65 kvm varav boyta ca 49 kvm med stil från 70-talet, kan bli en pärla som erbjuder allt du behöver. Dess 5 rum och kök är smart fördelade med 2 sovrum, perfekta för en familj. Här finns även en rymlig källare som erbjuder generösa utrymmen, inklusive förråd och en rymlig tvättstuga med dusch. Bergvärmen från 2003 som fastigheten är utrustad med garanterar inte bara en miljövänlig uppvärmning, utan också låga uppvärmningskostnader som gör att du kan njuta av ditt hem på ett kostnadseffektivt sätt. Även bastu finns i källarplanet.

Ett av de mest unika dragen hos denna fastighet är det stora garaget/verkstaden som sträcker sig över ca 60 kvm och imponerar med sin generösa takhöjd. Här finns utrymme för alla dina kreativa projekt och passioner.
Stor övervåning med öppen spis och sällskapsrum! Om du har en verksamhet eller en hobby som kräver utrymme kommer du inte att bli besviken - detta är platsen där dina idéer kan ta form och blomstra.

Det slutar inte där. En bekväm övervåning öppnar upp för ännu mer potential med sin "gillestuga". Denna flexibla yta kan anpassas efter dina önskemål och erbjuder utrymme för både avkoppling och sällskap.

Tveka inte att höra av dig för mer information eller för att boka en visning. Svanebergsgatan 2 väntar på att välkomna dig till ett liv fyllt av möjligheter och kreativitet.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Björnen 1
Adress
Svanebergsgatan 2
Postadress
39244 Kalmar
Område
Svaneberg
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
150 + 99 m² (Area enligt ritning)
Antal rum
5 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
854 m²
Pris
3 995 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Huset är en tidskapsel från 70-talet och bär med sig en unik charm och atmosfär. Låt mig ta dig med på en beskrivning av de olika rummen i detta äldre hem:

Entréplan:

När du kliver in på entréplanet möts du av ett stort och ljust vardagsrum. De stora fönstren mot gatan släpper in naturligt ljus och ger en känsla av rymd. Heltäckningsmatta ger en varm och hemtrevlig atmosfär. Här finns gott om plats för både sittgrupper och eventuella möbler.

På entréplanet finner du också två sovrum, vardera med sin unika prägel från 70-talet (ett av rummen är delningsbart). Den äldre inredningen ger en nostalgi och karaktär som är svår att hitta i moderna hus. Varje sovrum har potential att anpassas och stylas för att bevara det tidstypiska utseendet eller för att få en modern touch.

Köket är ett arbetskök med en mindre matplats. Den äldre köksinredningen har bytta köksluckor och viss charm och karaktär. Här kan du föreställa dig doften av matlagning och samlingar kring matbordet under årens lopp. Köket har en vacker utsikt mot Svanebergsgatan, och även om inredningen är äldre, har det alla nödvändiga faciliteter för matlagning och måltidsberedning. Vitvarorna är utbytta och består av kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt.

Badrummet är funktionellt med badkar, toalett och tvättställ. Här har tidens tand lämnat sin prägel, och det ger en autentisk känsla av 70-talet. Badrummet är en påminnelse om hur design och bekvämlighet såg ut under den eran.

Övre plan

Det övre planet öppnar sig med två sällskapsdelar, den ena med en öppen spis och den andra med en bardel.
Detta utrymme bjuder på möjligheter till social samvaro och avkoppling. Bardelen kan vara en perfekt plats för att bjuda in vänner för en drink eller att bara njuta av en lugn stund för dig själv, alternativ kan ni dela av övre planet och på så sätt få två stora sovrum. På övre planet finns även en toalett med tvättställ.

Källarplan

Källarplanet är en värld under huset som erbjuder praktiska lösningar och utrymmen för olika behov.

Tvättstugan, belägen i källaren, är enkel att nå från trappan ner. Här har du allt du behöver för att hantera tvätt och rengöring på ett bekvämt sätt, dessutom en extra dusch.

De rymliga förråden på källarplanet ger gott om utrymme för förvaring. Oavsett om det är säsongens dekorationer, trädgårdsredskap eller andra ägodelar, finns här plats att organisera och hålla allt i ordning.

Hobbyrummet är en pärla för den händiga personen. Här kan du utforska dina kreativa projekt, oavsett om det handlar om träarbete, hantverk eller andra hobbyaktiviteter.

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1955
Fasad
Tegel
Stomme
Betong och trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Betong/trä
Tak
Taktegel
Grund
Källare, man ser att det sitter platonmatta
Uppvärmning
Bergvärme, insatt 2003.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tomten
Enkel och lättskött tomt med stor biluppställningsplats.
Uteplats
Uteplats åt Svanebergsgatan, med utgång från vardagsrummet.
Bilplats
Stor uppfart med plats för flertalet bilar. Stort garage/verkstad/förråd om ca 60 kvm med generös takhöjd. Garaget nås både via dörr och två garageportar. Under förrådet finns en rymlig förvaring, delvis med lågt i tak.
TV/internet
Bredband: Enligt Telia kan man beställa öppen fiber, det finns i gatan.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev om sammanlagt 114 000 kr.

Övrigt
Friskrivningsklausul kommer tillämpas. Pantbreven är bortkomna och kommer dödas. Ett av de stora träden som står vid entrén kommer tas ner, säljaren ombesörjer detta både till arbete och kostnad.

Driftkostnader

Uppvärmning
20 000 kr /år
Hushållsel
10 000 kr /år
Vatten/avlopp
6 500 kr /år
Renhållning
2 400 kr /år
Summa
38 900 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är endast en uppskattning, då huset inte varit bebott hela året.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 115 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1955
Byggnadsvärde:
2 344 000 kr
Markvärde:
771 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1948-10-08)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]