Klämna Sjöbo 1

4 700 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
109/10 kvm
Kommun/Område:
Oskarshamn / Klämna Sjöbo
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1920
Fast.beteckning:
Klämna 1:16

2 dagar kvar till visning.

1 Oktober
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Idylliskt och oerhört privat - en oas att njuta av Strax söder om Oskarshamn svänger vi av från landsvägen och en gammal skogsväg tar vid och leder oss i slingrande lopp ut till detta lilla semesterparadis. Här lämnar vi vardagen bakom oss och låter lugnet stilla ta vid. En trio av röda stugor med vita knutar med utsikt över vackra Sjöboviken.
En sann sommardröm Här finns en storstuga om 86 kvm med 5 rok, en gäststuga, pool och egen brygga med plats för båt. På tomten finns även ytterligare två förrådsbyggnader. Ett lantligt kök, trägolv och en underbar inglasad veranda med utsikt över sjön. Sommarstugekänslan är definitiv.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Klämna 1:16
Adress
Klämna Sjöbo 1
Postadress
57293 Oskarshamn
Område
Klämna Sjöbo
Kommun
Oskarshamn
Bo & biarea
109 + 10 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
2 450 m²
Pris
4 700 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interört

Vi sopar av farstukvisten, lämnar skorna utanför och kliver barfota in. Vi rör oss över knarrande trägolv och den där bekymmersfria känslan omger oss med ens. Äntligen är vi här igen.

Vi tar direkt klivet in i köket och placerar korgen med de lokalodlade grönsakerna på köksbänken. Vad blir det till middag ikväll ropar ett av barnen från andra sidan huset. Planen är oviss, sommaren är här och nya sommarminnen skall skapas. Vi går vidare genom huset, matplatsen är sig lik och vardagsrummet likaså. Den där pläden som gått i generationer av arv ligger prydligt hopvikt i en av fåtöljerna. Precis som vi lämnade det. Tryggheten som omfamnar oss är lika närvarande som barnens skratt som ekar genom huset. Vi går tillbaka till hallen och tar några lätta trappsteg upp till övervåningen. Familjen har börjat installera sig, sängar som bäddas, garderober och byrålådor fylls av tunna sommarkläder och varma stickade tröjor. Fönster öppnas och låter den ljumna sommarvinden skapa korsdrag mellan rummen. Lagom till att alla installerat sig ropas det från köket på nedervåningen att middagen är klar. Vi skyndar oss ner och ut på den inglasade verandan. Kvällssolen letar sig med lätthet in. Att sitta här är som att vara ett med naturen men samtidigt skyddas från mygg och regniga sommardagar. Här får grönskan ta plats och skapa en harmonisk inramning. När solnedgången börjar sänka sig ned över fjärden rör vi oss ner mot bryggan. Vi kastar ett öga till höger på poolen där skratt och lek redan tagit plats. Det spegelblanka vattnet och bryggan sträcker sig ut mot horisonten som en välkomnande famn. Doften av sommarblommor och nyklippt gräs tillsammans med fågelkvittret som ackompanjerar barnens skratt. En storslagen vy uppenbarar sig ut över fjärden. Kvällsdoppet är givet.

Detta är sommaridyllen för familjen som längtar efter gemenskap och tid tillsammans. Här delas glädje och skratt, högt och lågt. Dagarna fylls av äventyr och kvällarna av historier kring den öppna spisen och gör detta till en plats där livslånga sommarminnen förevigas.

Här blir era sommardrömmar verklighet.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1920
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster, englas fönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Stenblock
Tak
Tegelpannor
Grund
Torpargrund, källare
Uppvärmning
Luftvärmepump, direktverkande el, eldstad
Vatten/avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten(15 april -15 oktober), Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övrigt
Storstuga (Entréplan: kök i lantlig stil, matplats med eldstad, vardagsrum, inglasad veranda, hall, wc. Övre plan: två sovrum, allrum, vind/förrådsutrymme) Källare.
Gäststuga med ett sovrum.
Två förrådsbyggnader på tomten.
Pool 4x3m med utedusch.
Brygga med plats för båt.
TV/internet
Bredband: Mobilt bredband.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev om sammanlagt 22 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
9 317 kr /år
Hushållsel
3 993 kr /år
Vatten/avlopp
2 700 kr /år
Renhållning
866 kr /år
Försäkring
2 078 kr /år
Summa
18 954 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 7 500 kr tillkommer)
Fastigheten är använd som fritidshus, majoriteten av användningen är under perioden april-oktober.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 000 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
444 000 kr
Markvärde:
556 000 kr
Skatt/avgift:
7 500 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]