Södra sandby 111

2 100 000 kr

Antal rum:
7 rum, varav 4 -6 sovrum
Boarea/biarea:
290/92 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Södra sandby
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1850/2006
Fast.beteckning:
Södra Sandby 3:14

5 dagar kvar till visning.

4 Oktober
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen till denna charmiga Öländska gård belägen i vackra Södra Sandby! Här får du möjligheten att leva i harmoni med naturen och njuta av en fantastisk gårdsmiljö. Gården erbjuder två trädgårdar som är perfekta för avkoppling och rekreation. Du kan njuta av soliga dagar utomhus och skapa din egen grönskande oas.
Flexibel användning av gårdsplanen! Gårdsplanen ger gott om utrymme för fordonsparkering. Du kan enkelt anpassa gården efter dina behov och intressen. För de som önskar möjlighet till ex hundgård och kennel finns ett äldre djurstall, dessutom med två separata rum med egna ingångar som kan användas som kontor eller gästrum. Det ger dig flexibilitet och möjligheter att anpassa gården efter dina önskemål.
Öländska gård där du kan skapa en unik livsstil på Södra Sandby 111! Sammanfattningsvis erbjuder denna Öländska gård en fantastisk livsstil i en naturskön miljö. Med två bostadshus, varav det ena är vinterbonat och det andra i behov av renovering, får du möjligheten att skapa ditt drömhem på gården. Gårdens olika byggnader och ytor ger dig flexibilitet att anpassa gården efter dina behov och intressen.
Stort garage/verkstad! På gården finns även ett stort garage/verkstad som erbjuder generöst med plats för dina projekt och verkstadsprojekt. Dessutom finns det ett dubbelgarage som kan omvandlas till boenderum. Det ger dig möjligheten att skapa extra bostadsutrymme, kanske ett elegant vardagsrum på bottenplan med glaspartier ut mot gården. Fantasin och potentialen är oändliga för att skapa din drömgård.
Vill du odla egna grönsaker? Om du önskar odla finns möjligheten att arrendera en yta på ca 1600 kvm i anslutning till tomten. Det ger dig möjlighet att odla din egen grönska.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Södra Sandby 3:14
Adress
Södra sandby 111
Postadress
386 92 FÄRJESTADEN
Område
Södra sandby
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
290 + 92 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–6 sovrum
Tomtarea
3 745 m²
Pris
2 100 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Hus 1

Välkommen till detta charmiga äldre hus i den populära Ölandsbyn Södra Sandby! Om du älskar 70-talets stil och är redo att ge detta hem nytt liv genom renoveringar och moderniseringar, då är detta huset för dig. Här får du möjligheten att skapa ditt drömhem och sätta din personliga prägel på varje rum.

När du kliver in i huset möts du av en tidstypisk inredning som ger en nostalgisk känsla. Det 70-talskök som finns på nedre plan ger en genuin atmosfär med sin unika stil och karaktäristiska detaljer. Här har du möjligheten att bevara och återställa köket till sin forna glans eller skapa något helt nytt och modernare. Matrummet och vardagsrummet på nedre plan ger gott om utrymme för umgänge och sociala aktiviteter. Badrummet kombinerat med tvättstuga ger praktisk funktionalitet för hushållet.

Övre planet erbjuder två rymliga sovrum där du kan skapa dina egna personliga oaser för avkoppling och återhämtning. Ett stort klädkammare (ev sovrum) ger generöst med förvaringsutrymme för dina kläder och tillhörigheter. Hallen på övervåningen välkomnar dig och dina gäster till en ljus och trevlig atmosfär.

Det är viktigt att notera att detta hus är i behov av renovering och modernisering för att återspegla dagens standard och stil. Det ger dig en unik möjlighet att forma ditt drömhem enligt dina egna önskemål och smak. Genom att renovera och uppgradera huset kan du få ett modernt och stilfullt hem med bekvämligheter som passar din livsstil.

Läget i Södra Sandby 111 är mycket attraktivt och eftertraktat. Här får du möjlighet att bo i en etablerad Ölandsby med närhet till havet.

Sammanfattningsvis erbjuder detta äldre hus i 70-talsstil en fantastisk potential för den köparen som är redo att ta sig an en renoveringsutmaning. Med äldre inredning och stort renoveringsbehov kan huset bli ditt drömhem och du kan renovera efter dina egna preferenser. Missa inte chansen att förvandla detta hus till en unik pärla i Södra Sandby!

Hus 2

När du kliver in genom entrén från gården möts du av en ljus hall med gott om plats. Det vackra klinkergolvet ger en elegant touch och skapar en varm välkomnande atmosfär.

Från hallen har du enkel tillgång till köket, badrummet och garaget. Låt oss börja med köket som är en pärla i detta hem. Här finner du generösa ytor och tjocka, murade väggar som ger en rustik och charmig känsla. Köket har också en utgång till en mysig innergård där du kan skapa en härlig uteplats för avkoppling och socialt umgänge. Den lantliga känslan förstärks av köksinredningen i furu, och mitt i rummet finns en praktisk köksö som fungerar som en naturlig samlingspunkt för familj och vänner. Vitvaror är kyl, frys, spishäll med fläkt, ugn och mikrovågsugn samt diskmaskin. På golvet ligger ett slitstarkt klinkergolv som både är vackert och praktiskt.

Badrummet i kombination med tvättstuga, inklusive ett badkar för avkopplande stunder. Här finns även toalett, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaringsutrymme i skåpen. Om du önskar kan du installera en duschkabin och anpassa badrummet efter dina personliga preferenser.

Garaget är förberett så att du kan göra om det till ett boenderum, då golvet är isolerat samt väggar och tak. Idag är det ett dubbelgarage med fjärrstyrd port.

Pannrummet finner ni i garaget med panna som är en kombinerad pellets och elpanna.

Övre plan:
Här erbjuds dig en kombination av komfort och ljus. Det stora, ljusa och rymliga vardagsrummet kommer snabbt bli ditt favoritrum. Med fönster åt två håll badar rummet i naturligt ljus, vilket skapar en behaglig atmosfär. Här finns gott om plats för att inreda med bekväma vardagsrumsmöbler, vilket gör det till den perfekta platsen att koppla av och umgås med familj och vänner.

Övervåningen erbjuder även två mysiga sovrum. Båda sovrummen har ljusare laminatgolv som ger en fräsch och modern känsla. Med fönster som vetter mot gården får du inte bara en trevlig utsikt, utan också gott om naturligt ljus som gör rummen inbjudande och behagligt att vistas i. Här kan du skapa ditt eget personliga utrymme för avkoppling och återhämtning.

Förutom sovrummen finns också ett duschrum på övervåningen. Med en dusch, toalett och tvättställ har du alla nödvändigheter bekvämt till hands. Detta gör det enkelt att sköta din personliga hygien på övervåningen utan att behöva gå ner till bottenvåningen.

Välkommen till denna charmiga Öländska gård belägen i den vackra Södra Sandby! Här får du möjligheten att leva i harmoni med naturen och njuta av en fantastisk gårdsmiljö. Gården erbjuder två bostadshus på en total yta på 290 kvm, Hus 1 (det röda) 134 kvm boyta / 44 kvm biyta. Hus 2 (på gården) 156 kvm boyta / 48 kvm biyta.

Gårdsplanen ger gott om utrymme för fordonsparkering. Du kan enkelt anpassa gården efter dina behov och intressen. Det finns dessutom med två separata rum med egna ingångar som kan användas som kontor eller gästrum. Det ger dig flexibilitet och möjligheter att anpassa gården efter dina önskemål.

På gården finns även ett stort garage/verkstad som erbjuder generöst med plats för dina projekt och verkstadsprojekt. Dessutom finns det ett dubbelgarage som kan omvandlas till boenderum. Det ger dig möjligheten att skapa extra bostadsutrymme, kanske ett elegant vardagsrum på bottenplan med glaspartier ut mot gården. Fantasin och potentialen är oändliga för att skapa din drömgård. Det gamla kostallet kan också användas för hobby, utställningslokal e.d.

Om du önskar odla finns möjligheten att arrendera en yta på ca 1600 kvm i anslutning till tomten. Det ger dig möjlighet att odla din egen grönska.

Sammanfattningsvis erbjuder denna Öländska gård en fantastisk livsstil i en naturskön miljö. Med två bostadshus, varav det ena är vinterbonat och det andra i behov av renovering, får du möjligheten att skapa ditt drömhem på gården. Gårdens olika byggnader och ytor ger dig flexibilitet att anpassa gården efter dina behov och intressen. Missa inte chansen att förvärva denna underbara Öländska gård och skapa en unik livsstil på Södra Sandby 111!
Byggnadstyp
1 ½ plan, 1½ plan
Byggnadsår
1850/2006
Fasad
Trä samt putsad
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Torpargrund samt platta på mark
Tak
Plåt, eternit och papp
Grund
Torpargrund samt platta på mark
Uppvärmning
I gårdshuset vattenburen värme med panna el/pellets. Röda huset el.
Vatten/avlopp
Eget vatten och avlopp. Kommunalt VA är vilket framdraget till området och man väntar på lantmäteriet för var det ska dras in i området. (Nya ägaren står för kostnaden för anslutning och indragning).
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader/utrymmen
Gamla stallet (ca 160 kvm) som förr var ett ko-stall innehållande:
Gamla kostallet med den äldre inredningen kvar. Pumphuset där mjölkpumparna stod.
Från innergården har ni dessutom två separata dörrar, den ena till ett rum som använts som gästrum, det andra till ett rum som använts som förrådsrum.

Maskinhall i nedre delen av trädgården, perfekt för traktorn mm
Tomten
Tomten är avlång, med en gräsyta mot gatan och en mysig innergård mellan husen.

Längre in på gården har man tidigare haft djurhållning och biluppställningsplats för bilar, traktorer mm.
Uteplats
Här finns möjlighet att skapa en härlig utemiljö på innergården, bara fantasin sätter gränsen.
Bilplats
På innergården har ni plats för bilar, fordon, traktorer eller husbilar, det finns gott om plats för alla dina fordon.

Det finns ett dubbelgarage i huset på gården.

Verkstad - garage med travers, högt i tak. Väggarna är murade och innertaket av plåt och ytan är ca 80 kvm enligt taxeringen.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-04-12)
Prestanda
121 kWh/m2/år
Energiklass
D

Driftkostnader

Vatten/avlopp
1 000 kr /år
Renhållning
2 200 kr /år
Summa
3 200 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 15 727 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 072 000 kr (preliminärt 2020)
Värdeår:
2006
Byggnadsvärde:
2 842 000 kr
Markvärde:
230 000 kr
Skatt/avgift:
15 727 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Landskapsbildsskydd (1966-08-10)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]