Mattsons väg 7

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
160 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Vickleby
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1981
Fast.beteckning:
Stora Vickleby 7:18

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem? Med ett otroligt rofyllt läge i genuin bymiljö hittar vi denna rymliga och inbjudande familjevilla - Välkomna till Mattsons väg 7!

I minst sagt populära Vickleby finns denna moderna och tilltalande 1½-plansvilla om ca 160 kvm som erbjuder härliga ytor och en flexibel planlösning. Rejäla och öppna sällskapsytor på entréplan med ett härligt ljusinsläpp samt plats för många vänner och familj samt en riktigt bra övervåning med stort allrum och tre bra sovrum. Huset har de senaste två åren genomgått en omfattande renovering såväl interiört som exteriört och resultatet är verkligen imponerande!
Magiskt läge i idylliska Vickleby! Effektiv solcellsanläggning som både är bra för plånboken (eventuellt överskott kan man sälja vidare) samtidigt som man gör en insats för miljön. Låg energiförbrukning är i dessa tider viktigare än någonsin. Dessutom finns även en elbilsladdare installerad. Elbil och solceller är en grym kombination.
Rejäl garage-/carport-/förrådsbyggnad med förädlingspotential. Grönskande och lättskött hörntomt med fruktträd, uterum och soldränkta uteplatser. Cykelavstånd till förskola, affär, badplats samt Färjestadens samlade utbud av affärer och restauranger.

Omtalade Vickleby med sin karakteristiska bygata och välbesökta Capellagården ligger ca 1 mil söder om Ölandsbron. Detta är verkligen ett hem där man kan samla kraft och ladda batterierna. Ett riktigt drömboende helt enkel.

Välkommen att höra av er för mer information eller för att boka in en visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Stora Vickleby 7:18
Adress
Mattsons väg 7
Postadress
386 93 Färjestaden
Område
Vickleby
Kommun
Mörbylånga
Boarea
160 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 249 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

RUMSBESKRIVNING:

ENTRÉPLAN:

- Välkomnande ENTRÉHALL med klinkergolv, golvvärme, garderobsvägg samt utgång till altanen på framsidan.

- INRE HALL med Tarkettgolv.

- Smakfullt DUSCHRUM med klinkergolv, golvvärme, kaklade väggar, WC, handfat samt duschhörna.

- Praktisk och fräsch TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ med våtrumsmatta, våttapet, avlastningsbänk, skåpsförvaring, värmepump (2014) samt tvättmaskin och torktumlare från 2021.

- Stilrent och inbjudande KÖK med Tarkettgolv, köksö, gott om skåp samt utgång till altanen. Kökets maskinella utrustning är från 2021 och består av: "Side by side" kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt samt inbyggd varmluftsugn och micro.

- Stort VARDAGSRUM, i vinkel, med tarkettgolv och centralt placerad Cronspis som både höjer mysfaktorn på vinterhalvåret samtidigt som den kan hjälpa till att sänka de redan låga uppvärmningskostnaderna ytterligare. Vardagsrummet är smart uppdelat i en matrums-/vardagsrumsdel samt en TV-rumsdel. Från vardagsrummet når man också det inglasade uterummet.


ÖVRE PLAN:

- Luftigt ALLRUM med parkettgolv samt praktisk klädkammare.

- FÖRÄLDRASOVRUM med parkettgolv.

- DUSCHRUM med renoveringsbehov men med en bra storlek. Så här kan man få till ett riktigt bra våtutrymme efter sina egna tankar och behov.

- SOVRUM med parkettgolv och garderob.

- SOVRUM med parkettgolv och garderob.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1981
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund med avfuktare
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump (2014) - vattenburet system samt Cronspis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Följande åtgärder/renoveringar har utfört interiört sedan juli 2021: - Fiber har installerats. - "Säkert vatten" har installerats på hela entréplan (kök, duschrum och tvättstuga). - Helrenoverat duschrum på entréplan med nytt förstärkt bjälklag. - Helrenoverad tvättstuga. - Helt nytt kök. - Ny elcentral och nya jordade kablar och uttag i hela huset. - Alla väggar (utom duschrum på övre plan) är spacklade (grov, medium och fin) och ommålade. Färg är Nordsjö original matt 7. - Tak på båda våningarna är ommålade.- Nya taklister i hela huset. - Nya karmar och massiva innerdörrar till alla sovrum samt duschrum och tvättstuga på entréplan. - Nya allmogesocklar i hela huset. - Nytt golv på hela entréplan (Tarkett Hertigar opal white). - Nya golv i sovrum på övre plan.

Exteriört så har följande åtgärder renoveringar utförts på fastigheten under 2022: - Uppsättning av 30 meters Gardena slangvinda. - Nytt yttertak på både hus och garage (takpannor Benders Palema dubbelkupig). Även samtliga plåtdetaljer är utbytta i samband med takbytet. - Solceller installerade (9,96 kW). - Huset målades om exteriört (Nordsjö One supertech). - Nya markisdukar till altanen och sovrum på övervåningen uppsatta. - Elbilsladdare installerades. - Ny elcentral installerades i garage med trefashandske samt ny trefaskabel lades ner i marken. - Installation av trädgårdsbelysning med fjärrstyrning via Plejd som anpassar sig efter solens upp-/och nedgång. - Nätverkskabel lades ner i rör i marken för framtida eventuella nätverksbehov i garage.


Tomten
Rymlig, grönskande och insynsskyddad tomt med gott om plats för både barnens lek och egen odling om man så skulle önska.
Uteplats
- Stor södervänd altan på husets baksidan samt inglasat uterum. - Altan med morgonsol på husets framsida.
Bilplats
Rymlig garagebyggnad med carport, garage samt förrådsdel. Förrådsdelen skulle kunna renoveras och bli ett härligt gästrum/tonårsrum eller varför inte rum för uthyrning. Elbox på 11kW finns installerad.
TV/internet
Bredband: Fastigheten är ansluten till fibernätet..
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-08-15)
Primärtenergital
66 kWh/m2/år
Energiklass
B

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev om sammanlagt 3 158 500 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
18 562 kr /år
Vatten/avlopp
12 500 kr /år
Renhållning
2 657 kr /år
Försäkring
5 500 kr /år
Summa
39 219 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I ovan angiven kostnad för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Den totala elförbrukning för fastigheten de senaste 12 månaderna har varit 13.190 kWh varav ca 4 500 kWh har gått till elbilsladdning. Elproduktionen från solcellerna har de senaste 12 månaderna varit 11.232 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 383 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1981
Byggnadsvärde:
1 726 000 kr
Markvärde:
657 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1988-03-08)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Övrigt

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]