Roddarevägen 3

4 975 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
127 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Björkenäs
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1987
Fast.beteckning:
Sjöslaget 2

15 dagar kvar till visning.

14 Oktober
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Välskött villa på attraktiv adress invid Kalmarsund Välkommen till idylliska Björkenäs och en otroligt välskött villa belägen på lugn gata. Här erbjuds en ljus, öppen och trevlig planlösning med en fantastisk uteplats med pool och lättskött trädgård. Alltsammans beläget med närhet till bad- och båtplats, förskola och skola och endast ett stenkast från golfbanan i Värsnäs. Detta är familjevillan för dig som vill bo på en bra adress med närhet till allt.
Hemtrevligt, välvårdat och lättskött boende Här bor du tryggt och bekvämt på 127 välfördelade kvadratmeter omfattande 5 rum och ett fullutrustat kök, med 3 rymliga och ljusa sovrum och 2 helkaklade badrum. Lägg därtill ett energieffektivt uppvärmningssystem.

Sammantaget är detta en fantastiskt välvårdad och trevlig villa belägen i attraktivt kvarter endast 15 minuter från stadskärnan i Kalmar.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Sjöslaget 2
Adress
Roddarevägen 3
Postadress
393 59 Kalmar
Område
Björkenäs
Kommun
Kalmar
Boarea
127 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
813 m²
Pris
4 975 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Vi kör upp bilen på den grusade uppfarten och parkerar framför garaget. Fasaden är välskött med vackert storblommande röda pelargoner som väller ut från blomlådorna under fönstren. Här finns också en liten stenlagd uteplats. Vi tar klivet upp på farstukvisten och stiger in i huset. Hallen är ljus och välkomnande och här finns god plats för avhängning av ytterkläder. Direkt får vi en känsla för den trevliga planlösningen där sovrum knyts samman i mer sällskapliga ytor. Genom hela huset löper ett ljust parkettgolv i furu från Kährs. Interiören är ljus och hemtrevlig och man märker att detta är en villa som tagits om god hand genom åren.

Direkt till vänster från hallen finner vi ett ljust, praktiskt och rymligt kök inrett med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket är utrustat med allt man behöver såsom spis, ugn, kyl/frys och diskmaskin. Alla maskiner är Electrolux. Här finns också plats för ett matbord intill fönstret med utsikt ut mot den trevliga gatan. Intill återfinns även husets tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaring. Från denna ände av huset når man även en groventré. Här finns också ett helkaklat badrum med dusch.

Till höger från hallen finner vi ett ljust och trevligt allrum med en välfungerande kakelugn som inte bara verkar som en extra mysfaktor utan också som en ytterligare värmekälla årets svalare månader. Härifrån når vi även husets tre sovrum och ytterligare ett badrum med dusch. Det första i dagsläget inrett som en walk-in-closet. Det andra, med gott om svängrum, garderober och egen utgång till altanen - villans största sovrum. Här vaknar man, gärna med altandörren öppen, till ljudet av fågelkvitter för att sedan avnjuta morgonkaffet på altanen i takt med att solen går upp. I anslutning till dessa tre rum finner vi även ett helkaklat badrum med dusch.

Från sovrums- och allrumsdelen rör vi oss vidare till vardagsrummet och här finns gott om plats för såväl en soffgrupp som ett matsalsbord. Utanför skönjer vi den fantastiska uteplatsen med pool och en fantastisk trädgård. Här vill man vara, känna och njuta från tidig sommar till sen höst. Här har vi en stor altan varav den ena delen är halvt inglasad vilket är ljuvligt vid svalare sommarkvällar. Det bästa med baksidan är givetvis poolen som mäter 3,9 meter i diameter formad som en hexagon och ligger nedfälld i altanen. Trädgården omgärdas av en hög häck åt två håll och åt det tredje kan vi mellan husen skymta Kalmarsund och båtplatsen.

Intill garagebyggnaden har vi även en förrådsdel där också poolpumpen återfinns. Samt en oisolerad redskapsbod. På tomten finns även ytterligare en förrådsbyggnad som även enkelt skulle kunna byggas om och inredas som en gäststuga.

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
1987
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Värmepump, luft/vatten. Kakelugn (Cronspisen)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
Badrum 2010 och 2013
Golven (parkettgolv från Kährs) 2010
Frånluftsvärmepump installerades 2012
Pool (Folkpool) 2016
Baksida, altan 2016
Tillbyggnad uterum
Löpande ytskikt inomhus
Yttertak, tvättat och målat 2022-2023
Övriga byggnader/utrymmen
Garage med förrådsdel där poolpump finns. Enklare redskapsbod. Separat kallförråd/trädgårdsförråd.
Övrigt
Pool (3,9m i diameter) med sandfilter
Alla vitvaror (Electrolux) i köket utbytta senaste 5 åren (2017-2022)
Tvättmaskin och torktumlare (Whirlpool) 2021
Bilplats
Separat garage med plats för en bil
TV/internet
Bredband: Mobilt bredband (5G). Fiber finns i gatan, anslutningsavgift tillkommer (Telia)..
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-09-06)
Primärtenergital
108 kWh/m2/år
Energiklass
D

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 3 491 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
39 600 kr /år
Vatten/avlopp
8 000 kr /år
Renhållning
5 300 kr /år
Försäkring
4 660 kr /år
Summa
57 560 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel, beräknad årsförbrukning 16843 kWh. Elstödet för 2022 uppgick till 10000 kr.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 193 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1986
Byggnadsvärde:
1 870 000 kr
Markvärde:
1 323 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1985-01-31)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]