Månvägen 6

3 190 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
110/138 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Färjestaden
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1974
Fast.beteckning:
Björnhovda 2:104

2 dagar kvar till visning.

1 Oktober
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Härligt fräscht kök med stor köksö! Fräsch och renoverad villa med en modern och ljus känsla i hela huset. Denna enplansvilla med källare är perfekt belägen i ett mycket eftertraktat område med närhet till skola, öppna förskolor, butiker och mycket mer. Den genomtänkta layouten skapar en fantastisk dynamik, med vardagsrummet i vinkel med matplats och kök samt tre rymliga sovrum på entréplanet medan källaren rymmer en gillestuga, tonårsutrymmen, generöst med förvaringsutrymmen och flexibla hobbyområden. Det nyligen bytta taket och den fräscha fasaden ger ett pålitligt intryck, medan det moderna köket med vita skåpluckor och en central köksö skapar en perfekt plats för kulinarisk kreativitet. Nya isolerglasfönster ger inte bara energieffektivitet utan även ett tyst och bekvämt boende.
Generös baksida med uterum-uteplats och spabad. En extra bonus är det tillhörande garaget som har direkt åtkomst från källaren – en funktion som både bekvämlighet och funktion går hand i hand med. Dessutom finns ett gästhus som inte bara erbjuder utrymme för besökande vänner och familj, utan också möjligheten till uthyrning för extra inkomst. Den bakre delen av fastigheten är en ren njutning, med ett elegant inglasat uterum och en öppen altan där du kan koppla av och njuta av utomhusmiljön. Här har du även ett SPA-bad!

Tomten är en riktig pärla med vackra träd som skapar skuggande oaser, och placeringen på en hörntomt ger en extra känsla av rymd och integritet.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Björnhovda 2:104
Adress
Månvägen 6
Postadress
38631 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
110 + 138 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 195 m²
Pris
3 190 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Välkomnande Entré:
Stig in genom den ljusa entrén, där klädgarderoben erbjuder praktisk förvaring. Klinkergolvet med skön golvvärme, och en elegant glasinklädd trappa till källaren sprider naturligt ljus i både hallen och trappan.

Vardagsrum:
Stort utrymme definierar vardagsrummet, med generösa fönster som öppnar upp mot gatan. Golvet pryds av varsamt slipat och vitlaserat parkettgolv som ger en tidlös känsla. Vardagsrummet smälter snyggt ihop med matrummet och delar dess ljusa och välkomnande atmosfär. En luftvärmepump säkerställer optimal komfort.

Modernt och Funktionellt Kök:
Ett helt nytt kök från 2015 är hjärtat i hemmet. Moderna stommar och skåpluckor tillsammans med en rymlig köksö skapar en idealisk arbetsplats. Den toppmoderna maskinparken inkluderar kyl och frys med inbyggd ismaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn, spishäll samt stilfull rund fläkt och diskmaskin. Uteplatsen på baksidan nås bekvämt från köket. Kährs parkettgolv ger inte bara skönhet utan även slitstyrka.

Badrum:
Ett rymligt badrum har genomgått en stilren renovering 2015. Här finns dusch, toalett, tvättställ och en praktisk garderob. Den moderna designen genomsyrar varje detalj. Det har uppstått ett mindre läckage vid golvbrunnen och försäkringsbolaget är inblandat. Badrummet kommer renoveras med ny matta på vägg och golv. Här kommer du som kund få påverka valen av matta osv. Säljaren kommer stå för ett standardval och sätter tillbaka befintliga vitvaror.

Sovrum:
Ett rymligt sovrum erbjuder moderna ljusa toner och ny Kährs parkett. En utgång till den inglasade uteplatsen ger en frisk kontakt med utomhusmiljön.

Sovrum:
Ytterligare ett sovrum bjuder på ny Kährs parkett och ljusa tapeter. Ett sovrum med modern och välkomnande känsla.

Sovrum:
Det tredje sovrummet är även det ljust och trivsamt med parkettgolv och en planlösning som erbjuder plats för både säng och arbetsbord.

Källarplan

Stor Gillestuga:
Källarens hjärta är den rymliga gillestugan. Här erbjuds en öppen spis, försedd med en kamin för extra komfort och värme. Gillestugan har genomgått en ombyggnation för att garantera fuktsäkerhet. Nya Kährs parkettgolv och moderna stålreglar ersätter de äldre väggarna enligt dagens rekommendationer.

Gästrum:
Ett omsorgsfullt renoverat gästrum är placerat i en fuktsäker miljö, med en angränsande förråd. Här ligger en bekväm nålfiltsmatta.

Tvättstuga:
En praktisk tvättstuga rymmer tvättmaskin, torktumlare och smarta förvaringslösningar.

Förrådsrum
I anslutning till tvättstugan har ni ett fint förrådsrum som även kan användas som hobbyrum.

Källarens Badrum:
Ett badrum med dusch, toalett och tvättställ erbjuder alla grundläggande bekvämligheter.

Musikrum:
Ett av källarrummen har använts som musikrum, passar även perfekt som tonårsrum e.d

Förrådsutrymme:
Källaren inkluderar ett mångsidigt utrymme som passar perfekt som matkällare eller förråd för olika ändamål.

Fräsch och renoverad villa med en modern och ljus känsla i hela huset. Denna enplansvilla med källare är perfekt belägen i ett mycket eftertraktat område med närhet till skola, öppna förskolor, butiker och mycket mer. Den genomtänkta layouten skapar en fantastisk dynamik, med vardagsrummet i vinkel med matplats och kök samt tre rymliga sovrum på entréplanet medan källaren rymmer en gillestuga, tonårsutrymmen, generöst med förvaringsutrymmen och flexibla hobbyområden. Det nyligen bytta taket och den fräscha fasaden ger ett pålitligt intryck, medan det moderna köket med vita skåpluckor och en central köksö skapar en perfekt plats för kulinarisk kreativitet. Nya isolerglasfönster ger inte bara energieffektivitet utan även ett tyst och bekvämt boende.

En extra bonus är det tillhörande garaget som har direkt åtkomst från källaren – en funktion som både bekvämlighet och funktion går hand i hand med. Dessutom finns ett gästhus som inte bara erbjuder utrymme för besökande vänner och familj, utan också möjligheten till uthyrning för extra inkomst. Den bakre delen av fastigheten är en ren njutning, med ett elegant inglasat uterum och en öppen altan där du kan koppla av och njuta av utomhusmiljön. Här har du även ett SPA-bad!

Tomten är en riktig pärla med vackra träd som skapar skuggande oaser, och placeringen på en hörntomt ger en extra känsla av rymd och integritet.

Välkommen till ditt nya drömhem!
Byggnadstyp
1-plan med källare
Byggnadsår
1974
Fasad
Tegel, fasadbelysning
Stomme
Betong/trä
Fönster
Isolerglas, nya från 2015
Bjälklag
Trä
Tak
Nytt tak från 2015
Grund
Källare
Uppvärmning
Två luftvärmepumpar, kamin i den öppna spisen
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader/utrymmen
Gästhuset är fullt utrustat med allt som krävs för en smidig uthyrning, och det enklare köket och toaletten ger bekvämlighet och självständighet åt gästerna.

Säljaren har med framgång utnyttjat gästhuset för uthyrning, vilket ger en extra inkomst. Hyresgästerna har haft tillgång till huvudhusets källardusch, vilket ger en genomtänkt och bekväm lösning för både uthyrning och gästernas bekvämlighet.

För de yngre familjemedlemmarna finns en lekstuga som lockar till timmar av lek och fantasi.
Tomten
Tomtarea 1 195 m² (friköpt).

Tomten: lättskött och välskött hörntomt med nytt staket, med linolje-impregnerat virke.
Uteplats
Härligt inglasat uterum med fina skjutpartier ut mot den lummiga trädgården via den träbelagda uteplatsen. Här har ni möjlighet att alternera ute mot inne och skapa er den fantastiska utemiljön med ett skyddat läge. Som en extra bonus har ni ett SPA-bad i anslutning till uteplatsen.
Bilplats
Garage med ingång ner till källaren, perfekt för dig som vill kunna använda garaget för hobby och kunna gå ner till källaren och tvärtom.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-02-20)
Prestanda
94 kWh/m2/år
Energiklass
E

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 2 380 000 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
30 000 kr /år
Hushållsel
16 000 kr /år
Vatten/avlopp
11 000 kr /år
Sotning
600 kr /år
Renhållning
3 156 kr /år
Försäkring
6 000 kr /år
Summa
66 756 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Elförbrukning ca 19.000kwh/år baserat på 4 personer. Energikostnaden är en uppskattning.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 695 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1974
Byggnadsvärde:
1 224 000 kr
Markvärde:
471 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Ändring Av Detaljplan (2003-03-19) Byggnadsplan (1968-10-03)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]