Runnehällsvägen 7 Välkommen till Krafslösa och en oerhört vacker villa med något alldeles extra.
Scrolla ner

Runnehällsvägen 7

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
212/71 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Krafslösa
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1957
Fast.beteckning:
Kvarnstenen 3

Kontakta mäklaren för visning.

Karaktärsstark villa med perfekt läge i Krafslösa Välkommen till Krafslösa och en oerhört vacker villa med något alldeles extra. I Krafslösa förenas lantligt och stadsnära på ett alldeles speciellt sätt. Här har vi nöjet att presentera ett enastående hus med en stor karaktär som tar dig med på en tidsresa till förr i tiden, samtidigt som det erbjuder dig alla moderna bekvämligheter du kan önska dig.
När man närmar sig på gatan möts man av smidesgrindar som öppnar upp en värld av charm och elegans. Ett pampigt hus med torn välkomnar dig och tar dig med på en resa tillbaka i tiden då hantverk och detaljer var av högsta prioritet. Det är svårt att inte bli förtrollad av husets yttre, men invändigt är det minst lika imponerande.
Generösa umgängesytor och stor solig uteplats med pool Huset är i utmärkt skick och är kärleksfullt underhållet, vilket ger dig möjligheten att flytta in utan bekymmer. De stora, ljusa rummen ger en härlig känsla av rymd och komfort. Det rymliga köket är ett dröm för den som älskar att laga mat och är utrustat med moderna apparater som gör vardagen enklare. I generösa sociala ytor kan du njuta av värme och samvaro, de vackra fönstren ger en underbar utsikt över trädgården och omgivningen. Det finns flera sovrum att välja mellan, vilket gör det här huset till det perfekta hemmet för både stora familjer och de som gillar att ha gott om utrymme. Husets baksida med stor uteplats och pool är en oas av lugn och skönhet. Här kan du njuta av soliga dagar och trevliga kvällar med vänner och familj. Den lantliga atmosfären ger en känsla av frid och harmoni samtidigt som du har närhet till allt vad staden har att erbjuda.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Kvarnstenen 3
Adress
Runnehällsvägen 7
Postadress
393 54 Kalmar
Område
Krafslösa
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
212 + 71 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
1 518 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiör

Entréplan:
Via en pampig uppfart med smidesgrindar når vi fastigheten och en wow-känsla infinner sig.
Väl inne i huset möts man av en stor möblerbar hall som ger en känsla av ljus och rymd - en fantastisk och unik känsla som är svår att finna i ett hem. Samtliga rum är generösa och första våningsplanet består i huvudsak av umgängesytor. Ett stort vardagsrum med burspråk i husets torn ligger i nära anslutning till matplats och kök. Köket är något avdelat ifrån de övriga sociala ytorna vilket gör det både smart och praktiskt. De väl tilltagna bänkytorna ger köket ger gott om svängrum för hemmakockarna vid matlagning i goda vänners lag. Matplatsen har stora fönster och fönsterdörrar som öppnas upp mot uteplatsen - även denna väl tilltagen med plats för både matbord, loungemöbler, solbäddar och pool. Här avnjuter man solens strålar i stort sett hela dagen.
Husets entréplan erbjuder förutom umgängesytorna - ett badrum, gym, bastu och god förvaring.

Övervåning:
Via en trappa i den inre hallen når vi husets andra våningsplan som erbjuder tre sovrum, ett badrum och en balkong mot husets baksida. Samtliga sovrum är väl tilltagna, men Master Bedroom har något alldeles extra. Stort och luftigt med synliga takbalkar och precis som vardagsrummet ett burspråk i husets torn. Master Bedroom har dessutom direkt access till badrummet och den soldränkta balkongen.

Källare:
En bra och praktisk källare som utan kompromiss blir en förlängning av husets boarea. Förvaring, tvättmöjligheter och extra sovrum finns att tillgå.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1957
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
2007
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev om sammanlagt 4 696 500 kr.

Driftkostnader

Uppvärmning
27 300 kr /år
Hushållsel
11 700 kr /år
Vatten/avlopp
7 800 kr /år
Renhållning
2 760 kr /år
Försäkring
9 600 kr /år
Summa
59 160 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 546 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1970
Byggnadsvärde:
2 743 000 kr
Markvärde:
803 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1988-03-10)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]