Dunövägen 73

15 975 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
146/59 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Dunö
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1979
Fast.beteckning:
Dunö 1:48

Kontakta mäklaren för visning.

Exklusivt läge med enastående utsikt Dunö, nämndes för första gången i Kalmarunionens tidevarv och har varit i såväl kyrkans som kronans ägo innan ön på 1930-talet styckades av till tomter och flertalet sommarstugor byggdes och därigenom blev till en kär tillflyktsort för många Kalmarbor.

På den sydöstra delen, en solitär halvö, ett hus som byggts om och till i omgångar för att anpassas till terrängen. Idag är det en modern villa om 146 kvm och 5 rok med en funkisestetik i form av raka strama linjer och naturnära material där stora fönsterpartier fått ta plats för att bjuda in den vidunderliga utsikten. Här erbjuds ett unikt läge på ostörd sjötomt där husets placering är särskilt tilltalande. Här flyter hav och hus samman och nära graviterar mot vattnet. Ett av Kalmars mest exklusiva lägen endast femton minuter från stadskärnan.
Modern arkitektur och natur i samspel Naturen här är oerhört nära. De grånade trädäcken och grönskande omgivningarna sätter tonen till den underbara havsutsikten. Om sommaren, ett skådespel av fåglarna som leker i vassen. Och vintertid när isen lägger sig en plats där solen gnistrar i de skarpa skridskoskären. Den vidsträckta utsikten blir till föränderliga tavlor i sig allt eftersom årstiderna passerar.

Att komma ut hit är som att en enda stor utandning går genom kroppen, nästan omedelbart slappnar man av. Detta är platsen man längtar att komma hem till där havets kluckande vågor stillar ens sinnen och en ljuvlig varm känsla omfamnar en.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Dunö 1:48
Adress
Dunövägen 73
Postadress
39474 Kalmar
Område
Dunö
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
146 + 59 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
2 305 m²
Pris
15 975 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Från gatan är huset anonymt och exteriören elegant där den i sin vita skepnad lyser upp. En vackert anrättad stenlagd gång leder oss fram till husets entré. Intet anar vi här att en närmast overklig utsikt snart kommer att uppenbara sig så fort vi öppnar ytterdörren. Vi kliver in i hallen som tar emot oss med god förvaring och en gästtoalett. Till höger en halvtrappa ner finner vi ett sovrum som idag används som kontor. Här har man även en separat ingång, det perfekta tonårsrummet?

Hallen knyter an till köket och husets största rum, allrum och vardagsrum. Här bjuds den bästa och mesta möjliga sjöutsikt in genom de stora inramade fönsterpartierna. Solkatter letar sig med lätthet in över det vackra ekparkettgolvet där ljuset fångar varenda vrå. Utanför, en närmast vidsträckt vy som pockar vår uppmärksamhet.

Planlösningen och interiören är ljus och öppen där de stora fönsterpartierna och utsikten fått ta plats. Lätta trappsteg tar oss upp och ner mellan entréplan, etage och källare. Det märks tydligt hur väl huset är anpassat till marken och vegetationen. Allt för att harmonisera med omgivningen.

Köket ligger placerat direkt till vänster från hallen och är fullutrustat med kyl/frys, spis, varmlufts- och ångugn samt dubbla diskmaskiner. Idealiskt när de stora festerna ägt rum och man snabbt vill få undan allt glas och porslin. Middagen tillagas framför köksön med gästerna samlade runtomkring där de stora fönsterpartierna från golv till tak bjuder in utsikten över såväl poolområdet som Kalmarsund. Här finns också en rymlig matplats med plats för 6–8 personer.

Från nästintill samtliga rum finns dörrar som bjuder in till en rörelse mellan ute och inne. Sociala ytor och rum som inbjudande lockar till en lekfullhet att röra sig fritt.

Kök och allrum knyts samman med en vardagsrumsdel ett par trappsteg upp i etage. Bakom gömmer sig husets master bedroom som uppmäter nära tjugo kvadrat, med gott om svängrum och fönster längs med hela väggen som bjuder in dagens första solstrålar. Långa sovmorgnar där man med en kopp kaffe gärna dröjer sig kvar i sängen länge för att stilla uppbära den fantastiska canvas och soluppgång som uppenbarar sig på himlen över Kalmarsund. Här finns även en egen klädkammare och ett stilrent helkaklat badrum med exklusiv takdusch.

På nedre plan finner vi ett stort sovrum som med fördel kan delas upp i två. Här finns också ytterligare ett helkaklat badrum med dusch samt husets rymliga tvättstuga.

Husets pool och uteplats sätter tonen mot utsikten över Kalmarsund. Den 8x4m avlånga poolen omgärdas av Offerdalskiffer och grönskande växtlighet. Formad som en kub nästintill helt i glas, stoltserar pergolan som ett arkitektoniskt särpräglat avtryck, där ett öppningsbart tak och sidor av glas lockar till fri utsikt åt alla håll. Utemiljöernas arkitektur är en blandning av skandinavisk elegans och amerikansk extravagans.

Längs med hela sjösidan löper ett grånat trädäck med två utskjutande båt- och badbryggor och en egen sandstrand. Här blandas trä med sten och grönskande träd, buskar och vass. Naturen här är oerhört nära och samspelar fint med arkitekturens formspråk.

Byggnadstyp
1 plans
Byggnadsår
1979
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Tak
Plåt
Grund
Källare, betongplatta på mark samt krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme, värmepump luft/luft i sovrum/kontor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft, tilluft via vägg
Renovering
2012 Garage byggdes
2014 Kök (Sentens) vitvaror (Electrolux)
2014 Pool och uteplats
2016 Tak lades om
2016 Uterum (glaskub) uppfördes
2016 Badrum övre etage renoverades
2022 Tvättstuga renoverades (maskiner från LG)
2022 Badrum i källaren
2022 Ny bergvärmepump
2023 Solceller installerades (i maj)
Övrigt
Golvvärme i hall, kök, wc, tvättstuga, sovrum källare samt båda badrummen
Kährs parkettgolv i samtliga rum förutom våtrum
Tomten
Dubbla båtbryggor
Egen sandstrand
Förrådsbyggnad
Uteplats
Stenlagt poolområde med Offerdalskiffer
Pool 8x4m (sandfilter)
Inglasat uterum/pergola
Jacuzzi
Bilplats
Dubbelgarage (70 kvm) med elbilsladdare
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-09-21)
Primärtenergital
66 kWh/m2/år
Energiklass
B

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev om sammanlagt 6 524 000 kr.

Driftkostnader

Vatten/avlopp
17 382 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
1 700 kr /år
Renhållning
3 360 kr /år
Försäkring
6 601 kr /år
Summa
29 043 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Der derzeitige Besitzer hat im Mai 2023 Sonnenkollektoren installiert, die voraussichtlich 70 % des Stromverbrauchs abdecken. Der jährliche Strombezug wird auf 12–15.000 kWh berechnet.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 258 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1959
Byggnadsvärde:
2 145 000 kr
Markvärde:
3 113 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Ändring Av Detaljplan (1993-05-27) Byggnadsplan (1985-06-20)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dunö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dunö GA:2 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]