Lilla Vicklebyvägen 4
Scrolla ner

Lilla Vicklebyvägen 4

5 975 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
175 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Vickleby
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2021
Fast.beteckning:
Stora Vickleby 3:45

14 dagar kvar till visning.

16 December
Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Ett modernt hem i den öländska idyllen På en plats där den mest stressade av själar kan få ro, omgiven av böljande åkrar och med vyer över ett glittrigt Kalmarsund, reser sig denna arkitektritade pärla. Så sent som 2021 berikades platsen med en fantastisk lösvirkesvilla om 175 kvm där naturen fortsatt får spela huvudrollen. Välkommen till pittoreska Vickleby och Lilla Vicklebyvägen 4!
Välkommen till Lilla Vicklebyvägen 4! Att det är stilsäkra personer som låtit uppföra och förädla detta hem råder det ingen tvekan om. Interiören är sober och modern sett till såväl materialval som planlösning. På entréplanet flyter kök, matplats och vardagsrum sömlöst samman, fantastiskt inramat av den bildsköna och harmoniska omgivningen som välkomnas in via generösa fönsterpartier. Huset erbjuder totalt fyra sovrum, varav tre är placerade en trappa upp.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Stora Vickleby 3:45
Adress
Lilla Vicklebyvägen 4
Postadress
386 93 Färjestaden
Område
Vickleby
Kommun
Mörbylånga
Boarea
175 m² (Areauppgifter enligt säljare)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
5 869 m²
Pris
5 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Efter en lång, uppfriskande promenad på det närliggande Öländska Alvaret tar vi oss genom svarta pardörrar in i hallen. Trots att vi kommit inomhus saknar vi inte ljuset och naturen. Entréplanets öppna planlösning och generösa mängd fönster suddar ut gränsen mellan inne och ute, trots att vi ännu bara står i hallen. Precis i början av hallen, där det uppvärmda klinkergolvet övergår till ljuvlig enstavsparkett, når vi köket. Ett ljust, öppet kök med stora arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl, frys (Siemens) och diskmaskin (Neff), inbyggd ugn och kombiugn, induktionshäll samt värmelåda (Siemens). Bänkskiva i tålig kompositsten. Centrerat i köket reser sig en stor köksö vilket gör detta till en plats för mer än bara matlagning. I anslutning till köket finner vi matplatsen med gott om plats för det stora sällskapet. Tre steg från matbordet, genom altandörren, tar vi oss ut till det tilltagna altandäcket för att från första parkett avnjuta den vida kända, öländska solnedgången över Kalmarsund. Under årets varmare månader följer du altanen runt knuten och lapar sol i söderläge. Denna plats är minst sagt välplacerad!

Tillbaka inne i huset når vi kanske husets hjärta- vardagsrummet. Härifrån flödar det ljus som vi möttes av redan i hallen. Den fulla takhöjden nyttjas till fullo genom nockfönstret som släpper in ljus från ytterligare en latitud. Utrymmet möjliggör flexibel möblering och på TV:ns naturliga plats har man skapat en nisch i väggen som gömmer sladdar och modem.

På entréplanet hittar vi ett av husets fyra sovrum vilket idag agerar lekrum men även skulle göra sig ypperligt som arbetsrum.

Innan vi ska ta oss en trappa upp tar vi oss tillbaka till hallen. Förutom att detta utrymme erbjuder gott om plats för avhängning av ytterkläder är det också härifrån vi når badrum och tvättstuga. Badrummet är helkaklat i dämpad färgskala och innehåller dusch med vikväggar i glas, toalett och kommod med ovanpåliggande handfat. Tvättstugan, med samma vackra klinker som i hallen, har en praktisk arbetsbänk med ho samt tvättmaskin från Bosch.

Via den lokalt specialtillverkade trappan tar vi oss upp en våning. Ifrån allrummet når vi tre sovrum varav ett större med tillhörande klädkammare. Husets andra badrum är även det helkaklat i smakfull ton. Oavsett om du föredrar en snabb dusch eller ett långt bad behöver du här inte välja. Lägg därtill en vägghängd toalett, kommod med ovanpåliggande handfat, förvaringsnisch i duschen samt ett tilltaget takfönster och detta badrum lämnar inget mer att önska.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2021
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Tak
Lertegel
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump till golvvärme med återvinning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Dagvattentank för bevattning.
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader/utrymmen
Förberett för garage med gjuten bottenplatta, 9x7 m. Vatten och avlopp är framdraget.
Övrigt
Smart belysning i hela hemmet via Plejd.
Tomten
Härlig trädgård med stor gräsmatta och slående utsikt över landskapet och sundet.
Uteplats
Stort altandäck i sydväst med plats för både matmöblemang, loungegrupp och solsängar.
Bilplats
Förberett för garage.
TV/internet
Bredband: Nuvarande ägare har en mobil bredbandslösning. Fiber finns i gatan uppe vid Bergvägen.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev om sammanlagt 4 005 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
12 251 kr /år
Vatten/avlopp
10 613 kr /år
Renhållning
2 811 kr /år
Försäkring
3 082 kr /år
Summa
28 757 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I kostnaden för el ingår även uppvärmningskostnaden.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 516 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2004
Byggnadsvärde:
1 800 000 kr
Markvärde:
716 000 kr
Skatt/avgift:
9 287 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Landskapsbildsskydd (1966-08-10)
Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 0840-2020/22.1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]