Framtidsvägen 8 Välskött med låga driftkostnader och en möjlighet att inreda övre planet, idag 95 kvm med 3 rok, kan bli 159 kvm.
Scrolla ner

Framtidsvägen 8

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
95/64 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljusstaden
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2013
Fast.beteckning:
Tältet 18

Kontakta mäklaren för visning.

Kök med köksö och stor matplats! Drömmer ni om en villa som kombinerar bekvämlighet och välplanerade ytor på ett enda plan? Då är Framtidsvägen 8 det perfekta hemmet för er!
Det rymliga köket och vardagsrummet, som möts i en harmonisk vinkel med en mysig kamin, blir hemmets hjärta. Köket är utformat för att maximera ljus och öppnar upp till uteplatsen som bjuder på sol från morgon till kväll. En expansiv altan sträcker sig längs södra och västra sidorna av huset och erbjuder gott om plats för en skön soffgrupp, matgrupp och grillplats – en utomhuslivsdröm i sin fulla prakt.
Två väldesignade sovrum erbjuder komfort och utrymme. Med en stensatt uppfart som rymmer tre bilar, varav en skyddas av en carport, samt extremt genomtänkta kvadratmeter både på tomt och interiör, ger detta hem en optimal planlösning för både liv och vila. Utanför tomten ligger också extra grönytor perfekta för lek och aktiviteter.
Extremt låga driftkostnader tack vare solceller! Att bo i det familjevänliga området Ljusstaden är en dröm där vardagen blir både rolig och smidig. Huset ligger med ett härligt soligt läge och ni har nära till lekplatser, natur, bekvämligheter såsom förskola, skola, mataffärer och till och med Kalmar golfbana. Med smidig tillgång till centrala Kalmar via cykel, bil eller buss blir vardagspusslet komplett.
Vill ni öppna upp och inreda övre planet är trappan och fönster redan på plats och rördragning för VA, VS och ventilation är framdraget till kopplingspunkterna. Total yta om ni inreder övre plan blir 159 kvm.
Här har ni dessutom extra låga driftkostnader tack vare ett väl isolerat hus, ett optimerat värmesystem och solceller som gör att elkostnaden endast är en bråkdel av en normalvilla. Dessutom finns AC som ger både värme och kyla.
Varmt välkomna att kontakta vår ansvariga mäklare för mer information eller för att visa ert intresse för detta fantastiska hem!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Tältet 18
Adress
Framtidsvägen 8
Postadress
39360 Kalmar
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
95 + 64 m² (Areauppgifter enligt ritning)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
497 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Hall:
Välkommen in i en välkomnande hall där det finns gott om utrymme för att ta av sig ytterkläderna. Här finns ett fönster i hallen som ger gott om ljus till rummet. I hallen finns en trappa upp till den oinredda övervåningen.

Vardagsrum:
Det rymliga vardagsrummet är en plats att skapa en avkopplande atmosfär med en bekväm soffgrupp. Stora fönster fyller rummet med naturligt ljus, och den öppna planlösningen mot matplatsen och köket skapar en social och inbjudande känsla. Vardagsrummet och köket har en smart vinkelplacering som möjliggör smidig möblering och en lagom avgränsning mellan områdena.

Kök:
Det charmiga köket utstrålar ljus med eleganta vita skåpluckor och stilfulla detaljer från Vedum. Vitvaror så som spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och micro, kyl och frys. Härifrån kommer ni ut till den fina uteplatsen mot söder. En praktisk köksö centralt placerad erbjuder generöst med arbetsyta och gott om förvaringsmöjligheter. Matplatsen intill vardagsrummet skapar en naturlig förlängning av köket. Dessutom ger en dörr tillgång till den rymliga uteplatsen och trädgården, vilket gör det enkelt att njuta av både inomhus- och utomhuslivet.

Sovrum 1:
Det största sovrummet är rymligt och erbjuder gott om förvaringsutrymme med en garderobsvägg. Det rymmer en dubbelsäng och en byrå för att komplettera inredningen.

Sovrum 2:
Det andra sovrummet erbjuder utrymme för en säng och ett arbetsbord, vilket skapar en flexibel användning av rummet.

Duschrum:
Det rymliga duschrummet är stilfullt inrett med våtrumstapet och en neutral plastmatta. Här finns en generös dusch, toalett och en praktisk kommod med gott om förvaringsutrymme.

Tvättstuga/Groventré:
Tvättstugan är praktisk och rymlig med en egen utgång via husets sida. Här finns tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt gott om förvaring. Dessutom har husets värmepump från Nibe en bekväm placering i tvättstugan. Tvättstugan fungerar också som en praktisk groventré, vilket möjliggör att direkt avlägsna och förvara kläder vid entrén.

Byggnadstyp
1 ½ plan (oinredd övervåning)
Byggnadsår
2013
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund, isolerad varmgrund
Uppvärmning
Frånluftvärmepump, vattenburet system, luftvärmepump AC, kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd.
Övrigt
Om man vill inreda övre planet så är VA, VS och ventilation framdraget till kopplingspunkterna.
Tomten
Underhållsfri drömträdgård där varje tum av grönska är omsorgsfullt omhändertagen. Denna välskötta trädgård är en fröjd för ögat med välvårdade häckar som ramar in en perfekt klippt gräsmatta och eleganta stenlagda gångar. Varje detalj är noggrant arrangerad för att skapa en känsla av harmoni och lugn. För den trädgårdsälskaren finns också en stensatt rabatt som ger möjlighet till personlig trädgårdsdesign och kreativitet.

Men det är inte allt – en praktiskt belägen förrådsbyggnad kompletterar trädgården, vilket ger en plats att förvara verktyg och trädgårdsredskap, samtidigt som den håller trädgården prydlig och organiserad. Välj detta som ditt gröna paradis och njut av en trädgård som inte bara är vacker att se på, utan också lätt att sköta och underhålla.
Uteplats
Ta ett steg ut från ditt kök och upptäck din egen oas av avkoppling och komfort. Den imponerande uteplatsen är inte bara stor utan också skickligt utformad i en vinkel, vilket ger en känsla av exklusivitet och charm. Men det är inte allt – det finns också ett smart konstruerat vindskydd och en motordriven markis som inte bara ger en privat och avskild atmosfär utan också skyddar dig mot väder och vind. Här kan du njuta av din egen privata utomhusplats utan att offra komfort eller integritet. Här dricker du ditt morgonkaffe med morgonsolen och bjuder till grillfesten med kvällssolen.
Bilplats
Här hittar du inte bara en praktisk biluppställningsplats med en carport som skyddar en bil från väder och vind, utan också en stensatt uppfart med möjlighet att parkera två fordon i följd – perfekt för både en husvagn, husbil eller två bilar. Denna välplanerade och rymliga yta ger dig flexibiliteten att säkert parkera dina fordon med lätthet och bekvämlighet, vilket gör det till ett idealiskt hem för dem som värdesätter både komfort och praktiskt utrymme för sina fordon.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Driftkostnader

Hushållsel
5 000 kr /år
Vatten/avlopp
8 000 kr /år
Sotning
500 kr /år
Renhållning
2 200 kr /år
Summa
15 700 kr /år
Elförbrukning 2100 kwh/år, innan solcellerna gjorde man av med ca 6900kwh/år.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 378 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
2013
Byggnadsvärde:
1 778 000 kr
Markvärde:
600 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev om sammanlagt 2 726 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Detaljplan (2007-04-23)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Tältet GA:1 ändamål: Kvartersanläggning, Samfällighet: Kalmar Tältet S:1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]