Knipuddevägen 17B Natursköna DUNÖ! 1-plansvilla i vinkel, 188 kvm med stora luftiga rum och 4 sovrum!
Scrolla ner

Knipuddevägen 17B

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
188 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Dunö
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1991
Fast.beteckning:
Dunö 1:108

Kontakta mäklaren för visning.

Vilket härligt kök! Stilfullt Kvänumkök med fantastisk utsikt mot vattnet. Denna praktiska och rymliga bostad är en ren fröjd för ögat. Belägen på en förtrollande höjd med en panoramaöverblick över viken. Ett fristående garage och fantastiska utomhusmiljöer förstärker känslan av komfort och elegans. Med genomtänkta tillägg har huset 188 kvadratmeter boyta, som erbjuder stora gemensamma ytor, 4-5 sovrum och 2 rymliga duschrum. Köket, ett höjdpunktsrum med Kvänum-design, är modernt och rymligt med en imponerande matplats samt storslagna altandörrar som leder ut till altandäcket mot vattnet.
Vardagsrummet är ett imponerande rum med öppen planlösning och tak i nock, vilket tillför en känsla av rymd och elegans.
Inbjudande vardagsrum med takfönster och öppet i nock. Omringat av vatten och vackra vikar med tillgång till badplatser samt omfamnat av underbara skogsdungar prydda av blåsippor på våren.

Fasadrenovering, nyare värmepump och fiberanslutning är några av de praktiska uppgraderingarna som redan är genomförda. För den miljömedvetna erbjuder fastigheten solceller och en laddbox, perfekt för elbilsägare eller de som överväger att gå över till elektriskt drivna fordon. Dunö-placeringen är idyllisk med sina lugna och barnvänliga gator, badplatser, lekplatser, fotbollsplan och förtjusande naturområden. Som en extra bonus ingår en bryggplats till fastigheten!

På sommaren samlas invånarna på Dunö för att gemensamt fira midsommar, skapandes en varm gemenskap som ger en långvarig känsla av välbefinnande och trivsel.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Dunö 1:108
Adress
Knipuddevägen 17B
Postadress
39474 Kalmar
Område
Dunö
Kommun
Kalmar
Boarea
188 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 152 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entré

Entré:
När du kliver in i fastigheten möts du av en inbjudande och ljus entré. Taket är målat vitt och kontrasterar elegant mot det svarta klinkergolvet. Det finns gott om plats att hänga av dig ytterkläderna här, vilket gör det till en praktisk och välkomnande första anhalt.

Kök:
Köket genomgick en ombyggnad 2018 och har ett stilfullt Kvänumkök med mörkare träluckor. En bardel skapar en trevlig avgränsning mot den ljusa och inbjudande matplatsen. Stora fönsterpartier ger en fantastisk utsikt mot vattnet och uteplatsen. Golvet pryds av ett slitstarkt klinkergolv som kompletterar utrymmet på ett elegant sätt. Vitvaror: kyl/sval samt frys, diskmaskin, elegant takfläkt, spishäll, inbyggt ugn och micro.

Tvättstuga och groventré:
Praktiskt från biluppställningsplatsen så kommer ni rakt in i groventrén och tvättstugan, med tvättmaskin och torktumlare samt värmeanläggning.

Allrum:
Centralt placerat i huset ligger allrummet där golvet och taket skapar en sömlös övergång från hallen. Det vita taket kontrasterar mot det svarta klinkergolvet och skapar en enhetlig atmosfär i rummet.

Vardagsrum:
Vardagsrummet byggdes till 2014 (tillsammans med två sovrum, badrum och en inre hall) och erbjuder generös takhöjd och naturligt ljus från två håll. Rummet har ett vackert parkettgolv i tiljor som ger en varm och inbjudande atmosfär. Det är i detta rum som kaminen är placerad, så ni kan sitta och titta på TV samtidigt ha brasan tänd.

Badrum:
Badrummet är utrustat med dusch, toalett och tvättställ och är smakfullt inrett med kakel på väggarna och klinker på golvet.

Sovrum:
Det första sovrummet är ljust med ljusa väggar och vackert trägolv. Det är inbjudande och bekvämt, vilket gör det till en avkopplande plats för vila och återhämtning.

Familjesovrum:
Ett andra sovrum, avsett som familjesovrummet, har en utgång till baksidans altan. Rummet är rymligt med parkettgolv och erbjuder en garderobsvägg samt en klädkammare för förvaring.

Sovrum:
Sovrummet är fint med plastmatta i mörkare ton och ljusa väggar och tak med spots. Ett trevligt och bekvämt läge med hall och badrum precis utanför rummet. I hallen utanför sovrummet har ni en hel garderobsvägg. Här finns möjlighet att bygga loftsäng, då takhöjden erbjuder den möjligheten.

Sovrum:
Sovrummet är fint med plastmatta i mörkare ton och ljusa väggar och tak med spots. Ett trevligt och bekvämt läge, precis som sovrummet ovan, med badrummet precis utanför rummet. I hallen utanför sovrummet har ni en hel garderobsvägg. Här finns möjlighet att bygga loftsäng, då takhöjden erbjuder den möjligheten.

Badrum:
Det större badrummet är utrustat med stor dusch, tvättställ, handdukstork och toalett. Härifrån når du baksidan och den stora altanen, vilket ger en härlig koppling till utomhusmiljön. Altanen har SPA-bad och gott om plats för avkoppling i ett skyddat läge!

Välkommen till denna enastående enplansvilla belägen i det natursköna och fridfulla Dunö-området. Omringat av vatten och vackra vikar med tillgång till badplatser samt omfamnat av underbara skogsdungar prydda av blåsippor på våren.

Denna praktiska och rymliga bostad är en ren fröjd för ögat. Belägen på en förtrollande höjd med en panoramaöverblick över viken. Ett fristående garage och fantastiska utomhusmiljöer förstärker känslan av komfort och elegans. Med genomtänkta tillägg har huset 188 kvadratmeter boyta, som erbjuder stora gemensamma ytor, 4-5 sovrum och 2 rymliga duschrum. Köket, ett höjdpunktsrum med Kvänum-design, är modernt och rymligt med en imponerande matplats samt storslagna altandörrar som leder ut till altandäcket mot vattnet.
Vardagsrummet är ett imponerande rum med öppen planlösning och tak i nock, vilket tillför en känsla av rymd och elegans.

Fasadrenovering, nyare värmepump och fiberanslutning är några av de praktiska uppgraderingarna som redan är genomförda. För den miljömedvetna erbjuder fastigheten solceller och en laddbox, perfekt för elbilsägare eller de som överväger att gå över till elektriskt drivna fordon. Dunö-placeringen är idyllisk med sina lugna och barnvänliga gator, badplatser, lekplatser, fotbollsplan och förtjusande naturområden. Som en extra bonus ingår en bryggplats till fastigheten!

På sommaren samlas invånarna på Dunö för att gemensamt fira midsommar, skapandes en varm gemenskap som ger en långvarig känsla av välbefinnande och trivsel.
Byggnadstyp
1 planshus i vinkel
Byggnadsår
1991
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Betong/trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump och kompletterande eldstad
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2005 - Tillbyggnad matplats
Ca 2010 - Ny värmepump IVT
2014 - Tillbyggnad vardagsrum, två sovrum samt duschrum och inre hall. Här har man byggt med bärning på ytterväggarna så man kan ändra planlösningen i den tillbyggda delen om man önskar.
2018 - Nytt kök Kvänum
2020 - Solceller installerade
2020 fasad målades om
El-centralen har bytts ut, snabbsäkringar och jordfelsbrytare finns installerat.
Övrigt
Solceller installerades 2020
Laddbox.

Här kan du läsa mer om Dunö samfällighetsförening:

Länk till Information om området
Tomten
Härlig tomt med häckar, buskage och en fin utsikt mot de fina dungarna i omgivningen och vattnet som ligger nedanför.
Uteplats
Uteplats i husets vinkel: Träbelagt uteplats med stor plats för utemöbler och ett soligt läge. Här har ni SPA-bad och skyddat läge!

Uteplats på husets framsida:
Stor härlig uteplats med utsikt mot vattnet, här har ni kvällssol och härifrån har ni direktkontakt med köket.

Uteplats i trädgården:
Ute i trädgården har man skapat en träbelagd uteplats där man haft en eldstad på ben och samlats runt.
Bilplats
Stor biluppställningsplats och garage.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-05-10)
Prestanda
45 kWh/m2/år
Primärtenergital
89 kWh/m2/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Uppvärmning
19 200 kr /år
Vatten/avlopp
8 566 kr /år
Sotning
500 kr /år
Väg/samfällighetsavgift
1 700 kr /år
Renhållning
2 726 kr /år
Summa
32 692 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Under 2023 har man köpt 11400kwh och sålt 13500kwh. Egenproduktion ca 17500kwh. Säljaren har fått skattereduktion på ca 10.000kr årligen.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 503 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1997
Byggnadsvärde:
2 575 000 kr
Markvärde:
928 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev om sammanlagt 2 677 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Ändring Av Detaljplan (1993-05-27) Byggnadsplan (1985-06-20)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dunö GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kalmar Dunö GA:2 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning
Kostnad för samfälligheten är ca 1700kr/år.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]