Lillegårdsgatan 10 Anrik fastighet med stor trädgårdstomt
Scrolla ner

Lillegårdsgatan 10

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
7 rum, varav 4 -5 sovrum
Boarea/biarea:
175.6/59 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Södra området
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1878
Fast.beteckning:
Riddarsporren 26

Kontakta mäklaren för visning.

Ursprungshuset har anor ifrån 1800-talet Välkommen till en anrik bostad med anor från 1800-talet, vars charm bara fördjupas med åren. Belägen i ett av områdets mest åtråvärda kvarter, har detta hus varit en stolt vittnesbörd om fem generationers historia. Med en yta på cirka 175 kvadratmeter erbjuder det generösa utrymmen för umgänge och 4-5 mysiga sovrum att kalla hem.
Varje hörn av detta hem andas historia, från de exponerade balkarna till de tre eldstäderna som ger en varm och inbjudande atmosfär. En harmonisk planlösning binder samman de historiska detaljerna med modern komfort på ett perfekt sätt.
Charmigt och unikt Förbättringar har gjorts med omsorg för både bevarande och framtid. För ett par år sedan installerades en ny effektiv jordvärmepump och taket lades om 2008, vilket säkerställer både komfort och långsiktig hållbarhet. Den härliga trädgården är en av de största i området med sina 1200 kvadratmeter. Här finns gott om plats för festligheter, lek och avkoppling i grönskande omgivningar. Välkommen hem till en plats där historiens vingslag möter modern bekvämlighet och där varje dag blir en del av en lång och stolt tradition.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Riddarsporren 26
Adress
Lillegårdsgatan 10
Postadress
39247 Kalmar
Område
Södra området
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
175.6 + 59 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
1 180 m²
Tillträdesdatum
1:a oktober eller senare
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiör

Välkommen till ett charmigt hem som har stått stadigt i fem generationers. Denna unika fastighet, vars ursprungliga delar daterar tillbaka till 1878, bär med sig en rikedom av historia och karaktär som är svår att finna någon annanstans.

Entréplan:
Den första våningen bjuder in till social samvaro och bekväm livsstil. Här samsas sociala ytor som matsal, vardagsrum, kök och matplats med ett sovrum, ett badrum, en inre hall och generöst med förvaringsutrymmen. Den genomtänkta planlösningen binder samman de olika rummen och skapar en harmonisk atmosfär som inbjuder till både festliga middagar och avslappnade kvällar framför den väl fungerande eldstaden i vardagsrummet eller matsalen. Köket med sin tillhörande matplats leder naturligt vidare till de andra sociala utrymmena och skapar en perfekt ström för vardagens liv.

Övervåning:
På den andra våningen möts man av en något mer modern atmosfär, där sovrummen i generösa storlekar, ett badrum och en praktisk klädkammare välkomnar till privatlivets fristad. Utöver detta finns möjligheten att utforska en oinredd vind över den äldre delen av huset, vilket ger ytterligare förvaringsmöjligheter eller potential för framtida projekt.

Källare:
Till huset hör en praktisk källare med stor potential. Här erbjuds idag god förvaring i form av två rejäla förråd och en matkällare, en tvättstuga med tillhörande torkrum och ett hobbyrum. För den som behöver en verkstad, hemmagym eller gästrum är möjligheterna många.

Fastighetens tidlösa skönhet och historiska värde står i kontrast till dess behov av viss renovering, men detta förstärker bara dess karaktär och ger köparen möjlighet att lägga sin personliga touch på hemmet. Här har man noggrant vårdat och bevarat mycket av den ursprungliga charmen, vilket skapar en atmosfär av autenticitet och välkomnande.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1878
Fasad
Träpanel och puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Tak
Lertegelpannor
Grund
Källare och torpargrund
Uppvärmning
Jordvärme (vattenburet system) samt eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Andra huskroppen byggdes 1924
El/VA stammar byttes 1979
Nytt tak ca 2008
Ny jordvärmepump 2020


Tomten
Stor trädgårdstomt med flertalet äldre fruktträd, bärbuskar syrenberså m.m.
Bilplats
Uppfart med plats för två bilar, nuvarande ägare kan tillhandahålla ritning/förslag för dubbelgarage.
TV/internet
Bredband: Mobilt bredband (Fiber finns i gatan men är ej anslutet till fastigheten).
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-03-26)
Prestanda
47 kWh/m2/år
Primärenergital
93 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tillträde

1:a oktober eller senare

Driftkostnader

Uppvärmning
11 700 kr /år
Hushållsel
5 200 kr /år
Vatten/avlopp
4 000 kr /år
Sotning
1 000 kr /år
Renhållning
4 000 kr /år
Försäkring
5 200 kr /år
Summa
31 100 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
4 101 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
2 177 000 kr
Markvärde:
1 924 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 21 st pantbrev om sammanlagt 2 126 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1964-06-15)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]