Klövergränd 1 Välkomna till ditt drömhem i Färjestaden! 8 rok 232 kvm! Härliga uteplatser! Dubbelgarage!
Scrolla ner

Klövergränd 1

4 975 000 kr

Antal rum:
8 rum, varav 4 -6 sovrum
Boarea/biarea:
232/42 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Färjestaden
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1979
Fast.beteckning:
Björnhovda 29:51

1 dag kvar till visning.

26 Juli
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Tilltalande kök med stor matplats, bardel och ljus inredning! Köket, som renoverades 2013, är en kockdröm med en stor gasspis och en bardel som öppnar upp mot den ljusa matplatsen. Här kan du njuta av matlagning och trevliga middagar med familj och vänner i en inspirerande miljö.
Härligt vardagsrum med takkupa upp till nock! Drömmer du om ett rymligt och ljusfyllt hem med alla bekvämligheter? Då är detta fantastiska hus på 232 kvm och 8 rum och kök något för dig! Med 4-6 sovrum, stora sällskapsrum och en känsla av rymd och ljus genom hela huset, erbjuder detta boende något alldeles extra. Huset har två stilrena badrum: det ena med ett härligt bubbelbadkar för ultimat avkoppling, och det andra med en praktisk dusch.
Uterum med vinrankor! Flera fantastiska uteplatser, den första uteplatsen är ett charmigt växthus från Willab Garden med en frodig vinranka - perfekt för avkopplande stunder med en bok eller en kopp kaffe. Den andra uteplatsen är en pergola med eftermiddags- och kvällssol, idealisk för grillkvällar och sociala sammankomster.
Lyxigt med dubbelgarage med klinker och fjärrportar! Det isolerade dubbelgaraget med fjärrstyrda portar och vattenburen golvvärme är perfekt för bilentusiasten eller som extra förvaringsutrymme. Läget kunde inte vara bättre – med närhet till affärer och endast en kort promenad till havet. Här bor du i ett lugnt och trivsamt område med alla bekvämligheter inom räckhåll. Detta är ett hem som måste upplevas på plats för att verkligen förstå den fantastiska atmosfären och de många kvaliteterna. Missa inte chansen att göra detta hus till ditt drömhem i Färjestaden! Kontakta oss för en visning idag!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Björnhovda 29:51
Adress
Klövergränd 1
Postadress
38631 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
232 + 42 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
8 rum och kök, varav 4–6 sovrum
Tomtarea
978 m²
Pris
4 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Entré
Välkommen in! Hallen är rymlig och praktisk med gott om plats för att hänga av sig ytterkläderna. På golvet ligger ett vackert stengolv av Ölandssten som ger en stilren och robust känsla direkt vid första steget in i hemmet.

Badrum
Badrummet renoverades 2010 och har klinkergolv och kaklade väggar som ger en modern och fräsch känsla. Här finns en rymlig dusch, toalett och tvättställ samt en handdukstork som ger extra komfort.

Sovrum
Ett trivsamt sovrum med parkettgolv ligger vid entrén. Detta rum kan enkelt användas som gästrum, hemmakontor eller barnkammare beroende på behov.

Klädkammare
Från hallen når ni en stor klädkammare med gott om hyllor och förvaringsutrymme, perfekt för att hålla ordning på alla era kläder och tillbehör.

Vardagsrum
Det stora vardagsrummet är ett fantastiskt sällskapsrum med generösa fönster som släpper in rikligt med ljus och skapar en ljus och luftig atmosfär. Här finns också en vacker och effektiv kakelugn som både värmer och ger en mysig stämning. På golvet ligger ett fint parkettgolv.

Matrum
Matrummet ligger i vinkel med vardagsrummet och har tre fönster med markis, som vetter ut mot trädgården. Om behovet uppstår kan detta rum enkelt göras om till ett extra sovrum på nedre plan. Även här ligger parkettgolv.

Serveringsgång
Mellan vardagsrummet och köket finns en charmig serveringsgång med praktisk inredning, perfekt för att underlätta vid middagsbjudningar och familjemåltider.

Kök
Köket, som ligger i den tillbyggda delen från 2013, har vackra luckor och en inbjudande planlösning med en bardel som öppnar upp mot den ljusa matplatsen. Här finns en gasspis med ugn (el), kyl/frys, separat frys, diskmaskin 2018 och fläkt. Den ljusa matplatsen har en altandörr som leder ut till uteplatsen åt väster, perfekt för sommarens middagar utomhus.

Stort Sovrum
Det stora sovrummet på nedre plan har gott om plats för en dubbelsäng samt en mindre sittgrupp. Rummet har parkettgolv och flera garderober för optimal förvaring.

Groventré
Den stora groventrén har klinkergolv och gott om utrymme för att hänga av sig. Här finns också flera garderober. Från groventrén når man direkt vidare till tvättstugan.

Tvättstuga
Tvättstugan är välutrustad med tvättmaskin 2021, torktumlare 2018, värmepanna, avhärdare och en ho samt praktiska skåp för förvaring. Här finns allt du behöver för att underlätta vardagens sysslor.

Övre plan

Allrum
Det övre planet är ljusfyllt och inbjudande tack vare en takkupa som har förstorats och ger ett härligt ljusinsläpp till allrummet. Detta rum har parkettgolv och fungerar perfekt som en avkopplande plats för familjen att umgås eller för barnen att leka.

Större Sovrum
Det största sovrummet på övre plan erbjuder gott om utrymme för en dubbelsäng och sängbord. För förvaring finns en hel garderobsrad med fyra garderober, vilket gör det enkelt att hålla ordning. Rummet har två fönster som ger ett fint ljusinsläpp och parkettgolv som skapar en elegant känsla.

Mindre Sovrum
Det mindre sovrummet på övre plan har ett laminatgolv och ett fönster som ger naturligt ljus. Detta rum passar perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor.

Delbart Sovrum
Ett stort sovrum som kan delas upp vid behov finns också på övre plan. Rummet har två fönster och en dörr som gör det möjligt att dela upp ytan. Här ligger ett parkettgolv som ger en varm och inbjudande känsla.

Badrum
Badrummet på övre plan renoverades 2020 och har klinker och kakel som ger en modern och fräsch känsla. Golvet har plastmatta med golvvärme för extra komfort. Badrummet är utrustat med ett bubbelbadkar, toalett och tvättställ med skåp, vilket gör det både praktiskt och lyxigt.

Välkommen till ett drömhem i Färjestaden!

Drömmer du om ett rymligt och ljusfyllt hem med alla bekvämligheter? Då är detta fantastiska hus på 232 kvm och 8 rum och kök något för dig! Med 4-6 sovrum, stora sällskapsrum och en känsla av rymd och ljus genom hela huset, erbjuder detta boende något alldeles extra.

Köket, som renoverades 2013, är en kockdröm med en stor gasspis och en bardel som öppnar upp mot den ljusa matplatsen. Här kan du njuta av matlagning och trevliga middagar med familj och vänner i en inspirerande miljö. Den första uteplatsen är ett charmigt växthus från Willab Garden med en frodig vinranka - perfekt för avkopplande stunder med en bok eller en kopp kaffe. Den andra uteplatsen är en pergola med eftermiddags- och kvällssol, idealisk för grillkvällar och sociala sammankomster.

Huset har två stilrena badrum: det ena med ett härligt bubbelbadkar för ultimat avkoppling, och det andra med en praktisk dusch. Det isolerade dubbelgaraget med fjärrstyrda portar och vattenburen golvvärme är perfekt för bilentusiasten eller som extra förvaringsutrymme. Läget kunde inte vara bättre – med närhet till affärer och endast en kort promenad till havet. Här bor du i ett lugnt och trivsamt område med alla bekvämligheter inom räckhåll.

Detta är ett hem som måste upplevas på plats för att verkligen förstå den fantastiska atmosfären och de många kvaliteterna. Missa inte chansen att göra detta hus till ditt drömhem i Färjestaden! Kontakta oss för en visning idag!
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1979 (Tillbyggt 1997, 2004 och 2013)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster, bytta
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Bergvärme/ytjordvärme 2007 samt kakelugn.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Tillbyggnad kök, sovrum, garage, 2013/2014
Fönsterbyte i sovrum över gamla delen 2013
Kupa byggdes med tre nya fönster 2004
1997 byggde man in balkongen vilket förstorade sovrummen
2003/2004 byggdes toaletten om till badrum med dusch
Uterummet byggdes till 2006
Värmepump 2007
Badrum/dusch på övre plan 2020
Trappan inomhus byttes 2010
Övrigt
Robotgräsklippare ingår.
Tomten
Vilken härlig trädgård, med insynsskyddade häckar som omfamnar trädgården. En underbar trädgård med fruktträd, en dekorativ damm och gott om växtlighet.
Uteplats
Härliga uteplatser, den ena är ett uterum, Willab garden, växthus med en vinranka inne i rummet och skjutbara glasdörrar ut till trädgården.

Den andra är en uteplats från kök och vardagsrum med pergola och gott om plats för utemöblerna där ni sitter med eftermiddags och kvällssol.

Mysig uteplats under vinrankan med utsikt över dammen.
Bilplats
Stor biluppställningsplats och ett garage för två bilar. Garaget är isolerat med vattenburen golvvärme och fjärrstyrda portar.
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-06-17)
Primärenergital
72 kWh/m2/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Uppvärmning
22 000 kr /år
Hushållsel
8 140 kr /år
Vatten/avlopp
7 087 kr /år
Sotning
1 980 kr /år
Renhållning
1 500 kr /år
Försäkring
5 904 kr /år
Summa
46 611 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Årsförbrukning el 13019 kWh, inkl hushållsel

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 049 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1988
Byggnadsvärde:
2 602 000 kr
Markvärde:
447 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 2 310 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Ändring Av Detaljplan (2003-03-19) Byggnadsplan (1978-06-01)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]