Storgatan 43 Charmigt hem med unikt gårdshus i vackra och populära Bergkvara.
Scrolla ner

Storgatan 43

2 495 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
73/16 kvm
Kommun/Område:
Torsås / Bergkvara
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1909
Fast.beteckning:
Laxen 3

Kontakta mäklaren för visning.

Vackert hus i hjärtat av Bergkvara Välkommen till detta charmiga hem på Storgatan 43 i vackra Bergkvara! Här hittar du en vacker villa och ett unikt gårdshus, båda inbäddade i en idyllisk och naturskön miljö som erbjuder både charm och praktiska möjligheter.

När du anländer till fastigheten, möts du av huvudvillans vackra fasad, omgiven av en grönskande trädgård som inbjuder till avkoppling och odling i mindre skala. Villan är en harmonisk oas där du kan njuta av lugnet och naturen precis utanför dörren.

Interiören i huvudvillan är väl genomtänkt och inbjudande. Ett rymligt sällskapsrum med kamin skapar en mysig atmosfär för familjesammankomster, medan det trevliga köket har plats för ett större matbord. På detta plan finns också två rymliga sovrum och ett fräscht badrum. Övervåningen erbjuder potential för fler sovrum eller en utbyggnad med kupor för att skapa ännu mer utrymme och fantastiska vyer.
Unikt gårdhus Det andra huset på fastigheten som mäter 51 kvm är en riktig pärla med en egen unik karaktär. Det som en gång var ett stall har nu förvandlats till ett modernt gårdshus med en bevarad utvändig panel och en stilfullt renoverad insida. Stora fönster släpper in rikligt med ljus, och väggarna pryds av vacker björkplywood medan golvet är i betong. Här finns stora sociala ytor där navet kommer vara en inbjudande köksö. På bottenvåningen finns ett helkaklat badrum, och på loftet finns ytterligare ytor som kan användas som sovrum eller arbetsrum.

Läget är både fridfullt och praktiskt, med gång- eller cykelavstånd till förskola, skola, mataffär och padelbana. Under sommarens varma dagar kan du enkelt cykla till Kalmarsund för ett uppfriskande dopp, vilket verkligen förhöjer livskvaliteten.

Välkommen till ett hem där varje detalj är utformad för att skapa trivsel och livskvalitet.
På Storgatan 43 i Bergkvara väntar ditt nya kapitel!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Laxen 3
Adress
Storgatan 43
Postadress
38540 Bergkvara
Område
Bergkvara
Kommun
Torsås
Bo & biarea
73 + 16 m² (Enligt uppmätning)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
440 m²
Pris
2 495 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Huvudvillan

Varmt välkommen till huvudvillan som från första stund trollbinder dig. Här möts du av en rymlig hall som leder dig vidare till det ljusa och inbjudande sällskapsrummet. Beläget i ett gavelläge med utsikt över vackra ängar, kan rummet enkelt möbleras med både soffa och matbord, vilket skapar en perfekt miljö för både avkoppling och middagsbjudningar. I mitten av rummet står en charmig kamin som höjer mysfaktorn och ger en härlig värme under de kallare månaderna.

Vidare finner du ett mysigt kök utrustat med moderna bekvämligheter såsom spis, diskmaskin, kyl och frys, samt en fungerande vedspis som tillför en rustik och hemtrevlig känsla. Via köket når du det fräscha badrummet som renoverades 2020. Badrummet är utrustat med våtrumsmatta på både golv och väggar, dusch, handfat, toalett och ett fönster som släpper in naturligt ljus.

På nedre plan finns också två rymliga sovrum. Det ena sovrummet har en vacker kakelugn som både pryder rummet och ger en extra mysig atmosfär. På övervåningen finns två rum som bara väntar på att få lite kärlek och omsorg. Här finns potentialen att skapa något alldeles extra, kanske genom en utbyggnad med kupor för att få ännu mer utrymme och fantastiska vyer över omgivningarna.

Gårdshuset

Det andra huset på fastigheten, gårdshuset, är en riktig pärla med en egen unik karaktär. Renoverat 2019/2020 då man valde att behålla den charmiga ytterpanelen som ger hela huset en särskild karaktär. Detta hus har många användningsområden. För närvarande används det som kontor, men det kan också hyras ut för att generera fina intäkter.

På nedre plan finns stora fönster som släpper in rikligt med ljus och erbjuder en vacker utsikt. Väggarna pryds av elegant björkplywood och golvet är i betong, vilket ger en modern och stilren känsla. Här finns sociala ytor som samlas kring en inbjudande köksö, utrustad med induktionshäll med 2 två plattor och vatten/ho i stenmaterial.

Det helkaklade badrummet på nedre plan är utrustat med dusch, handfat och toalett, vilket gör huset praktiskt och bekvämt. På loftet finns ytterligare utrymmen som kan användas som sovrum eller arbetsrum, beroende på dina behov.

Detta hus erbjuder inte bara en praktisk bostadslösning utan också en möjlighet till flexibilitet och personlig anpassning. Oavsett om du behöver ett kontor, ett gästhus eller en inkomstkälla genom uthyrning, är detta hus en fantastisk tillgång till fastigheten.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1909
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas & 2-glas kopplade bågar
Tak
Betongpannor
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt el, luft/luftvärmepump, eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2019/2020 Renoverades huset. Bl.a. byttes fönster, golv i köket, värmepumpen installerades och fasaden målades
2019/2020 Uppdatering av elinstallationer
2019/2020 Badrum renoverades
2019/2020 Inkommande vatten och avlopp byttes
Ca 2014 Taket renoverades
Övriga byggnader/utrymmen
Gårdshuset:
Totalrenoverades 2019/2020
Enligt uppmätning är byggnaden 51 kvm och har en biarean 7 kvm.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Driftkostnader

Uppvärmning
8 000 kr /år
Hushållsel
4 000 kr /år
Vatten/avlopp
6 000 kr /år
Renhållning
2 000 kr /år
Försäkring
3 500 kr /år
Summa
23 500 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 2 708 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
361 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
221 000 kr
Markvärde:
140 000 kr
Skatt/avgift:
2 708 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev om sammanlagt 397 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1947-02-28)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]