Förgyllda Solens gränd 19 Arkitektonisk pärla i naturskön, havsnära miljö!
Scrolla ner

Förgyllda Solens gränd 19

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 3 -4 sovrum
Boarea/biarea:
128/50 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bergavik
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1970
Fast.beteckning:
Långskeppet 2

Kontakta mäklaren för visning.

Arkitektonisk pärla! I rogivande, naturskön miljö med havet inom kort promenadavstånd ligger denna arkitektoniska pärla från 1970. Unik möjlighet att bli ägare till en av tio av dessa mycket trivsamma etagevillor med spännande planlösning och läckra detaljer signerade arkitekt Arne Delborn. Bland annat erbjuder bostaden högt till tak, takfönster som ger överljus, marmorgolv och öppen spis med insats. Fina originaldetaljer kombinerat med moderna inslag som komplett utrustat kök i öppen planlösning med rejält sällskapsrum. Övre plan huserar tre rymliga sovrum, generös klädförvaring i såväl garderober som klädkammare samt ett helkaklat badrum. På nedre plan finns generösa bonusutrymmen i allrum, gästrum och en fräsch tvättstuga med klinkergolv. Hela nedre plan har dessutom vattenburen golvvärme!

Exteriören är både lättskött och väl omhändertagen. Den skyddade baksidan bjuder in till trivsel med suveränt solläge, gott om grönska, nedsänkt loungedel med pergola samt altandäck med öppen spis. Har man gröna fingrar blir man inte besviken - här finns gott om planteringar, äppel- och plommonträd, smultron och rosenbuskar. Garaget ger plats för bil, förvaring och här finns också en arbetsbänk för den händige. Den asfalterade uppfarten har plats för två till tre bilar.
Tilltalande exteriör i naturskön miljö! Huset har senaste åren omsorgsfullt renoverats och moderniserats med nya ytskikt, nytt kök, nytt badrum och tvättstuga samt dränering och installation av fjärrvärme.

På Förgyllda Solens gränd 19 trivs barnfamiljerna bra med underbar natur och havsmiljö alldeles runt knuten. Flera badplatser finns inom promenad- eller cykelavstånd - Koudden och Norrlidsbadet med sin populära bastuförening promenerar man till inom fem minuter. Vackra Värsnäs och Kalmar golfklubb når man på tio minuter med cykel. Kalmars nya badhus ligger på bekvämt avstånd och välsorterad mataffär nås på ca fem minuter. Motionsslinga om 2 km ligger precis intill området och på vintern gläds barnen åt pulkabacken som bara är ett par minuter bort. Fina kommunikationer till centrala Kalmar med välordnade cykelvägar och busshållplats med täta avgångar finns inom promenadavstånd. I närområdet finns givetvis även förskola och skola.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Långskeppet 2
Adress
Förgyllda Solens gränd 19
Postadress
39359 Kalmar
Område
Bergavik
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
128 + 50 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren)
Kommentar areakälla
Boendeytan är dock ca 165 kvm där man inkluderar nedre plans allrum samt sovrum.
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
510 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan - Entré

Redan i hallen möts man av den tilltagna takhöjden som tillsammans med det unika takfönstret ger en härlig rymd! I entrén finns avhängningsyta och läckert marmorstengolv som smakfullt övergår i ekparkett.

Gäst-wc

Praktiskt med extra toalett för familjen eller gästerna! Här finns marmorstengolv, fönster, wc och handfat.

Kök

Komplett utrustat kök i smakfull tappning som renoverades 2020. I samband med renovering öppnades planlösningen mot vardagsrummet upp vilket ger ett alldeles fantastiskt utrymme för samkväm - här finns rejäla ytor för umgänge och matlagning vid den rejält tilltagna köksön! Förvaringsmöjligheterna har inte lämnats åt slumpen - generöst med såväl skåp som lådor. Utrustningen i köket består av integrerad kyl, frys, inbyggd micro, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt induktionshäll med integrerad fläkt. Intill köket finns en utgång till altandäcket.

Vardagsrum

I vardagsrummet och köket flödar ljuset in från de stora fönstren mot den skyddade baksidan och de dubbla terrassdörrarna suddar ut gränsen mellan ute och inne! Ljusflödet skapar tillsammans med den tilltagna takhöjden en fantastisk rymd. Ett rum att verkligen umgås och trivas i med den kopparklädda, öppna spisen med insats som pricken över i. Såväl i kök som vardagsrum ligger ekparkett och det panelklädda taket har försetts med smart, infälld belysning.

Övre plan - Hall

En trappa upp ligger hallen med parkettgolv som enhetligt är genomgående i alla sovrum. I hallen finns god förvaring i två garderober och en tilltagen klädkammare.

Sovrum

Rymligt sovrum med fönster åt framsidan. Utmärkt barnrum med eget krypin/läshörna!

Sovrum

Fullgott sovrum med fönster åt framsidan och klädförvaring i två garderober.

Sovrum

Föräldrasovrum i bra storlek med fönster åt framsidan och fyra garderober varav två med överskåp. Samtliga sovrum ligger insynsskyddade från gatan.

Dusch/WC

Stilrent, helkaklat badrum med golvvärme, grått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet är försett med fönster, handfat med kommod, spegelskåp med infälld belysning, högskåp, wc samt dusch med glasdörrar.

Nedre plan - Tvättstuga

Intill trappan ligger den praktiska tvättstugan med klinkergolv med golvvärme. Tilltagen med bra arbetsytor, förvaring, tvättho, tvättmaskin samt kaklat duschutrymme. En smart detalj är att smutstvätten enkelt och smidigt kan skickas ner till tvättstugan direkt från klädkammaren på övre plan!

Allrum

Trivsamt allrum som fungerar utmärkt som tv-rum med fint ljusinsläpp, trägolv och infälld barskåp! Behaglig golvvärme finns även här!

Gästrum

Utmärkt gästrum, tonårsrum eller kontor! Även här ligger trägolv med golvvärme.

Byggnadstyp
Etagehus
Byggnadsår
1970
Fasad
Tegel/trä
Stomme
Trä
Fönster
Treglas isoler samt blyinfattade vackra fönster
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme, kompletterande eldstad
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag, mekanisk frånluft i badrum övre plan samt tvättstuga
Renovering
Utförda renoveringar:
2017/2018 - dränering runt hela huset, nytt garagetak, nya terrassdörrar, nytt badrum samt renovering av nedre plan med golvvärme, nya golv och ny tvättstuga. Helt nytt vattenburet system (tidigare direktverkande el) med golvvärme på hela nedre plan, installation av insats i eldstaden
2020 - nytt takfönster hall, ommålning fasad, ommålning övre plan, nytt kök och slipning av golv i vardagsrum samt ommålning hela entréplan
2021 - målning fönster framsida, uppförande staket baksida
2022 - nya markiser, nedsänkt loungedel
2023 - installation fjärrvärme, pergola över loungedel
Övriga byggnader/utrymmen
Garage
Övrigt
Energideklaration mätt på tidigare energiåtgång när det var direktverkande el i huset. Energiprestanda är angivet enligt tidigare värmesystem innan det vattenburna systemet med fjärrvärme installerades. Se säljarens driftkostnader för en mer rättvis energiåtgång.
Tomten
Skyddad baksida i härligt solläge med härlig grönska, planteringar, rosenbuskar, smultron, äppel- och plommonträd, stenlagd uteplats samt gräsmatta.

Altandäck med öppen spis, delvis under tak samt en läcker, nedsänkt loungedel med hörnsoffa och pergola.
Bilplats
Garage med plats för en bil samt tillhörande, asfalterad uppfart med plats för två till tre bilar.
TV/internet
TV: Tv och bredband via fiber..
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-09-16)
Primärenergital
114 kWh/m2/år
Energiklass
F
Övrigt
Säljaren berättar:

"Den förgyllda gränden längtar efter nästa boende, efter familjen som letar efter innebandygatan med stort i. Med nära till allt. Här finns skogen, tystnaden, fågelkvittret och cykelvägarna. Lite som ute på landet, fast utan åkrar och traktorer.
Denna tid på året är fönster och dörrar öppna. Här vill man inte stänga in sig. Här badar man flera gånger om dan, på tre olika badställen, utan att behöva packa bilen eller elcykeln med hink och spade och badringar. Fem minuters promenad, sen är man vid Sundet. Saknas något till grillen, når man mataffären inom fem. Det är nära, vi har slutat med inköpslista.

Helt nära ligger fina pulkabackar, en fotbollsplan och ett klättervänligt skogsparti. Här ligger ”Bananlekplatsen" med sin stora gula frukt. Man åker sittande baklänges nedför den. Grejen är att ta sig upp….

Några ögonblick bort ligger den förnämliga betongskateparken och Kalmars kanske längsta rutschbana. Nära har man också till Kalmar golfklubb, Kalmar stadskärna, KFFs hemmaplan och snart även den nya simhallen.

Huset handskissades av Arne Delborn i övergången mellan 60- och 70-tal. Vi har försökt att kombinera så mycket som möjligt av dåtidens visioner med de krav som ställs av en modernare familj av idag. Tre halvplan, vårt eget ”trapphus”, skjutdörrarna som stänger till om nedre plan, innerdörrarna, golven, drinkskåpet på nedre plan. Vi gillar också det lilla kryp-in som finns i ena sovrummet. Ett lika bra tillhåll för läxläsning som gömställe från småsyskon.

Huset har genomgått en rejäl förändring, det mesta går att läsa sig till utifrån ”mäklarens egna ord”. Vi ville skapa ett öppet, ljust och samtidigt personligt hem, både inne och ute. Barnen fick skapa sina utrymmen med färgval och uttryck och tillsammans tycker jag vi löste det rätt bra. Trädgården har passat oss. De dagar vi ville ha det lite större stegade vi utanför tomtgränsen. Vi kom till grönytor, skogspartier och vackra rekreationsstråk och sa till varandra att det är fint att kommunen tar hand om och sköter ”vår trädgård”.

Grattis till er som kommer efter."

Driftkostnader

Uppvärmning
18 200 kr /år
Hushållsel
9 150 kr /år
Vatten/avlopp
7 000 kr /år
Renhållning
3 200 kr /år
Summa
37 550 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Uppgifter enligt säljaren. Förbrukning fjärrvärme 13 401 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 192 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1970
Byggnadsvärde:
1 589 000 kr
Markvärde:
603 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev om sammanlagt 2 145 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1968-08-15)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]