Möllstorpsgatan 68 Unik, egenritad ölandsdröm i vacker, naturskön miljö!
Scrolla ner

Möllstorpsgatan 68

5 750 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
186/30 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Möllstorp/Färjestaden
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
2016
Fast.beteckning:
Holmetorp 25:11

11 dagar kvar till visning.

5 Augusti
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Ett med naturen... Nu har vi nöjet att presentera en öländsk idyll, en egenritad dröm med ett alldeles förträffligt läge där klyschan "att vara ett med naturen" stämmer riktigt bra. Husets placering, långt in på den drygt 2 000 kvm stora tomten, skapar ett rofyllt och insynsskyddat läge som ger huset en diskretion och skapar en nyfikenhet. Man blir inte besviken - den rakt igenom egendesignade villan bjuder på unik karaktär med betonggolv med genomgående golvvärme, slående takhöjd och generösa fönster- och skjutdörrspartier, exklusivt badrum och förvaring i världsklass. Fyra tilltagna sovrum, varav tre är helt insynsskyddade! Lounge och vardagsrum ligger med öppen planlösning mot det välutrustade köket. Loungedelen bjuder dessutom på en takhöjd utöver det vanliga, eldstad och ljusinsläpp från enormt skjutdörrs- och fönsterparti.
Magisk utemiljö! Exteriören lämnar ingen besviken - här njuter man av eftermiddags- och kvällssolen på den gjutna terrassen som tillsammans med trädäck skapar en svårslagen utemiljö. När regnet duggar sitter du bekvämt under tak och för dig som älskar laga mat finns såväl egen kryddträdgård som utekök! Vill du koppla av ytterligare finns spabadet alldeles intill terrassen. Den stora tomten omgärdas av underbar grönska och erbjuder tilltagen gräsmatta för bus och lek.
Fullt utrustat gästhus! Uppfarten är väl tilltagen och leder fram till ett vidbyggt garage om ca 30 kvm. Intill uppfarten finns dessutom ett fullt utrustat gästhus om ca 27 kvm med eget altandäck, såväl öppet som under tak, och utrustat med våningssäng med fyra bäddar, kokvrå samt dusch/wc. Suveränt för er som vill ta emot de långväga gästerna och erbjuda en avskildhet, eller varför inte till tonåringen som vill prova på att flytta hemifrån? Alternativt hyr ut gästhuset för en tacksam extrainkomst! Klockrent alternativ som studentrum eller för sommargästerna!
Rofyllt läge nära det mesta! På Möllstorpsgatan 68 bor ni på ett lugnt, avskilt läge. Lagom långt bort från turismen och trafiken, men ändå på mycket bekvämt avstånd till allt man önskar som ölänning, såväl sommar- som permanentboende. Golfbana vid Saxnäs, eller Ekerum för den delen, och Lökenäs med vacker sandstrand finns på kort avstånd norrut. Söderut finner du inom några minuter knutpunkt med Ölandsbron om du vill ta dig till fastlandet eller om du vill ta dig vidare på ön. Fortsätter du söderut når du inom ytterligare ett par minuter såväl Färjestadens hamn som Ölands köpstad. Gediget utbud av badplatser, restauranger och shopping och, inte att förglömma - sommartid kan du ta färjan Dessi över till Kalmar! Gott om service och skolor finns såklart också i Färjestaden.

Varmt välkomna att uppleva en unik ölandsdröm!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Holmetorp 25:11
Adress
Möllstorpsgatan 68
Postadress
38690 Färjestaden
Område
Möllstorp/Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Bo & biarea
186 + 30 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
2 065 m²
Pris
5 750 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Entréplan

Hall

Välkomnande entré där en möblerbar hall tar emot dig. Under det snygga betonggolvet ligger vattenburen golvvärme som behagligt är genomgående i hela bostaden, såväl på entréplan som övre plan. Direkt till vänster om entrén finns ett suveränt utrymme för ytterkläder och skor i alla dess former!

Tvättstuga

Praktiskt och mycket genomtänkt utformad tvättstuga med generös förvaring, bra arbetsytor, tvättho och både tvättmaskin och torktumlare i bekväm arbetshöjd. Från tvättstugan nås såväl garaget som extra förvaring i pann- och teknikrum.

Badrum

När man kliver in i badrummet får man den där eftertraktade, exklusiva känslan! Rakt fram genom ett härligt fönsterparti blickar man ut över vacker natur och materialvalen i badrummet skapar en trivsam miljö. Badrummet är försett med både badkar och dubbel takdusch med glasdörrar samt wc, handfat med kommod och handdukstork.

Vardagsrum/lounge

Vilket rum! På ca 50 kvm ges utrymme till såväl tv-rum i insynsskyddad miljö mot skogen på baksidan som plats för middagsbord och loungedel där takhöjden får de flesta att höja på ögonbrynen! Här finns också den läckra eldstaden som skänker både värme och trivsel. Enormt ljusinsläpp och rymd skapas via de stora skjutdörrs- och fönsterpartierna och den öppna planlösningen mot köket. Trappan upp till övre plan hittar du här.

Kök

Läckert kök i smakfull stil! Den öppna planlösningen mot loungedelen och matplatsen skapar en härlig rymd och ger alla förutsättningar för festliga bjudningar med stora sällskap! Köket är väl utrustat med integrerad kyl och frys, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Både arbetsytan och förvaringen håller hög klass med gott om skåp, bänkytor, köksö och separat skafferi! Från köket suddas gränsen mellan ute och inne ut via skjutdörrspartiet mot terrassen!

Sovrum

Föräldrasovrummet är väl tilltaget och är i princip helt insynsskyddat. Med rogivande läge mot den härliga grönskan på baksidan garanteras du många goda nätters sömn. Klädförvaringen är noga genomtänkt med smarta hyll- och förvaringssystem.

Övre plan

Hall/kontor

När man tagit sig upp för den häftiga spiraltrappan med smidesräcke kommer man till en öppen hall där man kan blicka ner mot loungedelen och de stora fönsterpartierna mot framsidan. Här finns ett alldeles utmärkt utrymme för arbetshörnan!

Gäst-wc

I anslutning till hallen finns en gästtoalett med wc och handfat med kommod.

Sovrum

Det första sovrummet, till vänster om hallen är ca 10 kvm och är försett med fönster åt framsidan och klädförvaring i två garderober.

Sovrum

Det andra sovrummet ligger med fönster åt baksidan - helt insynsskyddat! Väl tilltaget om ca 16 kvm och försett med behaglig heltäckningsmatta och klädförvaring i en garderob.

Sovrum

Det tredje sovrummet på övre plan har fönster i två väderstreck och ligger helt ostört och insynsskyddat. Även här ligger mjuk heltäckningsmatta och den separata klädkammaren rymmer det mesta i klädväg!

Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2016
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
Isolerglas
Tak
Takpapp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump, golvvärme båda plan. Kompletterande eldstad.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader/utrymmen
Vidbyggt garage om ca 30 kvm samt fullt utrustat gästhus om ca 27 kvm med wc/dusch och kokvrå.
Tomten
Underbar tomt med härlig grönska och stor gräsmatta för bus och lek.
Uteplats
Fantastisk utemiljö med gjuten terrass och altandäck i suveränt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Uteplatsen är delvis under tak och är försedd med insynsskydd och utekök. Intill terrassen finns vardagslyx i utespa och en trivsam kryddträdgård för dig med gröna fingrar.
Bilplats
Vidbyggt garage om ca 30 kvm med plats för en bil och tillhörande, generöst tilltagen och grusad uppfart med plats för fler bilar.
TV/internet
TV: Tv och bredband via fiber.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-07-11)
Primärenergital
86 kWh/m2/år
Energiklass
C
Övrigt
Säljaren har hyrt ut gästhuset ca 50% av året vilket har genererat en hyresintäkt på ca 50 000 kr.

Driftkostnader

Hushållsel
46 000 kr /år
Vatten/avlopp
8 480 kr /år
Sotning
300 kr /år
Renhållning
2 835 kr /år
Försäkring
5 500 kr /år
Summa
63 115 kr /år
Uppgifter enligt säljaren. Observera att i kostnaden för el är även uppvärmning inkluderat samt spabad och gästhus. (Total förbrukning 21 155 kWh varav 5 000 kWh beräknas på spabadet och 3 000 kWh på gästhuset.)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 712 000 kr (fastställt avseende år 2024)
Värdeår:
2016
Byggnadsvärde:
3 209 000 kr
Markvärde:
503 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 08-ALR-603.1

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]