Bloggen

100 timmar…..and counting

Skrevs den 14 augusti 2013

Sakta glider båten ut i Lill-Nömmen. Farfar har fyllt båten med barn och burar. Ikväll skall burarna i för att locka fram det svarta guldet från sjöns botten. Att fiska kräftor är nog ett av mina tidigaste äventyrsminnen. För visst var detta ett äventyr när man var barn? Vattnet, augustikvällarna, båtturen med farfar, de kylslagna morgnarna och den otroliga spänningen när dessa små krabater sprattlade i sina burar – eller så var det inget sprattel alls, vilket gav lite molokna miner. Nya tider gör fångsten skral men jag lovar att även mina barn kommer att minnas denna augustinatt.

En jobbvecka till har passerat sedan semestern. En spännande vecka där bland annat Dämmans Fyr har haft besök av det som kanske blir dess nya ägare. Vi får se vilka beslut som tas.

Men fokus ligger som ni kanske anar framför allt på kommande vecka. Dagen D börjar närma sig. I skrivande stund är det tidig tisdagsmorgon och nu mindre än 100 timmar kvar innan startskottet går lördag morgon. Jag har några korta träningspass kvar. Nu är det bara att konservera formen de sista dagarna. Nästan tio månaders förberedelser ska nu bära frukt på en och samma dag. Allt ska stämma: materialet ska hålla, kroppen ska svara på en tuff ansträngning och både smärta och hjärnspöken ska bekämpas.

Allt känns bra just nu så jag ser fram mot helgen med glädje och tillförsikt. Hur man nu kan se fram emot att stiga upp klockan halv fem på morgonen för att förbereda sig själv och allt vad dagen innebär. Sedan kliva i vattnet före klockan sju och simma 3860 meter i öppet hav, kliva på cykeln för att cykla 18 mil och till sist avsluta denna dag med ett maratonlopp på 42 km. Och allt ska stämma.

En hel del andra har tydligen också fram mot Ironman. Bland annat ett antal företag som har utmanat mig och min vän - tillika träningsbroder - Jonas Carlander. För varje minut som vi förbättrar våra fjolårstider skänker dessa personer och företag 100 kronor till Stadsmissionen i Kalmar. Jag har gett mig "den" på att det ska det ska bli en bra summa till Stadsmissionen. Skulle vi göra sämre tider så betalar vi själva motsvarande belopp. En kul utmaning. Se mer på www.facebook.com/jagutmanardig. Kanske även du eller ditt företag vill utmana oss?

Du vet väl att du redan från onsdag kan besöka Expoområdet för Ironman? Utställare, föredrag och en fantastisk modevisning på torsdag klockan 18 utlovas!

På fredag (eller väldigt tidigt lördag morgon) släpper jag en "extrablogg" om de sista tankarna inför starten. Du ser den på vår webbplats eller facebooksida. Och tävlingen kan du följa på www.ironmankalmar.com

Vi syns på lördag!

Med vänlig hälsning/
Startnummer 1386

s namnsignatur