Bloggen

20,25,40 eller 50?

Skrevs den 19 mars 2013

Olika faser i livet ger olika insikter. Och vissa tillfällen blir dessa mer påtagliga än andra, när jag ser olika milstolpar ur olika perspektiv. När jag var 20 år var det spännande att gå på 25-årsfester. När jag var 30 kändes ett 40-årskalas väldigt främmande och långt bort – var det ens värt att fira? Nu är jag dryga 40 och var nu bjuden på dubbelt 50-årskalas i helgen.

Med mitt "20-åringsperspektiv" kan jag minnas mina föräldrars 50-årskalas. Halvkul. Med mitt 30-åringsperspektiv hade jag nog sett min medverkan på 50-årskalas som ett tillfälle att umgås med affärsbekanta och mentorer. Absolut inte klackarna i taket och händerna mot skyn direkt. Men med mitt nuvarande perspektiv vet jag att ett 50-årskalas kan vara precis så halvkul som jag trodde det skulle vara när jag såg på det med mina 20-åringsögon - men det kan också vara en allmänt trevlig tillställning.
Helgens kalas var förlagt på vackra Ekerum. Redan vid halv fyra på eftermiddagen var det en första samling med eftermiddagsfika och mingel. Kvällen kom och de drygt 120 gästerna hade funnit sina platser vid borden. Den suveräna toastmastrarna tog till orda och sedan var det igång. En trevlig tillställning övergick till ett kalas med ett coverband som fick taket att lyfta - kvällen slutade många timmar efter midnatt för många av gästerna.
Själva avvek vi något tidigare. Med mina 20-åringsögon hade jag inte trott det var möjligt att 50-årsgestalter kunde få 20-årssinnen på nolltid. Vilken häftig kväll och vilken häftig insikt - hela livet kan vara en bra fest med rätt inställning.

Veckans stora happening på jobbfronten är annars vår senaste kampanj. På lördag bjuder vi flera hundra Kalmarhushåll på frukost under parollen "Roomservice - som vi ser det". Så kanske hänger det en frukostkasse på din dörr lördag morgon. Och om det inte gör det, så är vi snart även i ditt område med något roligt upptåg. Det är vårt sätt att ge lite tillbaka till alla er som ger oss så stora förtroenden.

På kontoret gläds vi fortfarande åt de fantastiska kundbetyg vi fick förra veckan från er som gjort affärer med oss under 2012. 5,63 på en sexgradig skala. Är fortfarande så otroligt stolt.

En annan som är stolt som en tupp är vår egen Boxer-Robert, alias Henke. En liten Ivar har sett dagens ljus. Grattis Hanna och Henric till er son!

Sista vinterknäppen är över oss - nästa vecka kommer våren. Kommer den inte hit så kommer i alla fall jag att åka och möta den... och det berättar jag mer om nästa vecka

Må väl/Pontuz

20,25,40 eller 50?s namnsignatur