Bloggen

​25 år senare…

Skrevs den 10 september 2019

En regnig septemberkväll 1994 tog jag som 24-åring cykeln bort till Jutegatan 23. Jag skulle träffa den då 59 årige mäklarlegenden Göran Johansson för första gången ”på riktigt”. Två timmar senare hade vi bestämt oss för att starta ett mäklarföretag tillsammans. Fastighetsmäklarna Göran Johansson & Pontuz Löfgren AB var fött.

Allt startade i Görans hus på Jutegatan, i en mycket väl inrökt lägenhet på 12 kvm utan kök men med en toalett. Göran hade ett ekskrivbord och jag ett masonitskrivbord, typ ett sådant som chokladhjulet brukar stå på under julskyltningen. Vi började verkligen från noll trots att Göran hade förutsättningar att dra på från början. Men han förstod att jag ville göra det mitt vis – jag hade inget kapital att tillföra.

Vi annonserade lite smått, fick in ett hus, sålde huset, fick en provision, köpte en dator, sålde ytterligare något hus, kunde annonsera lite mer, sålde ytterligare några hus och så vidare. Det blev många långa nätter eftersom jag skötte allt från annonsering till bokföring och momsredovisning själv. Efter sex månader kunde jag ta ut min första blygsamma lön och några år senare lite semester.

Åren gick och snöbollen växte så sakteliga. Efter två år anställde vi Eva-Karin, ett par år senare kom Mattias och sedan rullade det på allt snabbare. 1999 valde Göran och jag att gå skilda vägar efter några av mina roligaste men jobbigaste år i livet. Vi representerade två olika generationer samtidigt som mäklarbranschen genomgick sin största omvandling någonsin. Jag har mycket att tacka Göran för under de inledande åren. Hans förmåga att skapa affärer av ingenting var unik, hans sätt att ena parter i förhandling likaså – affärsmannaskap är en konstform som jag fått lära av en mästare.

Idag, 25 år senare, är vi 19 medarbetare som snart blir 20 och ambitionen är att växa med några till. Vi vill kunna erbjuda det bästa en kund kan tänka sig – det har varit vårt måtto i många år. Viljan att alltid vilja utveckla, förbättra, lära, lyssna, bidra och skapa den mest omtyckta mäklartjänsten finns alltid med oss. Samtidigt vill vi stödja föreningslivet, jobba med våra välgörenhetsprojekt och delta i debatten om Kalmarregionens framtid och utveckling.

På lördag kan ni träffa oss på vår Nytt Boende Bomässa på Stortorget, som vi håller för femte året tillsammans med duktiga Alarmstreet. Kom och fira med oss – vi bjuder på tårta och finns på plats för att prata boende. Kanske kommer det dessutom en och annan anekdot från de här 25 åren. Och om du skulle missa Bomässan på dagen kanske du hinner till det stekheta hockeyderbyt på eftermiddagen mellan Kalmar HC och Nybro... Vi är matchvärdar och fortsätter firandet där.

Och vet ni vad vi firar mer? Jo, i och med det här inlägget har jag bloggat i exakt tio år. Det blir mycket tårta i veckan! Tack alla ni som varit en del av den här resan – jag lever min dröm och ni är en del av den. Vi är en bit på väg men det är långt kvar till slutmålet, ett slutmål som alltid flyttas framåt.

Pontuz Löfgrens namnsignatur