Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ofgren.se

​50-årskris? Vem? Jag?

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-02-25

Har du någon gång formulerat din bucket list? Alltså inte bara funderat på vad du vill göra i livet utan på riktigt skrivit ner de där sakerna du drömmer om och som fortfarande är rimliga mål. Själv har jag alltid sagt att jag måste bli 200 år om jag ska hinna med allt på min bucket list – för jag har en sådan numera. Jag tycker att jag håller ett skapligt tempo i livet med tidsprioriteringar, men det finns mycket kvar att uppleva.

Kring julhelgerna så satt jag och äldsta dottern Linnie och diskuterade smått och stort i livet. Och vi kom bland annat in på (håll i er nu för här kommer chocken!) att jag fyller 50 år i sommar. Med tanke på att jag har hyfsade gener, lever ett skapligt hälsosamt liv och att vi blir allt äldre för varje decennium så borde jag med lite tur ha cirka 13 000 dagar kvar att spela med. Det känns ju skitmycket – men imorgon är det bara 12 999 dagar kvar.

Här gäller det med andra ord att börja beta av lite på den där listan. Linnie påminde mig om två saker jag har pratat om i åtminstone tio år. Jag vill ta båtförarintyget, och det av en enda anledning: utan det intyget får man inte hyra båt på Mallorca där jag tillbringar rätt mycket tid. Och Mallorca är visserligen otroligt på land men ännu mer otroligt från sjösidan.

Tid är en bristvara, så jag har aldrig tagit tag i detta eftersom jag känner att jag inte hinner med att lägga en kväll i veckan på en kvällskurs. Men efter några minuters letande på nätet hittade jag en intensivkurs i Stockholm. Så nu i helgen är det dags – check på den.

Det andra som jag har pratat om är att jag vill kunna mer spanska. Själv tycker jag att jag klarar mig rätt bra, men mina spanska vänner tycker jag pratar spanska som en bebis och det passar dåligt till min kroppshydda. Samma visa där – jag lägger inte en kväll i veckan för det funkar inte med barnen och jobbet. Räddningen fanns nästgårds. Jag har hittat en fantastisk kvinna vid namn Maria. Maria är pensionerad spanskalärarinna i världsklass. Så varje fredag eftermiddag kommer hon hem till oss och pluggar med mig. Stenhård men effektiv drillning är det som gäller.

Den stora frågan är om detta då är en 50-årskris (förmodligen) eller om det bara är en insikt. Insikten att saker måste göras nu, inte sen, för annars blir de aldrig gjorda. Dessutom är det utvecklande att lära sig nya saker.

Det där var två exempel och det finns många fler. Två andra ska jag ge mig själv i 50-årspresent, men det återkommer jag till. För man berättar ju inte om presenter i förväg.

En sak som inte är med på listan men som jag är så stolt över är vårt nyrenoverade kontor. På fredag börjar slutstädningen och nästa vecka börjar vi plocka i den nya kontorsinredningen. Det ska bli så kul att i mitten på mars få bjuda in er till Sveriges modernaste och mest kundvänliga mäklarkontor som vi har byggt av en enda anledning – för våra kunder ska alltid ha det lite bättre än andra.

Veckans höjdpunkt blir onsdagskvällens välgörenhetsgala med fantastiska Magnus Helgesson – en kväll som kan ge dig verktygen att förändra ditt liv.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare