Bloggen

Ärtsoppa och pannkakor

Skrevs den 7 september 2016

I veckan var 364 dagars väntan över. Yngsta dottern fyllde nio år. Jag vet inte hur många nedräkningar jag fått höra men många är det. Men i veckan var det alltså dags och det är såklart jättepirrigt att fylla nio. Jag vet hon blev nöjd men det roligaste är ändå svaret på den traditionella frågan ”Vad vill du äta på din födelsedag, älskling?”. Blixtsnabbt kom svaret: ”Ärtsoppa och pannkakor”. Check på den :-)

Mer soppa blev det i veckan när årets Bomässa gick av stapeln på Larmtorget i lördags. Vår monter var populär då vi bjöd på en höstsoppa från duktiga Postgatan. Cirka 1 000 portioner hade vi hunnit bjuda på innan dagen var över. Fantastiskt. Och fantastiskt roligt med alla diskussioner som kommer upp över en kopp soppa. Möten mellan människor är häftigt.

Lördagens eftermiddag blev sedan väldigt hektisk. Min Adriana fyller snart jämnt och ni som känner Adriana vet att hon alltid är mån om allt och alla. Så vi vände på kuttingen och överraskade henne med ett kalas i lördags kväll. Det är otroligt att fyrtio vänner kan hålla detta hemligt i en och halv månad. Kvällen blev magisk!

Jag figurerade i lite tidningsskriverier i veckan, vilket fick en och annan åsiktsmaskin att go bananas. Jag blev intervjuad av Barometern om mitt engagemang för Kalmarsund Pride. Jag uttryckte mitt missnöje med företagens dåliga engagemang när det kommer till att ta ställning i en så enkel och självklar sak som människors lika värde. Självklarheter hos företag som oss själva och för till exempel Park Hermina, BigTravel, ICA Södercentrum med flera.

Jag tycker det är viktigt att företagsledare vågar ta ställning, oavsett hur vindarna blåser i samhället. Det är kanske just nu vi måste stå upp. Att man sedan får en och annan kommentar från människor som ska hitta någon att skylla sina eget tillkortakommanden på – det kan jag leva med. Vad jag vet har ingen dött av kärlek. Så jag uppmanar alla att stå upp och gå med i Pridetåget som startar i Kalmarsundsparken klockan 14.00 på lördag!

Lite roligare skriverier var det i lördagens Barometern, där jag kunde läsa att vissa kloka Kalmarkåsörer tyckte att jag kunde vara en potentiell landshövding. Givetvis kåserier, men ändå. Undrar hur det skulle bli? Egen chaufför, bo i vårt vackra residens… Nä, jag tror jag har lite för mycket energi kvar för att lämna det privata näringslivet.

Nu ser jag  fram mot en underbar sensommarvecka!

Ärtsoppa och pannkakors namnsignatur