Bloggen

All inclusive

Skrevs den 28 december 2011

Klockan 21.20 for han ut, alldeles avklädd – inte ens kulorna fick den stackaren behålla. Förbrukad redan innan matchen var över. Nä – snygg, men ingen långlivad vinnare. Det här var nog nytt rekord i tidig julgransplundring. Julaftons kväll blev nämligen också slutet på julen 2011. Detta då det var take-off redan på juldagen.

Jag använder alltid årets två lugnaste veckor för semester, de här dagarna märks det minst om jag är borta. Dessutom är det en bra tid att förbereda det sista innan ett nytt år skall börja naggas.

Efter en lång resdag fick vi till slut mexikansk sand mellan tårna. Vi hamnade några mil söder om det mer kända Playa del Carmen. Men nu släpper vi min semester och kollar istället in lite väsentligheter så här mellan jul och nyår.

Rasmus Elm till Manchester United! Fantastiskt på alla sätt. Vilken saga den här killen lever i och jag unnar honom varje minut om allt går i lås. Förhoppningsvis har även Kalmar FF varit så pass förutseende vid Broakullasonens övergångsförhandlingar att det blir några kronor ner i FFs klubbkassa också.

Vi bor på ett hotell som har "all inclusive". Hotellpersonalen - och framförallt den drös av ameriker som bor på samma ställe - tycker det är jättekonstigt att jag inte nyttjar baren när allt är gratis. Men jag behöver ju inte ändra livsstil bara för det är gratis. Det är väl bättre att komma hem nytrimmad till såväl inspirerande och målinriktat jobb som fortsatt disciplinerad träning.

Det har tydligen skrivits om mitt utträde ur krogvärlden hemma i lokalblaskan. Jag tror det var i mars jag gick ur Kalmarkrogars styrelse (vilket i och för sig den skärpte Anders Blank uppmärksammade) och senare avslutade jag också mitt ägande. Igår kom det i Östran. Jag har i och för sig inget nämnt här i bloggen men för de flesta har det varit allmänt känt att jag inte sedan hösten 2010 haft något engagemang i Invest in Kalmar (Kalmarkrogar).
Ingen av oss som satsat de här beloppen på Kalmars utveckling är väl nöjda med responsen. Och för att vända den här skutan ekonomiskt krävs ett stort engagemang, ett engagemang jag tyvärr inte kunde ställa upp på. Jag har ett mäklarföretag som under många år varit ett av Sveriges framgångsrikaste och där vi är ett par stycken som individuellt är i Sverigetopp. Det ska vi fortsätta att vara. Och det kräver mitt fulla fokus och engagemang - därför klev jag av Kalmarkrogar.

Kalmarkrogar var en kul grej som var bra för Kalmar men det växte sig så stort att det inte gick att rådda utan att vara operativ. Mina vänner kör det vidare och jag ska göra allt jag kan för att gynna deras intressen även fortsättningsvis. Deras fortsatta satsning är viktig för Kalmar - se bara vilken utveckling Kalmars nöjesliv fått sedan Kalmarkrogar skapades. Alla krogar och nöjesställen har fått höja sig ett par snäpp vilket kommit alla Kalmarbor till gagn plus att nya arbetsplatser skapats, investeringar gjorts, skatteintäkterna ökat etc.
Jag tränar rätt mycket här nere och fick en liten uppenbarelse idag. In på hotellets gym kliver det in en amerikan med tröja från "The Ironman" på Hawaii. Jag var mitt uppe i min intervallträning så jag fick inte chansen att prata med honom men han var rätt blek så jag förutsätter han precis anlänt och att det säkert blir fler tillfällen då vi träffas. Kanske kan jag få honom till Kalmar?

Några dagar kvar innan det är dags för 2012. Har du funderat på hur ditt 2012 ser ut? Jag har bestämt mig för ett händelserikt år som kommer bli riktigt bra.
Bästa hälsningar från en varmare del av jordklotet!

/Pontuz

All inclusives namnsignatur