Bloggen

Alla ska med

Skrevs den 25 september 2012

Att forma en grupp som hela tiden är på tårna, som alltid är hundra procent på topp, är oerhört svårt. Kanske är det helt enkelt omöjligt – om det nu finns något som heter ”omöjligt”. Jag är ofta allergisk mot det ordet. Jag tycker snarare det är inspirerande. Det är i ett företag som i ett idrottslag. Ibland är det toppar och ibland går det lite sämre. Det är min uppgift som ledare/coach att se till att den lägsta nivån är så hög som möjligt, och vår lägstanivå är väldigt hög.

Vi har valt en modell där alla är delaktiga i varandras affärer, där framgång gagnar alla och där både assistenter/administratörer och mäklare premieras när det går bra för gruppen - alla ska med. Vi talar mycket om passion. Passion för det vi håller på med. Passion för vårt yrkesval, oavsett vilken roll man har inom företaget. Den passionen ska spridas så att våra kunder känner av den.
Vi vet också att passion och energi måste underhållas. Vi är en grupp som vet att träning, sunt leverne och goda vanor ger oss ännu mer energi att ge våra kunder. Att ge oss förtroende ska ge energi till såväl våra uppdragsgivare som till de affärer de ger oss. Vår tanke och filosofi är rätt enkel och så självklar - i alla fall hos oss.
Det är kanske den här passionen som gör att allt fler ger oss förtroendet. Den senaste statistiken, som just anlänt till alla mäklarbyråer, visar att vi har 52,8 % av marknaden i Kalmar när köpeskillingarna för det senaste kvartalet räknas samman. Vi är ödmjuka inför den fantastiska siffran, vill bli ännu bättre och fortsätter jobba hårt i den riktningen. Stort tack för det förtroende ni ger oss!
En som är försiktig när han eller hon städar lägenheten så att den inte nöts ner, är nog den person som nyligen gav 1 250 000 kronor för tio kvadratmeter på Birkagatan i Stockholm. Det är 125 000 kronor kvadratmetern och något av ett prisrekord. Den här lilla lägenheten såldes dessutom redan före visningen.
Jag har börjat öka träningen något efter fyra veckors "off season". Tog en tidig löprunda innan barnen vaknat i söndags - kände att suget var tillbaka, att jag njöt av varje kilometer som passerades och att det nu är dags att stegra träningen successivt. Idag är det dags för det första styrketräningspasset och senare i veckan börjar simpassen. Det är ju bara fyrtioåtta veckor kvar till nästa Ironman - fyrtioåtta veckor.

 

Allt gott/Pontuz

Alla ska meds namnsignatur