Bloggen

​Alla veckors moder

Skrevs den 28 april 2020

Om jag får modellera en bra vecka tycker jag nog att förra veckan är den som ska kopieras. Det var full fart från början till slut. Bland annat fick jag i onsdags förmånen att avsluta en av Kalmars största bostadsaffärer någonsin efter nästan fyra månaders förhandlingar – jag återkommer med information om detta lite längre fram…

Veckans höjdpunkt var dock ändå fredagen, då vi hade det sedvanliga stormöte som vi håller på företaget en gång i månaden. Av en sinkadus fick jag genom Felix en ingång till Harrys grundare Magnus Helgesson i våras. Han inspirerade oss på vår kickoff, var huvudperson på vår välgörenhetsgala, följde upp kickoffen med en ny utbildning i mars och erbjöd sig att komma tillbaka till oss vilket skedde i fredags.

Att få tillgång till en av Sveriges absolut bästa föreläsare och inspiratörer för att utveckla vår grupp är fantastiskt. En vänskap har dessutom vuxit fram, vilket är en ynnest. Och Magnus hade med sig en present till mig i fredags. Presenten var – Tomas Enhager, Sveriges kanske bästa mentala coach. Så i fredags satt vi med två av Sveriges mesta eftertraktade föreläsare samtidigt. Vilken dag vi fick när vi matades med kunskap och klokheter som ska komma våra kunder till gagn!

Kundnyttan är förstås en väldigt viktig del, men för mig handlar det inte bara om att vi utvecklas i våra roller som yrkesutövare. Jag vill att de som jobbar hos oss även ska utvecklas som människor. Och sådana här dagar gör att alla får de verktyg som behövs för att forma en ljus framtid också i det liv som finns utanför mäkleriet.

Resan med Magnus fortsätter eftersom han vill jobba med oss även framgent – vi är så tacksamma för att vi får den förmånen. Den här fredagen var fantastisk från morgonen till sena kvällen så betyget blir en stark tia.

Därmed är det dags att lämna en ovanligt bra april – inte minst med tanke på världsläget – och se fram emot vad maj har att erbjuda i en tid när alla löven visar oss den bästa av årstider.

Pontuz Löfgrens namnsignatur