Bloggen

Andningshål utan regnskydd

Skrevs den 1 juli 2014

Kallt och regn men jag tycker ändå livet är rätt kul. Har haft en vecka med spontanmiddagar med mina vänner, underbar tid med mina barn, trevlig premiär på sommarteatern i Krusenstiernska och så lite träning på det.

Jag ställde upp i Malkarshalvan, ett stadslopp på 21 kilometer. Jag, Peak-Jonas och Duracell-Johan bestämde oss för detta istället för vår vanliga lördagslöpning i ottan på Stensö, som är ungefär samma distans. Ett riktigt roligt lopp. Vi siktade på kilometertider strax under 5 minuter och så blev det. En sluttid på 1.40 känns helt ok, och det var rätt lagom med tanke på att det var dags för drygt tio mil cykel på Öland tretton timmar efter målgången, det vill säga söndag morgon klockan sju. Så det blev två roliga pass med mycket skratt och glädje den här helgen.

Då är den här igen – semestern. Jag är inne på mina sista jobbdagar och det gäller att knyta ihop säcken så allt är klart, alla är informerade och alla ansvarsområden är fördelade. Det är i sådana här lägen man känner sig trygg med en rutinerad grupp där alla vill ta – och tar – ansvar. Vi kan se tillbaka på ett fantastiskt första halvår. Det är faktiskt det bästa vi gör någonsin. Jag funderar ofta på vad det är som gör att vi kan ligga så långt fram resultatmässigt, även på riksplanet. Och jag tror att mycket stavas kontinuitet. Jag har haft förmånen att ha en homogen grupp som delat med sig till varandra av sin kunskap, sina styrkor och vad som inspirerar dem och ger dem trygghet. Detta har skapat ett gäng vinnare som alltid vill sina medarbetare och sina kunder det bästa. Detta, i kombination med en fantastisk solidaritet, ger resultat utöver det vanliga – det är i alla fall vad jag tror och det var de svaren jag gav under en intervju i veckan. Och egentligen är det ju bara jag som har svaret.

Så nu börjar jag packa min väska inför några veckor då jag flyr till mitt andningshål och fyller på med energi – Mallorca. Jag tänker hålla mig a jour med marknaden, med Kalmar, med mina kunder och med kontoret MEN jag kommer att lägga allt fokus på mina barn, Adriana och hennes grabbar, mina härliga vänner på Mallorca och på att undvika alla måsten, tider att passa och förberedelser inför morgondagen. Det blir Carpe Diem i sitt esse. Och så blir det givetvis härlig cykling i de vackra Tramuntanbergen. Så vi hörs nästa vecka. Då från en dator utan regnskydd och skäm-muff.

Och i väntan på nästa blogg kan ni nu lyssna på vår alldeles egna låt - kanske Sveriges första mäklarlåt, klicka på länken nedan, och dela den gärna med dina vänner:

Pontuz Löfgren Mäklarfirma – Genom livets alla tider

Önskar alla en skön vecka/Pontuz

s namnsignatur