Bloggen

Årets tråkigaste månad?

Skrevs den 23 januari 2019

”Nu vänder det!” skriker folket, ”det börjar bli ljusare”. Jovisst, nu tänder någon lampan klockan 16.00 istället för 15.30. Grattis! Jävligt mörkt är nu bara jättemörkt.

Min kära och vinterpositiva Adriana älskar allt vad vintermånaderna för med sig: julpyssel, tända ljus, raggsockor och en tjockemössa långt neddragen över huvudet. Själv jobbar jag på att hitta ljusglimtarna, och förutom varje gång solfilmen visas på teve och det känns som en derbyseger så har januari blivit förkovringens månad för mig. Jag har hittat in i poddträsket på riktigt och även skaffat ett ljudbokskonto.

Kombinationen böcker och min tänkta nystart i triathlongeggan gör att jag faktiskt känner rätt mycket pepp just nu… trots januari och stundande februari, som ligger klar tvåa i tävlingen Årets tråkigaste månad.

Ni som håller på med uthållighetsidrott vet hur osexigt ett cykelpass inomhus på en trainer i tre timmar kan vara. Men med en intressant bok i hörsnäckan (jag har nu snöat in på Malcolm Gladwells böcker) eller en podd från Alexander Pärleros så funkar såväl mörker som långpass i träningsboden. Och tänk att jag (förhoppningsvis) blir både klokare, starkare, mer energisk och peppad. Ingen annan kan forma mitt liv förutom jag själv och verktygen finns runt omkring oss att plocka upp.

Det räcker dock inte att tänka att man ska läsa böcker om personlig utveckling, äta mer nyttig mat eller köra lite mer träning. Det gäller att börja göra det också. So come on January and February, I will beat both of you and I will be stronger than ever!

s namnsignatur