Bloggen

Att köpa bostad på Mallorca

Skrevs den 1 november 2017

20-22 grader varmt och solen är så där behagligt skön. Återigen är jag på Mallorca och njuter verkligen av att få en liten dos sommar igen. Sedan 2006 har jag haft förmånen att få förmedla bostäder även här, vilket har gjort att jag lärt känna ön väl och givetvis också dess bostadsmarknad – en marknad som skiljer sig en hel del mot spanska fastlandet. Och de erfarenheter jag skaffat mig har jag kunnat förmedla till alla de familjer som jag fått förmånen att hjälpa med sitt boende här nere.

Tänk att det tar inte längre tid att åka hit än vad det tar att ta sig till en stuga i Sälen… Maj-oktober kan vi ju dessutom flyga från såväl Kalmar som Växjö, och då är solen och värmen bara dryga tre timmar bort.

Många av er har följt mina resor i den här bloggen. Då handlar det mycket om det Mallorca som jag och min familj upplever på plats. Om jag ska presentera Mallorca mer ur ett säljperspektiv så kan jag kort sammanfatta hur min samarbetspartner på plats beskriver Mallorca:

”Till skillnad från andra öar har Mallorca verkligen allt och ön genomsyras av historien.
På södra och östra sidan finns några av de renaste och vackraste stränderna i hela Medelhavet. I nordost finner man små skyddade vikar och i centrum av ön ett frodigt jordbrukslandskap. Mot norr reser sig den vackra bergskedjan Tramuntana.
Huvudstaden – Palma de Mallorca – är en modern och internationell stad som känns mer kulturellt levande än någonsin. Här finns ett brett utbud av barer, kaféer och kulinariskt erbjuder restaurangerna en smältdegel av internationella och lokala influenser. Palmas shoppingstråk är berömda. För den som är intresserad av arkitektur, konst och historia erbjuder ön många sevärdheter.
På Mallorca kan man utöva alla tänkbara sporter som tennis, segling, surfing, vandring och cykelsporter. Eftersom det finns 22 golfbanor som håller öppet året runt är Mallorca ett paradis för golfspelare. Mallorcas bostadsmarknad är mest stabil i södra Europa och erbjuder en möjlighet för alla.”

Mallorca är en av Europas mest attraktiva platser idag, mycket beroende på klimatet, men jag tror att den största anledningen faktiskt är att det är en ren och trygg ö med fantastiskt vänliga människor. Jag väljer bort det som är det mest turistiga för det är faktiskt inte själen på Mallorca. Det riktiga Mallorca finner vi på de andra 90 procenten av ön – det unika Mallorca. Och det är på dessa delar av ön som vi förmedlar flest bostäder.

Jag är alltid villig att dela med mig av min kunskap efter tolv år på Mallorca. Är du intresserad av att köpa en bostad på Mallorca så mejla mig, [email protected]

Med hjälp av våra mäklare på plats erbjuder vi svensktalande personal genom hela processen: svenska mäklare, bankmän, jurister och allt vad du kan behöva. Dessutom har jag byggt upp ett nätverk med spanska och engelska byggare och fastighetsskötare vilket gör att vi kan hjälpa dig i alla faser av ditt ägande. Från och med nästa vecka lägger vi upp ett axplock av de bostäder vi kan förmedla på ön – håll utkik på www.pontuzlofgren.se/till-salu/mallorca. Men då marknaden här mycket handlar om att vi som mäklare är ”property finder” så är det bättre du berättar för mig vad du letar efter så söker jag rätt på det åt dig!

Att köpa bostad på Mallorcas namnsignatur