Bloggen

​Att stanna upp och reflektera

Skrevs den 9 juni 2024

Juni är här och tiden bara flyger fram, precis då man vill att den bara ska stanna upp. Kanske är vi mitt i det vackraste som Sverige kan erbjuda just nu. Framför allt får vi ljuset, som jag saknar med Sverige sju månader om året. Så nu passar jag på att njuta. Jag har förmånen att ha en härlig altan där jag kan sitta i sydvästläge och på kvällarna se solen gå ner över viken invid huset. Yngsta dottern Fidelie och jag har bokstavligen bott här ute den senaste veckan

Det finns också kvällar då jag har suttit där själv och då har det funnits tid att reflektera. Det är kanske något som många av oss inte prioriterar, trots att reflektioner ofta är det som leder oss framåt – som människor och i mitt fall även som företagare. Jag vill påstå att de dagar jag verkligen stannar upp, de dagar jag sätter av för reflektion, är de dagar då jag kan staka ut nya vägar.

För mäklarbyråns del gjorde vi ett antal avgörande vägval förra året och de har visat sig vara helt avgörande för den fantastiska plats på marknaden där vi befinner oss idag. Vi är fortfarande Sveriges femte mest säljande kontor på villasidan, och fantastiska Selma är Sverigetvåa gällande bostadsrättsförsäljningar. Vi har en marknadsandel som börjar närma sig 50 procent och jag och Selma har en plan för de närmaste åren. De reflektioner vi gjorde vid den här tiden förra året var grunden till de beslut vi tog då och som har skapat de resultat vi har idag.

Därför nöjde jag mig inte med reflektion på altanen, utan bestämde mig med kort varsel för en långhelg allena på Mallorca – mitt andningshål. Härliga dagar med mycket träning, sunt leverne (ett annat Mallis än många känner till 😊) och sköna strandhäng. De sista dagarna fick jag dessutom sällskap av mellandottern Junie och hennes Linus. Wow, vilken energiboost jag kom hem med… och nya insikter om både företaget och livet i sin helhet.

Likheterna mellan jobb och privatliv kan ibland vara slående. Förmodligen för att arkitekten är densamma i bägge fallen… iallafall för mig. Kom ihåg att det alltid är du själv som skapar din egen framtid! Ibland blir det inte som man tänkt sig, men någonstans därinne vet du att det alltid finns en inre kompass som visar dig rätt väg, oavsett vilken del av livet vi talar om.

Nu kör vi på stenhårt i några veckor innan det är dags för den riktiga semestern – då säger jag: Estoy de vuelta Mallorca!

Pontuz Löfgrens namnsignatur