Bloggen

Att undvika gamla fotspår

Skrevs den 7 september 2021

Första höstveckan bjuder på det bästa septembervädret jag tror jag har upplevt – fantastiskt skönt. Tidiga morgnar och senare kvällar börjar dock bli rätt kyliga, men det kan jag stå ut med när solen skiner. Däremot gillar jag inte att dagarna blir kortare så här års. Men som tur är så återstår det ett par veckor innan höstdagjämningen infinner sig (klockan 19:21 den 22 september) då dag och natt är lika långa över hela jordklotet. Sedan dröjer det tre månader innan det vänder igen…

Nu är ju detta en av så galet många saker som vi inte kan påverka, så det gäller att fylla de här månaderna med bra grejer. De flesta brukar beskriva tiden efter semestern som att ”det är så skönt och komma in i rutinerna igen” Varför då? Att komma in i rutinerna innebär ju att du gör samma saker som du alltid har gjort. Fortsätter du så då kommer du aldrig att utvecklas, vilket är sjukt tråkigt.

Nej, folket – fel, fel, fel! Nu kommer vi tillbaka efter semestern och skapar nya rutiner som gör allt lite roligare, att vi själva mår lite bättre och att vi gör mer för vår omgivning.

Gör jag då detta själv eller snackar jag bara? Njaa – jag är hyfsat duktig på att försöka fortsätta utvecklas och jag har återskapat en del gamla rutiner som legat i träda men också infört vissa nya: morgonträning (gammal rutin), kort morgonyoga (ny rutin), sundare matvanor (nygammal rutin) plus några till.

På tal om gamla rutiner och att göra saker för sin omgivning så var jag på Stadsmissionens välgörenhetsmatch i fredags när Kalmar FFs Guldlag från 2008 möttes dagens upplaga på Guldfågeln Arena. Fotbollsmatchen i sig höll väl ingen Champions League-kvalitet men det syntes att den äldre upplagan fortfarande har otroligt mycket boll i sig. Fysiken hade däremot med all rätt tagit lite stryk på tretton år…

Jag fick möjligheten att även vara med på den efterföljande middagen som förstås började klockan 20:08. Alla gamla spelare, ledare och några av kvällens sponsorer var där och det blev många anekdoter, tillbakablickar och skönt tugg. Förutom det fina ändamålet så var det nog 2008-grabbarna själva som uppskattade det här mest, man såg samhörigheten hos de som upplevt SM-guldet tillsammans.

Jag lämnade tillställningen efter kaffet i vanlig ordning men förstod att det hade varit en fantastisk kväll en bit in på småtimmarna. Tack för showen grabbar, och tack David Elm med flera på Stadsmissionen som anordnat matchen!

En sista sak bara: kom ihåg Bomässan på lördag – det kommer att bli en riktig höjdare!

Pontuz Löfgrens namnsignatur