Bloggen

Back on track

Skrevs den 23 juli 2013

Kör sakta in i vår vackra stad. Det syns lång väg att det har varit ett riktigt kalas i måndags kväll. Svänger förbi Sveaplan där man börjat städa upp denna tisdagsmorgon. Jag är alltså hemma i Kalmar igen efter tre veckors semester. Förstår att jag missat världens grej, EM-fotbollen. Självklart hade även jag velat vara en del av kalaset.

Ibland är tajmingen fel, men kanske ändå rätt. Jag har fått uppleva andra saker som är värdefulla för mig. Ett miljöombyte. Lite mer anonymitet. Har fått vara i en egen bubbla med mina nära och kära. Det är viktigt för mig och EM-festen har varit otroligt viktig för Kalmar. Win-win. Den här typen av evenemang ger Kalmar en reklam som är ovärderlig. Lägg där till Ironman och vår "kändisteater" i Krustenstiernska.
Det här är en våg staden måste rida vidare på, det finns mycket skattepengar att få in med sådana här evenemang. Vi måste dock se upp lite grann då den här typen av skatteintäkter är bräckliga, och en hel del studier visar också på att när en stad lever på sin karaktär och turism är det en varningssignal. Vi behöver andra intäkter, från företag, utveckling av universitetet och från en positiv inflyttning med mera. Men det går vi inte in djupare på i det här forumet.

Nu är jag tillbaka igen. Är på plats på kontoret och det känns riktigt bra. Glädje, kreativitet och företagsamhet. Det görs affärer. Studenternas årliga intåg på bostadsrättsmarknaden tar en stor del av resurserna de här veckorna och det är givetvis otroligt positivt.

Lite andra iakttagelser från min semester;
Den lilla hamn där jag vistas på Mallorca har byggts om från pittoresk småbåtshamn för ortsborna till något helt annat. För om en helikopter som står på akterdäck på en motorbåt ser liten ut, hur stor är inte hamnen då?
Min norske vän Jens har ett "vattenindex". Indexet baseras på hur mycket en flaska vatten kostar på restaurang i de olika delarna av Mallorca. Vattenindexet har tredubblats i vår hamn. Bra eller dåligt, det får framtiden utvisa.

Har haft norska vänner som bott här när Norge spelat fotboll och jag varit iväg. De älskar Kalmar och kalmarborna. Det är bra - fler norska kronor till Kalmar från N-oile.

25 dagar kvar till Ironman. Det är nu tankarna kommer - hade jag kunnat träna mer? Inser dock att Triathlon är min hobby, inte min profession. Pusslet orubbligt kärleksfull trebarnsfar, målinriktad företagare och triathlet måste läggas med omsorg och i nämnd ordning.

Gjorde tydligen ett bra intryck på Hans Kungliga Höghet Prinsgemål Henric när han och det Danska Kungaskeppet Dannebrogen besökte Kalmar. Danska hovet och HKH Prins Henric har nämligen önskat att jag är värd för deras Karlskronaanlöp när de gör rutten Sönderborg-Visby-Karlskrona-Sönderborg. Värd i ett dygn med tillhörande middag. Deltagarlistan är även denna gång imponerande. Dags att putsa manschettknapparna igen.

Nu vill jag ha fortsatt sköna sommarkvällar och mycket sol i helgen!

Må väl/Pontuz

Back on tracks namnsignatur