Bloggen

Bara de bästa bitarna

Skrevs den 22 oktober 2014

Dörrarna stängdes försiktigt bakom oss. Det var tid för 24 timmars koncentrerat, effektivt och viktigt arbete; det arbete som jag tycker är allra roligast med företagandet. Jag och Mirata samt Andreas, Madeleine, Ulrika och Stefan – alla från vår reklamfirma Alarmstreet media – hade stängt in oss i ett vackert konferensrum på rofyllda Ekerum.

Vi vände ut och in på all marknadsföring under 2014 – vad är bra och vad kan göras bättre? Pusselbitarna för 2015 lades ut på bordet, och de var alldeles för många för att pusslet ska gå ihop – bara de bästa bitarna passar in i vårt framtida marknadsförings- och arbetspussel. En vacker bild ska bli vackrare, färgerna klarare och konturerna skarpare. Jag kommer aldrig bli nöjd förrän jag har min egen Mona Lisa.

Vi lämnade Ekerum efter ett kreativt och fantastsikt roligt dygn. De stora dragen inför nästa år är nu satta – ett otroligt 2014 ska toppas med ett ännu bättre 2015. Allt bra kan bli bättre – så ser det alltid ut i min värld.

Helgen som följde blev en kontrast till arbetsveckan. Jag och barnen åkte ut i de djupa småländska skogarna. Ett besök på mina föräldrars gård i trollskogarna kring Vetlanda var målet. Skogens konung var fälld, likaså drottningen och prinsen. Tre rejäla djur hängde i maskinhallen, jaktlaget var samlat och älgköttet ska tas om hand och fördelas.

Dessutom ska jaktskrönor förtäljas, skratt eka och ärtsoppa inmundigas – precis som det alltid har varit. För barnen är det här en kontrast till vardagen, men ändå en del av den i och med att det här är farmor och farfars liv – ett ”annat” liv där barnen får vara närvarande utan Facebook, Instagram och allt vad det heter. Harmoniska dagar för oss alla fyra… och så är frysen dessutom full.

Men veckans höjdpunkt var ändå den föreläsning jag fick förmånen att hålla för Gymnasiesärskolan när jag inledde deras frilufsdag. Tack för att jag fick komma och tack för all kärlek och energi ni gav tillbaka till mig!

Nu önskar jag er alla en fantastisk vecka

//Pontuz

Bara de bästa bitarnas namnsignatur