Bloggen

​Båtförarintyg – check!

Skrevs den 3 mars 2020

Intensivhelgen i Stockholm blev rätt intressant. Att jag åker på utbildning är en grej som händer titt som tätt, men då handlar det om sådant jag är trygg i och tillsammans med människor som på många sätt påminner om mig och som verkar i samma bransch.

Nu var det emellertid båtförarutbildning och en salig blandning av människor. Från 16-åriga Lovisa som skulle bli seglarledare till Robban, drygt 60 år och med kepsen bakochfram, som blivit ”dittvingad” av sin båtklubb. Dessutom medverkade rískkapitalister, allkonstnärer och montörer med flera – en salig blandning, helt enkelt. Läraren var från Armenien och kallades Johnny men hette egentligen något annat. Det är inte mycket till kustlinje i Armenien, var min spontana tanke.

Sjökort, krysspejlingar, transportörer, fyrar med reflektorer, longituder och allmänt sjövett stod på schemat. Robban gav upp efter några timmar medan Oskar berättade om sin dröm om att segla över Atlanten. Eftersom det var examination på söndagseftermiddagen direkt efter avslutad kurs dallrade lokalen då av nerver. För min del var det i alla fall skepp ohoj, så jag kunde pricka av båtförarintyget på min bucket list.

Tidigare i veckan var vi över 400 personer som lyssnade på Magnus Helgessons föreläsning under vår välgörenhetsgala. Entréavgifterna tillsammans med de pengar som våra försäljningar bidragit med under senaste månaderna gav fantastiska 128 000 kronor till den fond vi instiftat för barn och ungdomar i ekonomisk utsatthet i Kalmar. Underbart! Stort tack till alla ni som kom och till alla er som anlitar oss och på så sätt bidrar till ett bättre Kalmar!

På torsdagen fortsatte sedan Magnus att drilla oss på företaget för att våra kunder ska få mäklare i toppklass. Och det känns verkligen som om han kommer att lyckas göra bra medarbetare ännu bättre. För egen del blev jag dessutom erbjuden en plats i Magnus ”stall” av ett fåtal personer som får coachas av honom – en ära.

Vi lämnar nu en bra februarimånad bakom oss där både Marcus och Eric gjorde all-time-high för en månad… och detta i februari – stort, grabbar! Och ni som vill ha lite ljudgodis i öronen ska givetvis ratta in Pontuz & Felix podcast, som ni kan höra här.

Nu vidtar en ny vecka med nya spännande möten och där jag fortsätter att ha vår nya kampanjs ledord även som ett personligt mantra: Förändra, Förnya, Förverkliga. Lite tar vi nu, lite tar jag sen. Och jag gör det målmedvetet, med ett klart syfte.

Pontuz Löfgrens namnsignatur