Bloggen

​BFF (Best Friends Forever)

Skrevs den 15 september 2020

Ooops – j-ar, vilken respons det blev på det förra blogginlägget. Det där var tydligen lite känsligt. Den bästa kommentaren kom från en av de som tydligen kände sig mest träffade: ”Du ser inte hela bilden och dess sammanhang”. Mmm – eller så är det precis det jag gör och har gjort i några år? Något säger mig att jag inte är riktigt ur skottgluggen ännu. Men det hjälper ju inte om alla är tysta, eller hur?

Nåja – jag ska berätta lite om min helg istället, för det är lite roligare och budskapet viktigare.

Jag hade en fredagkväll/afterwork på chilla Loccos, en lördagkväll hemma med en riktigt långmiddag som varade till småtimmarna och en söndag eftermiddag/kväll med paddel och avslutande afterpadel på mysiga Ölands Choklad. Allt ackompanjerat av några av de personer som kanske står mig närmast av mina vänner.

”Om du har som utgångspunkt att hitta vänner, kommer du att upptäcka att de är mycket sällsynta. Om du har som utgångspunkt att vara en vän, hittar du dem överallt.” Zig Ziglar

Ibland kan det blåsa lite snålt när man driver ett framgångsrikt företag som dessutom bär ens namn. Många människor tycker en massa saker trots att de inte har en aning om sanningshalten – saker som de dessutom inte har med att göra överhuvudtaget.

Att då veta att man har ett antal personer som alltid står en nära och som man kan skratta med så man får ont i magen en fredagkväll, tala om livets mer allvarliga saker en lördagkväll fram till småtimmarna eller bara hänga med en söndagseftermiddag – detta är ett privilegium.

“Goda vänner är som stjärnor. Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där.” Christy Evans

Framför mig har jag nu en spännande vecka då vi börjar köra igång en ny kampanj. Dessutom börjar det snart att trilla in lite sköna kollegor som bland annat varit föräldralediga. Framåt årsskiftet hoppas jag att vi är fulltaliga och dessutom kanske har utökat med ytterligare några nya medarbetare, plus att Toffy ska gå från trainee till färdig mäklare.

Det här innebär att vi kan sjösätta den plan som ska vara helt genomförd till sista december 2021, då vi ska vara 25 fantastiska människor som jobbar tillsammans. Antalet personer är dock inte det viktigaste, utan att det är personer med hjärtat på rätta stället och som gör precis allt för att du som kund ska fortsätta få en mäklartjänst som ingen annan i Kalmar är i närheten av. Professionellt, proaktivt, kompetent och med målet att alltid överträffa dina förväntningar.

Pontuz Löfgrens namnsignatur