Bloggen

Bokslut

Skrevs den 2 februari 2011

Så fick vi till sist in mäklarsiffrorna för december månad, vilket gör att vi kan stänga 2010 års statistikböcker. Och det blev en skaplig avslutning. Decemberstatistiken (omsättning per mäklarbyrå) visar att vi är störst i både Kalmar och Växjö årets sista månad.

Om vi summerar hela året på samma sätt så är vi fortsatt klart störst i Kalmar och klar tvåa i Växjö där vi knappar in lite grann varje månad. Vi stänger med andra ord ett bra år och gläds dessutom åt en bra start på 2011. Några riktigt bra försäljningar i Kalmar och många nya bostäder på väg in till försäljning lovar gott.

Om vi tittar vidare på mäklarmarknaden i stort så känns allt väldigt starkt. SBAB släppte en rapport som du kan läsa här.

Det är mäklare i storstäderna som uttalar sig, och med en viss eftersläpning gäller det även i Kalmar

Åsa träffade en kund idag som fyllt 90 år. Damen i fråga undrade om hennes chef var lika stilig i verkligheten som på bild. Stort, tycker jag, att ha ett 90-årigt fan. Vad Åsa svarade fick jag aldrig reda på. Bara att damens väninna tyckte att Mattias var stiligare... hmmm.

15 km skidor i söndags kväll... nääe - Vasaloppet känns vääääldigt långt borta.

Premiärkaffet mot den södra husväggen avklarades i helgen. Är det inte världsklass när våren börjar skymta, så säg?

Barometern i Kalmar måste ha fått hybris. Under rubriken "Fastighetsmarknad" kan man läsa att de ledande mäklarna annonserar just här. Om det hade legat på näst sista sidan under serier så hade alla fattat poängen, men nu var påståendet duktigt felplacerat. Det är näst intill åtalbart (om vi varit lagda så). Har de bara fortsatt dålig insikt i mäklarvärlden? Vill de provocera oss? Eller är det bara en brist på kompetens?

Nej - rätt svar är att i Kalmar annonserar den ledande mäklaren i Kalmarposten. Och vi har fått en fantastisk respons, plus att jag vet att några tunga aktörer kommer hänga på oss nu när konsumentblickarna har fått nytt fokus. Frågan är hur mycket stryk Barometern tål på intäktssidan innan de börjar skaffa sig en sjukdomsinsikt?

Imorgon torsdag släpper vi namnet på Årets Sherpa 2010. Se de nominerade på www.aretssherpa.se

Take Care!

 

Boksluts namnsignatur