Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Bra svensk sommar

2013-11-05

Nu har jag varit ute på vift igen. Vissa resor åker jag på för sol och avkoppling, andra för att uppleva städer med mat och nöjen, och någon gång för att träna... men den här långweekenden var annorlunda. En beställningsresa de luxe. Mina tre dörrar ville åka till Mallorca i november för att "bara vara". Inget strandliv, inga solstolar utan bara vara tillsammans

Vi är just på väg hem efter fem underbara dagar på detta tema. Vädret på Mallorca kan vara lite vanskligt i november. Så var det inte nu. Sol och över 22 grader varje dag. Shorts och linne. Bra svensk sommar, med andra ord.
Jag ställde ett krav på våra bara-vara-dagar. Vi skulle se platser vi aldrig besökt på ön. En av de platserna blev naturparken vid Traumantabergens fot. Vackra naturstigar med ett trettiotal vattenfall. Tjejerna var skeptiska när förslaget kom på tal men lyriska efteråt.


Med tre döttrar är vackra Palma och dess shoppingutbud också ett givet mål... men det hade de upplevt tidigare och jag är rädd för att det besöksmålet lär vara konstant många år framöver.
Fem underbara pappa-döttrar-dagar svischade snabbt förbi. En semester jag uppskattat mer än någon annan. Lite vemodigt att stänga ner huset för vintern, för även här ska utemöbler ställas in och fönsterluckor hakas. November-Mallorca kommer vi att besöka igen, bara-vara-semester ska bli tradition, bestämde vi. Hasta luego, vi syns snart igen - kanske redan kring nyår.

November är här och för min del innebär det att den mer organiserade triathlonträningen sätter igång. Jag har haft tio slappa veckor med spontanträning och liberal kosthållning. Och som ett brev på posten blev det tre kilo mer Pontuz. Shape up time, med andra ord.
Jag måste dock erkänna att det är först nu som jag mentalt känt för att köra igång. Att ge sig in i ett nytt triathlonår kräver eftertanke, uppoffringar, struktur och mål. För min del innebär det träningar klockan 05.15 i veckorna, långpass på helgerna (ser redan fram mot lördagarnas långlöpning 07.00 med Peak-Jonas o Duracell-Johan), tuff kosthållning och en effektiv planering. Ingen tid ska tas från mina döttrar, mina vänner ska vårdas och ingen jobbtid ska gå förlorad - för jag vill fortfarande leda ett av Sveriges mest framgångsrika mäklarföretag.
Det kan jag göra när jag är i form, när jag är på tå. Det finns sju dagar i veckan och 24 timmar per dygn - det gäller bara att nyttja dem på rätt sätt. Jag vet att även du hinner få ut mer än du tror av både arbetstid och fritid. Det är den tid då du inte gör något som du kan omprioritera.
Jag önskar alla en skön vecka.


Vid Ipaden på en Ryanairflygning - som fungerar klockrent och med glad och serviceinriktad personal - på väg mot Sverige