Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]lofgren.se

Bygg bäst, inte flest!

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-09-08

​Ytterligare en bra vecka bara susade förbi och vi kastas nu in i hösten med mörkret som smyger på oss allt tidigare på kvällarna. Vi ser dessutom en annan typ av mörker i horisonten.

Jag har under de senaste åren stuckit ut hakan i olika sammanhang och intervjuer där jag påstått att det byggs fel i Kalmar. Mothuggen kom snabbt. Kommunen har svarat att jag talar i egenintresse (vilket jag delvis – men bara delvis – gör). Jag har påstått att det inte är mängden bostäder som byggs som är det viktigaste utan var de byggs, vad som byggs och för vem.

Facit börjar vi nu se i de nya områdena. För första gången finns det ett överskott på hyresrätter och vi talar just nu om ett, med Kalmar mått mätt, gigantiskt överskott. Anledningen är att man inte sett till behovet utan bara till mängden bostäder.

Om man nu vill ha en mix av bostäder så vet jag inte riktigt hur man resonerat när exempelvis flertalet treor på strax över 70 kvm kostar runt 9 500 kronor i månaden och dessutom är belägna tio-femton minuters bilväg från centrum. I samma område är det ett överflöd av ettor och små tvåor. Är det verkligen här den målgruppen vill bo och då till kraftigt tilltagna hyror? Nix. Ingen ifrågasätts dessutom och ingen ser de konsekvenser som finns kring nästa hörn om det här fortsätter. Nu har jag sagt det…igen.

På jobbet rullar det på bra just nu. Vi har en augustimånad bakom oss som jag är riktigt stolt över. Duktiga mäklare, assistenter, fotografer och stylister som arbetar hårt och gör ett jobb som kunderna verkligen älskar – det gör mig så stolt. Jag har förmånen att jobba tillsammans med underbara människor – något jag önskat att fler fick förmånen att göra.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare