Bloggen

Crossfit, halloween och ett krislag

Skrevs den 5 november 2012

Så var det redan november, och en vecka med lite småroliga episoder har passerat – till exempel denna konversation mellan Lena och vår femåriga dotter Fidelie, 5 år, som har varit hos farfar som tagit hand om ett rådjur som fått sätta livet till under jakten: - Åh, de som är så söta, säger Lena när hon ringer upp Fidelie hos farmor o farfar. - Näe mamma, inte nu, för vi har "skalat" den... svarar hon. Det händer grejer på landet.

Provade crossfit i torsdags. Blev oerhört väl bemött av kunniga instruktörer. Efter att uppvärmningen och teknikövningarna, som kändes lite mesiga, var över så började själva passet. Vi skulle göra två övningar, parvis, i 15 minuter utan avbrott. 200-meterslopp varvades med frivändningar med skivstång - allt i ett svep. Hur jobbigt kan det bli? tänkte jag och Snickar-Micke när vi småleende lyssnade på instruktionerna. 15 minuter senare pratade vi inte alls - mjölksyran sprutade ur öronen och hjärtat slog så att jag trodde det skulle hoppa ur kroppen. Tack Carro, som bjöd in oss och tack Crossfit Kalmar för ett skapligt pass! Vi kommer tillbaka när träningsvärken släppt.

I lördags kväll var det dags för det som planerats i veckor: mellandotterns halloweenfest. Huset dekorerades från tidig morgon. Spindelnät som var tio meter i diameter, benrangel, blodiga händer på fönstren, sju rätters mat (bland annat krokodiltungor, blodlarver, björnpruttar och grodlår). Hela ön var nedsläckt - bara marschaller och andra levande ljus gav vägledning. Tio stycken nioåriga små häxor, zombies och andra ruskigheter kom smygande. En ruskigt trevlig kväll passerade. Frågan är bara om det var förberedelserna eller själva festen som var bäst?

I veckan hade Östran ett reportage om "lyxgatan" i Kalmar. Det mest intressanta i hela artikeln är att en företrädare från Fastighetsbyrån intervjuades om hur marknaden var för dyra hus i Kalmar, Hm - hur tänkte journalisten där? Fastighetsbyrån är en av de mäklarbyråer som har det absolut lägsta snittpriset på sina villor. Dessutom handlar stor del av artikeln om Varvsholmen, där Fastighetsbyrån aldrig sålt ett hus och knappt heller någon lägenhet. Artikeln blev ungefär lika relevant som om jag skulle intervjuas om priserna i Målerås utkanter.

Patrik Sjöberg gästar oss på vår Välgörenhetsgala den 26 november i Kalmarsalen. Vi ska köra "talkshowkonceptet" vilket kan bli en utmaning. Killen är rätt snabb och skoningslös i sina kommentarer. Ska dock bli riktigt intressant att höra om hans karriär, bok, programledarroll med mera. Reservera era platser hos oss på kontoret (Västra Sjögatan 33, eller ring 0480-420 200)!

Det är turbulent i och kring Kalmar FF för tillfället. En säsong som blev allt annat än önskvärd har skapat diskussioner kring bland annat tränaren Nanne Bergstrand och hans ledarskap. Vill bara påminna om min blogg från förra hösten ( http://www.pontuzlofgren.se/blogg/droemkak-kalkongas-och-soppatorsk/ ) Säger inte att jag hade rätt - bara att jag hade på känn att något inte står rätt till. Hoppas jag har fel.

Nu är det dags att slå igen datorn. Cykelpass klockan 05.30 imorgon. Det första passet av två imorgon.

Må väl/Pontuz

Crossfit, halloween och ett krislags namnsignatur