Bloggen

Den ambulerande svensexan

Skrevs den 5 februari 2013

Sävlig, lugn och oerhört jordnära. Så upplevde jag en av Sveriges mest framgångsrika förbundskaptener. Bengan Johansson höll oss i ett fascinerande järngrepp under den inledande eftermiddagen på vår kickoff. Bengan är klok och har ett enkelt budskap: glädje. Glädje i gruppen skapar framgång. Han satte ord på sina år som förbundskapten för handbollslandslaget: ”En ambulerande svensexa utan alkohol”. Låter som en rätt kul resa…

Jag läste i Barometern att en av Kalmars fastighetsmäklare blivit varnad för brister i sitt arbete. Det är alltid lika tråkigt när det händer. Även om vederbörande inte jobbar på vårt företag utan på en av kedjemäklarna så skvätter det lätt över hela kåren - detta trots att det är en oerhört liten del av mäklarkåren som varnas av Fastighetsmäklarinspektionen. De allra flesta mäklarna gör ett fantastiskt jobb. Men tyvärr är det ju de få som missköter sig som uppmärksammas, och som gör att en del människor får en felaktig bild av vår kår.

Vilken underbar söndag det blev. Jag bestämde mig för att ta ut vintercykeln och sticka iväg på en runda i vintersolen. Den lilla rundan blev elva mil, och innan jag var hemma hade solen börjat skymmas av dis och det var riktigt kallt på vägen hem från skogarna kring Alsterbro. Men vackert var det och rundan satt fint i kroppen.

Det kan nog vara bra om jag får till ytterligare några bra långrundor på såväl cykel som i löparspåret och i bassängen. I veckan är det nämligen risk att det slinker iväg en anmälan till Mallorcas Ironman, som går av stapeln den 11 maj. Tolv veckor dit - det blir ett bra delmål på vägen mot Ironman i Kalmar i augusti. Mallorcaloppet är bara en halv distans (2 km simning, 9 mil cykel och 2.1 mil löpning) så det kan bli ett bra test.

En som ska göra lite mer än ett test är Marie Johansson. Marie har ni läst om här tidigare, då vi samarbetat i några år. Hon ska, som en av de första svenskorna någonsin, genomföra en dubbel Ironman - det vill säga nästan 8 km simning, 36 mil på cykel och som en liten avslutning ett dubbelt maratonlopp - i en följd. Om drygt tre veckor är det dags. Stort lycka till, Marie! Följ hennes resa på http://extremtriathlon.outsideonline.se/author/extremtraithlon/

Allt gott/Pontuz

s namnsignatur