Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ntuzlofgren.se

Den bästa investeringen

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2016-10-12

Efter en vecka i Kroatien upptäcker man hur snabbt naturen förändras på denna korta tid. Vi lämnade ett sensommarskönt Kalmar och kom hem till ett höstrusk. Detta för dock med sig fantastiska skiftningar, raggsockor, eld i kakelugnen och en massa tända ljus. Och var kan allt detta sammansättas bäst, om inte på mina föräldrars gård i de djupaste av Vetlandaskogar?

När äldsta och yngsta dottern var på danstävling i Kungsör (och farmor och farfar på solsemester) passade jag och mellandottern Junie på att verkligen möta hösten. Skolklockan ringde ut i fredags, bilen var varmkörd och framkörd och sedan var det plattan i mattan åt nordväst. Eller förresten… nej, vi hade bestämt att det var lugnet som skulle gälla. Därför blev det en bilresa på nära två timmar, då vi åt choklad och lyssnade på Petter Stordalens ljudbok. Junie är matmedveten, träningsmedveten och älskar att lyssna på biografier… en trettonåring absolut i min smak och ett fantastiskt sällskap.

Vi kom fram lagom till att det började skymma. Den kalla höstvinden tog tag i oss när vi klev ur bilen. Vi småsprang upp mot mangårdsbyggnaden. Vi började tända ljus, hämtade ved till kakelugnarna och släppte in katten. På med pyjamasbyxorna och raggsockorna… och lite Ernst-feeling infann sig.

Matlagningen tog vid, ackompanjerad av musik, och på Junies inrådan var det mobilförbud hela helgen. Att få vara med sin dotter mitt ute i skogen, utan sociala medier, med höstvinden vinande utanför huset, en gemensamt skapad middag och en massa levande ljus – det är en högtidsstund av Guds nåde. I timmar satt vi och åt och samtalen innefattade allt, från släktträdet och platsen vi befann oss på till religioner och visionerna med livet.

Katten väckte oss på morgonen och efter en långfrukost bar det ut i skogen. Svamplyckan var skral men det blev blåbär och lingon, och framför allt blev det nästan tre timmar på djurstigar och skogsvägar. Om svamplyckan var skral så blev fiskelyckan ännu sämre framåt eftermiddagen. Men våra skratt ljöd över den vattenspegel som snart skulle krossas av tusentals regndroppar. Kakelugnen (och varm choklad) blev återigen balsam för både kropp och själ.

De enkla tingen är ofta de godaste. Och tiden är ju egentligen ett enkelt ting, men ack så svår att hitta. När vi väl hittar den, och respekterar den, ger den å andra sidan så mycket tillbaka. Tiden struntar i cashflow, avkastning och förräntning. Tiden vet att den innehåller allt det där – utan risk och utan kostnad. Det är därför den är den bästa av investeringar och den gör oss så mycket rikare!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare