Bloggen

Den där extra dimensionen

Skrevs den 29 augusti 2018

Solen går sakta upp i slutet av gatan och den sista bagageluckan slås igen. Tre hyrbilar rullar sakta nedför backen och försvinner i solens skimmer. En tomhetskänsla infinner sig, den typen av känsla i mage och bröst som kan infinna sig när den du älskar vinkar hej då. Och lite så är det faktiskt. Årets tre viktigaste arbetsdagar är över och de människor jag ägnar stor del av mitt liv tillsammans med har begett sig mot flygplatsen. Den här gången är det dock inte barnen utan mina duktiga och underbara medarbetare.

Vi lever våra arbetsdagar tillsammans hemma i Kalmar, vilket bara det är ett privilegium. Men när vi kommer iväg tillsammans blir det ytterligare en dimension. Att en grupp på tretton vuxna lever tätt under samma tak under drygt tre dygn kan säkert ha sina prövningar. Men med respekt, kärlek och humor blir dagarna helt underbara.

Vad gör då ett mäklarföretag på Mallorca i tre dygn? Och varför just Mallorca? Destinationen är kanske enklast att förklara eftersom jag och Adriana befinner oss här under våra ledigheter och har gjort så i många år. Men också för att vi förmedlar bostäder här, och det är ett helt annat system än hemma i Sverige – mäklarens roll är en helt annan. Så på det professionella planet har det handlat om besök hos våra samarbetspartners, möten med jurister, samtal med duktiga fastighetsförvaltare, lärdomar om banksystemet och mycket mer.

Men det viktigaste är analyserna vi har gjort av vårt eget arbete och av hur vi jobbar på hemmaplan: diskussioner om marknaden, var vi står idag, vart vi ska under året och vad vi har för strategiskt mål och mening med det vi gör för våra kunder.

Jag vill nog påstå att detta varit vår bästa kick-off någonsin under de 25 år vi varit verksamma. Vi har med oss verktygen för att fortsätta vara mest rekommenderade i Sverige; verktyg för att kunna leverera i varje kundmöte och för att fortsätta ha nöjda kunder som återvänder och som fortsätter rekommendera oss till sina vänner. Vi har slipat på en tjänst som vi vet ger våra kunder både ett ekonomiskt mervärde och en relation som sträcker sig längre än bara till att bostadsaffären är över. Och vi kommer under hösten även att presentera en del överraskningar som blir till gagn för våra kunder.

De långa och intensiva arbetsdagarna har blandats upp med utflykter, skratt, lek och mycket kärlek. För det kanske är just detta som det handlar om hos oss. Hårt jobb med mycket kärlek, både oss emellan likväl och med våra kunder. Vi vill ha det så och vi kommer att fortsätta jobba efter samma mantra.

Nu stänger jag ner datorn och sätter igång och städar innan även jag beger mig mot Sverige för att kicka igång hösten på riktigt. Jag gör det med ett leende på läpparna, harmoni inom mig och full av den energi jag fått av de underbara människor jag har förmånen att tillbringa mina arbetsdagar med.

Nu kör vi andra halvan av 2018 – välkomna!

s namnsignatur