Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]en.se

​Den trygga punkten

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-08-18

Den första ”riktiga” arbetsdagen hos oss skedde faktiskt i måndags i den här veckan. Hela teamet är samlat igen eftersom våra semesterperioder nu har avslutats för den här sommaren. Det är något speciellt att se alla igen och det är så gott att höra alla underbara skratt och sorlet som böljar i rummet.

Att jobba med ett så pass stort team som vi är idag – 20 personer – innebär ständiga förändringar. Alla är vi i olika fas i livet, saker och ting inträffar oväntat och livets olika skeden har gett oss olika erfarenheter. Då är det extra viktigt att alla har en punkt någonstans där de känner trygghet och lugn. Och jag vill att vårt kontor ska vara en sådan plats för de som jobbar här. Trots att vi har expanderat rätt hårt de senaste fem åren har vi lyckats hålla fast vid den familjära känslan. Det har alltid varit ett signum för oss och ett kärnvärde som ständigt har högsta prioritet.

Under vissa perioder i företagets drygt 26-åriga historia har det givetvis funnits stunder då det inte bara har varit frid och fröjd. Men det har löst sig av sig självt inom gruppen eller så har någon förändring gjorts med följd att dynamiken har återuppstått.

Även om jag alltid har tyckt att vi haft en skön stämning på kontoret så har jag svårt att minnas att gruppen någonsin har varit så homogen och ambitiös som nu. Det framgår nämligen extra tydligt i semestertider, när semesteröverlämningar görs och man får börja jobba med kompisens affärer, hoppa in och hjälpa till i kanske ovanliga positioner och ibland vara lite av en tusenkonstnär i problemlösning eftersom man inte vill störa kollegan som är på semester och laddar batterierna inför hösten. Den här sommaren har flutit på galant och alla har klivit fram och verkligen visat ansvarstagande. Och det är ett fantastiskt gott tecken på en väl fungerande grupp.

Den här veckan ska vi finjustera vårt arbetssätt ytterligare när vi torsdag till lördag drar på höstkickoffen. Vi åker till Falkenberg där våra mentorer Magnus Helgesson och Thomas Enhager jobbar med oss inom målstyrning och personlig utveckling medan jag jobbar med gruppens utveckling inom de faktiska mäklarrelaterade bitarna. Jag har ett otroligt ambitiöst gäng att jobba med och det är fröjd att se den utveckling som sker på såväl individuell basis som i gruppen. På torsdag kommer de dessutom få göra något de aldrig trott de skulle göra… så ett tips är att följa oss i de sociala medierna under vår kickoff!

För egen del avslutade jag semestern med en underbar dag på en av Ölands fina sandstränder med sol, underbart sällskap och till och med ett bad i svenskt vatten. Bara en sån sak!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare