Bloggen

Det är löööördag morgon…

Skrevs den 22 oktober 2011

Varför händer det just lördag morgon? Jag skulle gå upp klockan sju (tidigt för att vara en lördag) för att träna – känns ju sådär när den felinställda klockan ringer halv sex. Min något klåfingriga fyråring är klart misstänkt

Jag lyckades somna om för att strax efter sex väckas av att mellandottern suttit och lekt med sin telefon kvällen innan och lyckats ställa in sitt larm. Och eftersom hon sover hårt som en seriefigur så var det bara att gå upp igen och stänga av den.

Huvudet på kudden i - som jag upplevde det - ett par minuter innan jag hörde Lena börja skramla i köket. Så in med havregrynen och sedan till gymmet. Lördag morgon vid sjutiden var vi rätt ensamma där. Men efter en stund kom "Konterings-Pelle" dit med håret på sned och sedan fylldes det på med morgonpigga atleter.

I torsdags samlades vi på kontoret för stormöte. Då spärrar vi våra kalendrar och tar en dag för utbildning, analys och strategi. Fokus handlade denna gång om att behålla den goda energin i gruppen och avsluta året lika bra som det varit hittills. Vi går mot det bästa året någonsin vilket är riktigt starkt marscherat i den svajiga marknad som året ändå inneburit.

I onsdags kallade Kalmar FF till "samtal" med sina större sponsorer. Vi var ett trettiotal företagare som hade samalts på Larm för att diskutera året och framtiden. Jag tycker att FF resonerar rätt att inte ge sig en i en köpkarusell 2011 utan avvaktar och känner att ekonomin är i balans. Att 2012 kommer att inriktas på att förstärka truppen rejält var de rätt klara på. Gäller bara att vara tillräckligt fascinerande för att locka hit spelare också. Jag tror Kalmar FF går mot ett spännande år i en annars rätt så medioker Allsvenska.

Vill ni se mer hur Kalmar ledande mäklare marknadsför vissa av sina bostäder? Kolla denna länk  Älskar ni det eller älskar ni det? Med kreativitet och energi kan vi nu få en tom bostadsrätt bli mer än levande. Att ligga i framkant är viktigt för att kunna erbjuda kunderna den bästa mäklartjänsten. Styling, film och statister gör inte bara att vi ligger ljusår före våra lokala konkurrenter - nu är det dessutom många från övriga Sverige som hör av sig. Kul! Och som jag nämnde i förra blogginlägget: det kommer mera.

Den 16 november fortsätter vi att samla in pengar till Barncancerfonden. Du kommer väl och lyssnar när Niklas Strömstedt intervjuas om sitt artistliv, plus att han givetvis bjuder oss på massor av musik? Vi har nu passerat 1,2 miljoner till välgörande ändamål med våra galor. Se inbjudan här

En av Kalmars vackraste villor såldes tydligen i veckan för ett riktigt reapris. Det är bara att gratulera köparen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: den som inte förstår att det är mäklaren som är skillnaden som gör skillnaden kan lika gärna sälja sitt hus själv. Det går inte att jobba med femmiljoners-bostäder på samma sätt som enmiljons-bostäder - precis som vi inte jobbar med hus med lägre köpeskillingar på samma sätt som med de dyrare. Olika målgrupper kräver olika arbetssätt och bearbetning. Den här gången gissar jag att det kostade säljaren mellan 500 000 och 700 000 kronor... men det är bara min högst personliga hypotes.

Lördag eftermiddag och det är dags att bege sig till Leos Lekland med två döttrar och deras kompisar.

Önskar alla allt gott/Pontuz

Det är löööördag morgon…s namnsignatur