Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Det brutala uppvaknandet

2012-01-13

Ligger väl tillrätta i min solstol på den underbara beachen i Mexiko, solen värmer på rätt rejält och en varm havsbris omsluter mig. Men vad i h-e..! Strålen från en vattenpistol köldchockar min stekheta kropp. Och där står de skrattande på rad – Mackan, Adriana, Eva-Karin, Ulrika, Sofie, Åsa… hela kontoret. Hela gänget står på stranden och bara garvar åt min förvåning över deras närvaro i Mexiko. Killarna i rätt löjligt mönstrade och ganska smaklösa, knälånga, badshorts. Väldigt mycket 80-tal. Och tjejerna – snygga som vanligt – i fräscha bikinis med snygga saronger kring midjan.

Men det är något som inte stämmer. Macke har rutor på magen och Hence tackar nej när killen på solstolen intill bjuder på Riesenkolor... BUMP - vaknar till på Kastrups flygplats av planets rätt skoningslösa landning. Min surrealistiska dröm försvinner bort och jag är tillbaka i ett gråmulet Skandinavien. Semestern är över för den här gången.

Efter en stökig natt mellan måndag och tisdag, där jetlagen spelade framförallt barnen ett spratt, var det återigen dags att greppa ytterdörren till kontoret. Kliver in och möts av dessa fantastiska människor som är mina medarbetare. Skratten haglar direkt och jag är snart tillbaka i matchen igen. Efter en snabb uppdatering av läget kör en superintensiv vecka igång. Mängder av mejl och telefonsamtal och dessutom många hus som ska besökas och förberedas för snar lansering. Älskar det här!

Det är alltid nervöst att kliva upp på vågen efter julhelgen och en semester med all inclusive på det. För ett och ett halvt år sedan visade vågen ca 111 kg - idag visade den 93,5kg. En skön känsla.

Från den Mexikanska värmen till Afterski i ett sexgradigt Kalmar. Vad händer? Jo, vår roligaste samarbetspartner Alarmstreet har ställt till med kalas på afterski-tema. Att se en massa människor i slalomkläder - vissa framhasande i Slottsallén med pjäxor och slalomskidor på - var en fantastik syn. Och lika rolig blev kvällen för oss dryga 100 personer som var på plats. Som vanligt körde jag hem, och den här kvällen gjorde jag det med ett leende på läpparna.

Dessa och kommande dagar innebär att jag inleder en rad av möten som kommer prägla företagets inriktning de närmaste åren. Slutklämmen på viljeinriktningen blir nästa veckas kickoff som vi inleder på Ekerum nu på torsdag. 2012 kommer bli året då det händer grejer - jag lovar.

Min satsning på Ironman 2011 har smittat av sig. Nu har alla tjejerna på kontoret anmält sig till Tjejmilen i Stockholm första helgen i september - stort! Jag återkommer med namnet på laget som drar till Stockholm. Jag hörde några namnförslag i morse men kan jag verkligen hört rätt? Vi vet inom kort...

Nu är vi igång, hörrni - inledningen på året kommer bli bra, fortsättningen kommer bli ännu bättre. Jag har nämligen bestämt att vi kommer att göra det bästa året någonsin, precis som jag lovade förra året och året innan. Vill man något tillräckligt mycket så blir det så. Jag vill att våra kunder ska få arbeta med regionens ledande mäklare - och då blir det så.

Var rädda om er och god fortsättning på 2012!