Bloggen

Det här var inte glasklart…

Skrevs den 25 oktober 2009

Fredag morgon. Macke o Henke hämtar upp mig klockan åtta. Utbildningen på Kosta Art Hotel börjar halv tio med lite fika innan dess, så nio är målet för vår ankomst. Restiden hade diskuterats, jag hävdade max 45 minuter. Macke tyckte en timme. Han hade kollat upp det här med tid och vägval.

När jag är säker på något så säger jag det. Om någon säger sig ha en bättre lösning så köper jag dock det, men det gör jag nog aldrig mer. Macke tyckte att vi skulle svänga in vid Boda medan jag sa nej. Macke vann, och vi hamnade på vägar som inte hade smakat på ett bildäck på bra länge. Men vi fick se många träd... och Henke blev "åksjukesblek" - och vi kom fram halv tio.

Kosta Art Hotel. Hade jätteförväntningar. Jag gillar glaskonst och framförallt Kjell Engmans grejer. Receptionen med dess fantastiska taklampa (för 800 000 kronor) lovade gott. Utbildningen skulle gå av stapeln jämte glasbaren. Den var oerhört imponerande. Exklusiva barstolar i glas, konstflaskor, bardisk i glas med mera - riktigt häftigt. Men där slutade allt som var bra. Jag hoppas bara att kocken, vinkyparen, en i receptionen, servitörerna och barpersonalen hade väldigt mycket otur den kvällen - samtidigt...

Kursen var som de flesta säljkurser - en dag utan överraskningar. De mäklare som blir hängivna en sådan här dag är nog rätt mediokra. Jag och Mattias har tidigare varit uttagna som två av fjorton fastighetsmäklare i Sverige att gå en skräddarsydd utbildning med Kjell Enhager (www.kjellenhager.se). Den kursen avslutades med att bestiga Kebnekaise, och efter den resan krävs det väldigt mycket för att imponera på både mig och Mattias - jag tror att Kjell är nummer ett i Sverige inom personlig utveckling och beteendevetenskap.

Kvällen efter kursen var vikt för social samvaro. Vi var där med fjorton medarbetare vilket gjorde att det blev en bra personalaktivitet. Vi hade som alltid fantastiskt roligt. Att ha en personal som vår gör mig oerhört stolt. Sociala, väluppfostrade och fantastiskt trevliga. Den timmen extra som ändringen till vintertid ger oss i natt är välbehövlig - det blev lite sent.

Väl hemma i Kalmar vid lunch var det visningsdags igen. Stort intresse och som vanligt avslappnad och trevlig atmosfär på helgvisningar, då de som tittar är lite mindre stressade än normalt

Lördags, söndag och måndag är jag och Fidelie ensamma. Lena och de stora tjejerna gör Stockholm. Riktigt mysigt att bara vara vi. Fidelie är två år och meningsbyggnaden är väl inte hundraprocentig ännu, och uttryck som "papp råålig", "mysa äta glass" och "bara Fia o pappa" fyller en med värme.

Nu dags för "Robins" på ettan. Ett underbarn!

Ha en skön helg/Pontuz

Ps "Grej of the day": Henke hade inte dykt upp till frukost i morse så vi tänkte stressa honom lite. "Avfärd om 10 min" löd ett sms. Mattias sade sig ha Henriks skor på rummet, så när Henrik yrvaket ringde upp sade vi att Mattias redan checkat ut och åkt hem. En barfota Henrik fick en alltmer irriterad städerska att öppna rum efter rum, och han blev inte särskilt glad när han såg att Mattias prylar var kvar på rummet medan vi satt och flinade i frukostmatsalen.

 

Det här var inte glasklart…s namnsignatur