Bloggen

Distansarbete, mediahype och tjejmil

Skrevs den 11 september 2012

Avstånden finns inte längre. Jag satt större delen av förra veckan och jobbade på distans från Mallorca – pratade i samma telefon och jobbade vid samma dator, i samma system, som hemma på kontoret. Var lika tillgänglig som hemma, och kunde till och med medverka i TV4 morgonprogram i torsdags. Ny teknik ger oss nya möjligheter.

Orsak till TV4-intervjun var ett nyvunnet medieintresse för försäljningen av Dämmans Fyrplats. Inte bara TV4 hörde av sig, utan alla de största svenska rikstidningarna och även utländsk media. Vi börjar närma oss ett avslut nu - de sista bitarna skall bara falla på plats.
Förra veckan var annars den vecka då stora prestationer utfördes på kontoret, och just denna gång handlade det inte om försäljnings- eller prisrekord. Boxer-Henric satte Boxer-frun i bilen och for till Tjörn för att på ett strålande sätt genomföra sin första triathlontävling, en halvdistans (1,9 km simning, 9 mil cykel och 2.1 mil löpning). Starkt jobbat, Hence!
Inte nog med att Hence presterade på västkusten - uppe i huvudstaden stod fem starka tjejer på startlinjen på Tjejmilen. Och som de sprang! Asfalten blöder fortfarande efter deras framfart. Ulrika, Louise, Adriana, Åsa och Mirata fick hela Stockholm att jubla - precis som vi andra på kontoret gjorde. Starkt jobbat tjejer.
Min egen träning inför Ironman 2013 började i lördags. Nu är det bara 49 veckor kvar, det vill säga cirka 300 träningspass. Det gäller att ha en klar målbild. Att uppleva känslan av att springa in på Kvarnholmen är en sådan.
Hade en fantastisk vecka på Mallorca, även när jag inte jobbade.
Den 10 september innebär att en av mina allra bästa vänner fyller 40. Stort grattis till världens bästa Mike. På fredag ska du och jag "åka på present".
De pågår tydligen en maktkamp om ordförandeposten i Moderaterna i Kalmar. Jag har aldrig, och kommer förmodligen aldrig, att ta politisk ställning då jag tycker alternativen i Kalmar är för bleka. Tycker dock att debatten kring Moderaterna i Kalmar är intressant ur ett annat perspektiv - hur starka är stadens "grupperingar"? För att få en bra debatt i Kalmar, och för att Moderaterna ska bli mer spännande än att se färg torka, så krävs nog nya ansikten och röster. Och den framtiden hittas nog inte i stadens "klubbar".
Låga räntor bäddar för en fortsatt intensiv höst - vi står redo.

Allt gott/Pontuz

Distansarbete, mediahype och tjejmils namnsignatur