Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Dreamteam, del 1

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-10-27

Åren går, jag utvecklas, företaget utvecklas, barnen växer och livet förändras. Ni som följer bloggen märker till viss del av de här förändringarna oavsett vilken del av tillvaron det råkar handla om just den här veckan.

En av de saker som är mest sammankopplad med bloggen är väl det som jag ofta kallar för teamet. Ett team som förändrats rätt kraftigt de senaste åren. Jag tänkte därför att det var på sin plats att berätta lite om hur, varför och vilka teamet består av idag.

Vi har vuxit i ett lagom tempo de senaste åren. Anledningen till att jag inte nöjt mig med en ”liten” mäklarbyrå är att jag hela tiden sett hur bostadsaffären blivit mer och mer komplex. Kunderna ställer – och ska ställa – högre krav på hur bostäderna presenteras och det kräver högre kompetens hos mäklarbyråerna. Och självklart vill jag att de som har den största kompetensen ska jobba hos oss.

Så vilka består då dagens tjugomannateam av? Här kommer en första lineup:

Alexandra Uhrberg (mäklarassistent och ansvarig för assistentgruppen). Hon har en otacksam uppgift som min och Selmas livlina och assistent. Jag och Selma är ingenting utan vår Alexandra. Alltid glad och assistenternas 800-meters löpare – urstark och med en uthållighet som få. Hon tar dessutom ett stort ansvar på kontoret inom många områden. Det var när Alexandra flyttade från Halmstad till Kalmar som västkusten slutade vara bästkusten …. Bästa kusten är nämligen där Alexandra bor.

Josefine Tigréf (mäklarassistent). Lojal som få och alltid så otroligt vänlig och hjälpsam. Alla skulle behöva en Tigréf i sin närhet så vi är glada som har henne hos oss sedan snart ett år. Tigréf är vår okrönte DJ-drottning som ser till att det är fredagsfeeling på kontoret hela veckan. Hon är även en hurtbulle av rang, som har fler steg i benen än de flesta vid arbetsdagens slut – något vi alla inspireras av.

Lovisa Andersson (Foto/styling). Vi värdesätter den som har blicken för helheten i bilden. Och här har vi den bästa inom den genren. Foto och styling i en fantastik mix. Lovisa kan verkligen få fram ”den där” bilden som har allt. Skapar magi hemma i Ölvingstorp, där den före detta skolan får mer omvårdnad än en nyfödd bebis… Se mer på @lovisafurubo.

Marcus Lönnbom (villamäklare och ansvarig för villagruppen). Strukturens mästare och klokheten personifierad. Numera senior på företaget, full av kunskap och ett snabbtänkt businessmind. Kalmars nummer ett på villamarknaden i år. Är du tveksam vart du är på väg? Fråga Mackan, som inte har missat ett enda avsnitt av ”På spåret”.

Toffy Isawi (trainee och blivande bostadsrättsmäklare). Han är som en son, min Toffy. Snart klar med sina traineeår och killen som alla älskar. Den kapacitet som Toffy besitter i kombination med hans empati kommer att göra honom till en fullfjädrad mäklare. Efter jul finns han till ditt förfogande.

Ulrika Hjort (villamäklare). När det kommer till kompetens är det få som slår min ”grand old lady” (trots hennes ungdom) på fingrarna. Ulle och jag har faktiskt jobbat ihop i nästan tjugo år och hon skulle vara en tillgång på vilken mäklarbyrå som helst. Lojal med stort hjärta. Behöver du sällskap på en 25-kilometers löprunda kan du hänga med Ulle varje lördagmorgon.

Jacob Gustafsson (villamäklare). En av de skönaste grabbar jag känner. Ge dig tid att lära känna denna ambitiösa kille så har du en vän du alltid vill behålla. Han har visat framfötterna på Kalmars mer exklusiva adresser i år. När han inte värmer våra kunders hjärtan höjer han pulsen på de stora scenerna med sitt band Evelyne.

Henric Gustafsson (villamäklare). Svärmorsdrömmen Hence går hem överallt. Hences fantastiska förmåga att få kunden att alltid känna sig sedd är unik. Han har tillhört Kalmars absoluta toppskikt bland mäklare i många år nu. Hence är troligtvis den av oss som allra bäst lever efter devisen ”vi har fått två öron och en mun av en anledning” – han tar sig alltid tid att lyssna på såväl kunder som kollegor. En trygg punkt för sin omgivning i en stundtals brokig och tempofylld bransch.

Linnie Löfgren (mäklarssistent). Inte lätt att recensera men hon behandlas här som alla andra, trots familjebanden. Linnie har mäkleriet med sig i generna och det märks. Lättlärd och med en stor arbetskapacitet och moral. Linnie är inne och lär sig företaget och gör det med bravur – trots kravspecen från pappa.

Ok – vi kör en liten cliffhanger och väntar till nästa vecka med resterande tio medarbetare. Jag berör då också lite tankar inför kommande år och varför källkritik är så viktig i mäklarbranschen just nu. Är du nyfiken på likheterna mellan en 18 åring – med nytaget körkort som är ute och kör bil novembernatt (med en nytvättad bil) i ett viltrikt område – och en mäklarbyrå så blir nästa blogginlägg än mer intressant…

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare