Bloggen

En bal på slottet

Skrevs den 23 april 2013

Vad är väl en bal på Slottet? Eller kanske snarare: vad är väl en middag på Danska Ambassaden? Den kan ju vara alldeles… jättetrevlig. Kirsten Malling Biering är Danmarks ambassadör i Sverige och hon bjöd i fredags kväll på middag i sin bostad – tillika ambassaden – som lämpligt nog ligger i Danska Huset vid Kungsträdgården i Stockholm. Smokingen var insydd och klar, flugan surrad på plats och lackskorna var som speglar. Vi var ett mindre sällskap som var inbjudna och det blev intressanta samtal med livsberikade människor, det vill säga merparten äldre män med fina titlar… och så jag och Adriana.

Tidigare på dagen hade vi tolv danska konsuler haft möte om vår nuvarande och framtida roll för Danmark i Sverige. Danmark har bantat antalet konsuler i Sverige och jag är en av dem få som fick behålla mitt uppdrag, vilket känns riktigt bra för det här är såväl intressant som hedrande. Jag fick dessutom reda på mitt första officiella uppdrag för Danska kungahuset - jag ska berätta mer om detta lite längre fram när jag har lite fler pusselbitar. Dessutom blir det besök och möte med Drottningen i Köpenhamn nästa år. Rätt häftigt - eller hur?


Ett av företagets största uppdrag någonsin är på ingående, i en helt annan stad, med en väldigt känd uppdragsgivare - vi är ett av tre svenska företag som det står emellan. Och vi är det enda som inte har mäklare som kör Porsche och Ferrari - inte ens till fest.
Snart är det dags för välgörenhetsgala igen. Boka in den 29 maj då personifieringen av livsnjuteri i Sverige besöker oss. Jag garanterar en fantastiskt trevlig, och kanske lite annorlunda, kväll.


Den här månaden kommer vår Bostadsrätts-Åsa att slå säljrekord.


Vilken söndagmorgon jag fick. Klockan sju på morgonen blev det 20 kilometers löpning. En underbar morgon när förvånansvärt mycket folk fanns ute och promenerade, cyklade eller sprang. Plus en man där eftertankens kranka blekhet infunnit sig när han stod i festblåsan med nedsänkt huvud vid en busshållplats - sista bussen verkade ha missats kvällen innan och han tycktes inte så nöjd med att solen gick upp just den här dagen...
Drygt två veckor kvar till Ironmanstarten på Mallorca den 11 maj. Det känns som om jag har fokuset inställt. Fram till dess ska jag träna 17 pass, hålla mig skadefri och frisk, tappa två-tre kilo, vara världens bästa pappa, vara en bra och coachande chef och dessutom sälja minst åtta bostäder. Känns som planen är klockren.


Om du saknar oss mellan bloggarna så gilla oss på Facebook eller följ oss på Instagram!


Allt gott/Pontuz

s namnsignatur