Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.[email protected]

En helt vanlig mäklarsöndag

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2014-04-15

Solstrålarna sipprar försynt in mellan persiennlamellerna när drömmarna förbytts mot morgon. En klart bra, om än icke påverkbar, första punkt på dagen avcheckad. Bra väder gör allt lite lättare. Det är söndag och det är full arbetsdag som väntar. Söndagsvisningarna börjar vanligtvis vid 11 då de allra flesta vill ha lite familjetid på helgerna. För egen del börjar jag dock tidigare än så, och just den här söndagen är det ett 30-tal familjer som jag ska försöka hjälpa att hitta sitt drömboende.

De här spekulanterna förutsätter – det ska de göra – att jag är påläst. Påläst på bostaden och alla basfakta: årtal, teknisk status, omgivningar, tidigare försäljningar i området, boendekostnader, eventuell utvecklingspotential i utformningen, brister och tillgångar. Mycket av den generella informationen sitter i ryggmärgen efter alla dessa mäklarår, men så tillkommer det inläsning av de specifika bostäder som jag ska visa just idag.

Väl vid huset är det ofta en kort avstämning med säljarna, en sista check innan folket kommer samt framtagning av all information och rekvisita. Tack vare vårt arbetssätt har vi den stora fördelen, både för oss och för säljaren, att vi vet hur många som kommer på visningen. Förbokning är en självklarhet hos oss. Både vi och säljaren vill ha lite koll på vilka som besöker deras hem, att intresset är seriöst.

Visningarna prickas av och jag hinner korsa kommunen från söder till norr innan dagen är slut. När jag lämnat dagens sista visning känner jag mig väl tillfreds, om än rätt urlakad. Klockan är strax efter sex på kvällen och det har varit lite si och så med mat o dryck under dagen. 

Så kan en mäklarsöndag se ut. En söndag som de som jobbar hos oss har vant sig vid; det är vår vardag och vårt val i livet. Och när allt flyter på och det går bra – vilket i sin tur leder till att fler anlitar oss – försöker jag som chef se till att andningshålen finns där. På torsdag är ett sådant tillfälle. Efter tufft jobb och härliga resultat på kundsidan blir det en överraskning för personalen… jag återkommer om vad – eller så kanske något läcker ut på Facebook under torsdagen? Jag lovar att det blir full fart i alla fall.

Nästa vecka bloggar min vapendragare Mattias. Ni kan då också följa hela hans arbetsveckavecka på Facebook och på Instagram.

Själv sätter jag mina nära och kära på långa kvasten i påsk. Kosan styr mot Mallorca där det dessutom ska hinnas med några visningar för frusna nordbor.

Önskar er alla en Glad Påsk!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare