Bloggen

En ny fantastisk vecka

Skrevs den 21 september 2009

Då var det måndag igen. Har precis haft genomgång med all personal. Stämt av förra veckan, helgens visningar och vad som händer den här veckan. Jag har alltid ett lite längre möte varje måndag och dessutom en kort genomgång varje morgon, plus att Mattias har personlig coachning med mäklarna en dag i veckan. Det är viktigt att alla känner till allt om varandras affärer då vi har ett arbetssätt som skiljer sig från andra mäklare. Hos oss bygger allt på att kunden får ett företag som jobbar med deras försäljning - inte bara en mäklare, som annars är vanligast inom vår bransch. Vi tycker att vårt arbetssätt skapar både en god stämning och betydligt bättre resultat för kunden.

I söndags hade Mattias och Henric en liten lansering av etapp 3 i Färjestadens Hamn. Det var mycket folk och ett stort intresse. Bostäderna har ett riktigt fint läge med solnedgång över Kalmarsund och med Kalmars stadssiluett i bakgrunden.

För egen del avslutade jag veckan på kontoret i Växjö, där det är positiva tongångar och bra fart på försäljningen. Vår nye kontorschef Fredrik börjar bli varm i kläderna och mäklarna har spring i benen. Jag tror att Lasse slår nytt rekord den här månaden - starkt!

I lördags var det ledigt på förmiddagen, så jag tog med mig döttrarna på vattenskotern. Vi stack bort till Varvsholmen och såg det från sjösidan, vilket är imponerande. Lite mysigt då vi dessutom blev invinkade på en kopp kaffe hos en familj som just flyttat in. Kändes lite som Gevaliareklamen "när du får oväntat besök" då vi kom in från sjösidan.

På eftermiddagen var det dags att skriva avtal. Jag fick för mig att springa in till stan med ombyte i en ryggsäck. Det var dumt. Jag fick halvpanik att jag inte skulle hinna in, och dessutom en skaplig flashback från lumpen, som var senaste gången jag sprang med ryggsäck - vilket var typ för 20 år sedan. Väl framme var det däremot riktigt skönt, och jag hann både duscha och byta om innan det var kontraktsdags.

Söndagen var visningsdag. Kanonväder och ett fint hus som skulle visas.

Ikväll kör vi matchvärdskap i Växjö när Öster spelar hemma. Får hoppas på bättre resultat än vad Kalmar FF presterade i helgen. Vi får inte tappa så himla många fler poäng nu om vi ska hänga med i guldstriden.

Förra veckans bästa kommentar måste ha varit ett politikeruttalande i Barometern. Tidningen gjorde en enkät om vad politikerna tyckte var det största misslyckandet under mandatperioden. En företrädare för ett parti svarar då "att vi inte löst parkeringsfrågan på Kvarnholmen i Kalmar".

Hallå! Folk går arbetslösa, skola och omsorg har det tufft med pengar, vi har svårt att få fram attraktiva boenden osv. Det känns som om man är skapligt trångsynt, om parkeringsplatserna i centrum då är det som bekymrar mest. Åker man dessutom lite utanför 50-skyltarna förstår man att det kanske inte är parkeringssituationen som gör att Kvarnholmen tappar. Det är inte helt ovanligt att man får betala för att parkera och dessutom att man får leta parkering i mer än två minuter.

Ha en fin vecka!
/Pontuz

En ny fantastisk veckas namnsignatur